به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو- اکران خصوصی انیمیشن مسافری از گانورا ظهر سه شنبه ۲۶ دی ماه در تالار ایوان شمس برگزار شد. این اکران با حضور جمعی از معلولین انجمن معلولین ایران، دکتر شمس احسان عضو شورای شهر تهران، دکتر فخریان مشاور وزیر ارشاد در حوزه کودک و نوجوان، حمید گلی بازیگر، عاروان مدیرعامل انجمن معلولین ایران، مهندس پرگیر مدیر تامین برنامه شبکه سلامت، رضا مافی مدیر مرکز انیمیشن سوره و دکتر صاحب مدیر کل اداره سلامت برگزار شد.
پس از اکران انیمیشن دکتر شمس احسان عضو شورای شهر تهران ضمن تشکر از عوامل تولید کننده انیمیشن مسافری از گانورا گفت: از تیم تولیدکننده تشکر میکنم که هم به لحاظ فنی هم عناصر زیبایی شناختی این اثر ارزشمند را به حد اعلا رساندند. این کار هم یک ارزش اجتماعی و هم یک دغدغهی همگانی است. اینکه کارگردان و تهیه کننده این انیمیشن توانستند این موضوع را تبدیل به سناریو و داستانی بکنند نشان از دغدغه و اهمیت آن دارد. باید شاکر باشیم که اقدامات سمنهای فعال در کنار اقدامات حاکمیتی سبب این پذیرش در جامعه شده است که امروز قهرمان یک انیمیشن کودک دارای معلولیت است. اگرچه این انیمیشن فرهنگ سازی و آموزندگی را در دستور کار داشته است، اما خود سبب تغییر یک نگرش در سطح جامعه است.
وی افزود: ما قدردان تلاشهای بی شائبهی مدیران فرهنگی هستیم که جامعه را به این پذیرش رساندند که انیمیشنی با این کیفیت به موضوع معلولیت بپردازد. اثراتی که محصولات چند رسانهای دارد بسیار ارزشمند است. زیرا کودکان را مدنظر قرار میدهد و معلولیت و نحوه تعامل با این مفهوم را آموزش میدهد.
دکتر فخریان مشاور وزیر ارشاد در حوزه کودک و نوجوان مهمان دیگر این نشست بودند. ایشان ضمن اشاره به اهمیت انیمیشن مسافری از گانورا بیان کرد: از آقای مافی و همکارانشان در مرکز انیمیشن سوره تشکر میکنم که پای چنین کاری ایستادن. زیرا این روزها ما خیلی مضامین متنوع در محصولات تصویری نمیبینیم. یکسری محصولات صرفا برای سرگرمی تولید میشوند، اما در نهایت به آن چیزی که نیاز جامعه است نمیپردازند.
وی ادامه داد: مسافری از گانورا یک محصول نسلی خواهد بود که تا مدتها درباره آن میتوان صحبت کرد. این یک موفقیت برای یک محصول تصویری است که بتوان آن را بارها تماشا و به دیگران معرفی کرد.
حمید گلی بازیگر و برنامه ساز تلویزیون در این نشست ضمن اشاره به آنکه کشور ما از نظر فرهنگی متنوع است اظهار داشت: کشور ما از نظر فرهنگی متنوع است؛ برای این تنوع فرهنگ سازی و یادگیری و آموزش و پرورش مهم است. من یک مبدل هستم. هرکس من را میبیند میپرسد که چرا فلان اتفاق نمیافتد. من هم میگویم چرایی این موضوع به دست من نیست، چون بودجه در اختیار من نیست و من تصمیم گیرنده نیستم. وقتی کاری از من خواسته میشود و امکانش فراهم میشود انجام خواهم داد.
امیر رضا مافی تهیه کننده انیمیشن مسافری از گانورا ضمن ابراز خرسندی برای اکران فیلم در جمع حاضر گفت: این انیمیشن محصول زحمت برادران علمدار در شهر مشهد است که با این دغدغه آمدند و اثری را ارائه کردند. یکی از وجوه خیلی مهمی که ما باید درباره آن فرهنگ سازی کنیم اقلیت انگاری جامعهی معلولان کشور است. وقتی ما اقلیت انگاری میکنیم یک دید غیر کارشناسی را مضاعف میکنیم. ما در سینما و انیمیشن و تلویزیون برای این حوزه کار کم انجام داده ایم. محصولات مرتبط با این بخش بزرگ جامعه کم تولید شده است.
وی افزود: در سازمان رسانهای سوره و در تلویزیون تلاش میکنیم که قهرمانهایی از جنس معلولان روی پرده سینما و قاب تلویزیون دیده شوند. تلاش داریم در یکسال آینده سریالی که قهرمان آن معلول است را آماده پخش کنیم.