گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - فاطمه قربانی رضوان؛ شبکه من و تو در پیامی اینستاگرامی تعطیلی رسمی خود را از اول ژانویه اعلام کرد. این شبکه که هدف خود را خلق شیوهای تازه از روایت گری دانسته بود پس از ۱۴ سال نتوانست به فعالیت خود ادامه دهد و طی بیانیهای روندی برای پایان فعالیت شبکه تلویزیونی من و تو را اعلام کرد.
شبکهای که در سال ۲۰۰۷ پخش اینترنتی و در سال ۲۰۱۰ پخش ماهوارهای آن شروع شده بود و از هیچ اقدامی جهت فعالیت علیه نظام جمهوری اسلامی فروگذار نکرده حالا بعد از ۱۴ سال نتوانست گلیم خود را از آب بیرون بکشد و گرفتار باتلاق مشکلات مالی شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: در همان ماههای ابتدایی، درآمد تلویزیون ما از محل پخش تبلیغات، فراتر از انتظارمان بود و بیش از پیش ما را به موفقیت مدل تجاری تلویزیون امیدوار کرد. اما تداوم بی ثباتی سیاسی و نابسامانی اقتصادی در منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری را ناممکن کرد و ما را از رشد، گسترش و درآمدزایی در این صنعت درحال تحول ناتوان ساخت.
با نگاهی به فعالیت این شبکه در ادوار گوناگون شاهد فتنه انگیزی عوامل آن در اغتشاشات داخل ایران بوده ایم. شبکهای که تلاش داشت به ناآرامیهای سال گذشته دامن بزند، اما با گذشت تنها یکسال از زمان وقوع حادثه مرگ مهسا امینی شاهد شکست فجیع خود بود. شبکه من و تو در این بیانیه به طور رسمی از مشکل مالی خود میگوید و اعلام میکند در صورتی که مجبور به پایان کار خود باشد، این اتفاق زودتر از آخرین روز ماه ژانویه سال آینده نخواهد بود. حالا در فضای مجازی شاهد درخواست کمک و ناراحتی بابت تعطیلی آن هستیم تا پازل به ته دیگ خوردن کفگیر مدیران شبکه من و تو کامل شود.
درواقع این شبکه با زبان بی زبانی کاسه گدایی خود را دراز کرده و فریاد میزند که نیازمند کمک مالی است در غیر اینصورت پس از ۱۴ سال بساط رسانهای خود را جمع میکند. این بیانیه را میتوان نوعی مظلوم نمایی مدیران این شبکه برای جذب سرمایه و جلب توجه دوباره پس از شکست مفتضحانه رسانهای در اغتشاشات اخیر دانست. شبکهای که درآمد آن از سه منبع تامین میشود. یک؛ بهاییان خارجنشین که نمایندگان اصلی آنها کیوان و مرجان عباسی مدیران شبکه هستند. دو؛ شبکه یازدهم رژیم صهیونیستی و در نهایت خاندان پهلوی. سه منبعی که حالا با تمام کمکها و برنامه ریزی هایشان باید ببینند میتوانند کاسه گدایی شبکه من و تو را پر کنند تا در کنار ۳۸۰ کانال خاص موسیقی، ۲۵۲ کانال کودک و نوجوان و ۷۴ شبکه مد به زبان فارسی به فعالیت های خود علیه جمهوری اسلامی ادامه دهند یا حتی زمستان امسال را هم نخواهند دید!
با نگاهی به بازخوردهای این بیانیه و واکنش عوامل شبکه به این خبر و تاکید بر آنکه تنها اعلام به تعطیلی شده و فعلا خبری از تایید صد در صدی آن نیست این احتمال که این بیانیه چیزی در حد اعلام نیاز مالی و جذب سرمایه باشد ندارد. شب گذشته تینا قاضی مراد سردبیر اتاق خبر با حضور در استودیو برنامه اعلام کرد که تصمیم قطعی برای تعطیلی شبکه گرفته نشده است.
شب گذشته واکنشهای متفاوتی را بعد از اعلام بیانیه شبکه من و تو از سوی فعالان فرهنگی و سیاسی شاهد بودیم. سفیر سابق ایران در لندن سال ۱۳۹۸ با انتشار یک سند مالی در صفحه توئیتر خود نوشته بود «شبکه «من و تو» از طریق تزریق اموال به غارت رفته ملت ایران توسط خانواده پهلوی اداره میشود به دستگاه تبلیغاتی آنها مبدل شده است».
دکتر امید کبیری کارشناس و تحلیلگر رسانه در تحلیل رفتار مدیران شبکه «من و تو» میگوید که «نکته قابل تامل در اطلاعیه مدیران شبکه «من و تو» این است که چنین رفتاری پیش از این بارها و بارها از سوی شبکههای ورشکسته فارسیزبان خارج از کشور تکرار شده و هرگاه کفگیر این رسانهها به ته دیگ خورده با روی آنتن بردن برنامههایی به جمعآوری کمک مالی برای بقاء پرداختهاند.»
این کارشناس رسانه معتقد است که «با توجه به سبک و سیاق متفاوت مدیران این شبکه در برنامهسازی شاید اینگونه مطالبه پول را در کلاس خود نمیبینند و ترجیح دادهاند با راهاندازی یک بازی احساسی، منابع مالی جدیدی برای خود تامین کنند.»
دکتر ایمان شمسایی کارشناس و تحلیلگر ارشد حوزه رسانه نیز در این زمینه معتقد است که «بهنظرم دلیل اصلی تعطیلی شبکه من و تو پایان ماموریت آن است، این شبکه برای بزک کردن نظام سلطه در جامعه ایرانی تاسیس شد. امروز با وجود همکاری عیان آمریکا با رژیم صهیونیستی و انزجار تمامی اقشار مردم از این رژیم و همچنین شکست و پایان اعتبار این شبکه برای مخاطبانش در شورش زن، زندگی، آزادی دیگر این ماموریت غیر قابل تحقق است.»
پس از اعلام این خبر در صفحه اینستاگرام این برنامه چندین پست در خصوص ناراحتی و بغض مخاطبان نیز منتشر شد. در کنار این پستها کامنتهای پست اعلام تعطیلی شبکه نیز جالب توجه است.