به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، «غلامعلی حداد عادل» رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی امروز در نشست خبری در خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: انتخابات ۱۱ اسفند، فرصتی برای ملت ایران است تا با حضور در پای صندوقهای رأی، جلوه زیبایی از استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را به نمایش بگذارند.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران مردمی بوده، با دست مردم ایجاد شده و در ۴۵ سال گذشته با فداکاری مردم به نقطه کنونی رسیده است؛ بیش از ۲۰۰ هزار شهید و ۱ میلیون جانباز و آزاده در جنگ تحمیلی، مردمیبودن انقلاب اسلامی را به اثبات میرساند.
حداد عادل در ادامه گفت: یکی از جنبههای آزادی در انقلاب اسلامی، همهپرسی سال ۵۸ بود که با رأی مردم انجام شد؛ تاکنون رأی مردم همواه برقرار بوده است؛ همانگونه که امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی گفتند، میزان رأی ملت است.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در توضیح فرآیند فعالیت شورای ائتلاف برای رسیدن به لیست واحد گفت: ما به عنوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، فهرستی به مردم تهران عرضه کردیم؛ همچنین برای سایر شهرهای بزرگ هم فهرست ارائه کردهایم اما برای توده مردم امکان آشنایی با تک تک نامزدها وجود ندارد و احزاب سیاسی میتوانند وظیفه خود را در معرفی افراد شایسته به مردم نشان دهند که البته هیچ اجباری برای مردم نیست که به فهرستها رأی بدهند؛ مردم آزادند که به هر کسی که بخواهند، رأی بدهند.
حداد عادل افزود: از ۶ ماه پیش یعنی از اواخر شهریور، فعالیت انتخاباتی خود را در سراسر کشور آغاز کردیم و با بخشنامه، کارگروهها و دستورالعملهای انتخاباتی را نشان دادیم و سازوکار ثبتنام را به استانها ابلاغ کردیم.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی اظهار کرد: شورای ائتلاف برای اجرای قانونجدید انتخابات منتظر ماند؛ از سویی در نتیجه فراخوان برای کسانی که علاقهمند به حضور در انتخابات ذیل شورای ائتلاف بودند، ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در وبگاه شورای ائتلاف ثبتنام کردند که با اجرای قانون جدید انتخابات در تعیین صلاحیتهای شکلی و ماهوی در شورای نگهبان، سرانجام هزار و ۲۰۰ باقی ماندند که داوطلب حضور در فهرست نهایی شورای ائتلاف شدند.
حداد عادل گفت: با همه این ۱۲۰۰ نفر مصاحبه کردیم و بر حسب این مصاحبههای تخصصی، ۲۵۰ نفر باقی ماندند؛ در گام دوم یک مصاحبه طولانیتر تخصصی و سیاسی صورت دادیم که ما را به ۹۰ نفر رساند.
وی ادامه داد: در شورای انتخاب متشکل از شورای مرکزی ائتلاف و افراد نامزد مجلس که به دلیل تعارض منافع نمیتوانستند رأی دهند، به علاوه ۱۰ نفر شخصیتی که به شورای انتخاب اضافه شده بودند، به ۴۰ نفر و سرانجام به ۲۰ نفر رسیدیم و ۱۰ نفر دیگر لیست تهران را هم به دوستانمان در جبهه پایداری واگذار کردیم؛ ضمن آنکه قالیباف هم مورد اتفاق همه بود و در نهایت در هفته گذشته به لیست نهایی رسیدیم.
حداد عادل با اشاره به خطوط قرمز شورای ائتلاف گفت: خط قرمز ما در انتخاب افراد، این است که میخواهیم مددکار دولت باشیم نه نقطه مقابل آن. از طرفی مجلسی میخواهیم که همدلی داشته و تضادی نداشته باشد. از طرفی نمایندگانی پاکدست، مؤمن، دلسوز و مردمی، طرفدار عدالت و متخصص میخواهیم.
وی ادامه داد: شعار ما در شورای ائتلاف داشتن عقلانیت، معنویت و عدالت است که این سه، معیارهای ارزیابی ما و از اصول انقلاب اسلامی است که در جهان امروز باید با چراغ دنبال آن، کشور به کشور بگردیم.
نبویان را به خواهش آقایان پایداری در لیست قرار دادیم
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی افراد با وجود حضور در لیست «ایران سربلند» در سال ۹۸، در لیست امسال شورای ائتلاف حضور نداشتند و اساساً معیار شورای ائتلاف برای حذف و اضافه چهرهها در لیست چه بود گفت: دلیل نبودن بعضی نمایندگان فعلی مجلس در لیست شورای ائتلاف، دادن نمره منفی به آنها نبود.
حداد عادل گفت: به صورت کلی، شورای ائتلاف بنا داشت که نسبت به فهرست چهار سال پیش خود، یک تحول کلی ایجاد کند.
ویادامه داد: از ۳۰ نفری که به مجلس یازدهم فرستاده بودیم، ۲۶ نفر برای مجلس دوازدهم ثبت نام کرده بودند؛ لذا دو راه پیشرو داشتیم، یا باید آن ۲۶ نفر را به همراه ۴ نفر جدید به مجلس در قالب یک لیست ارائه میدادیم یا اینکه راه دیگری را در پیش میگرفتیم و نیروهای بهتری را پیدا میکردیم که ما راه دوم را انتخاب کردیم که نتیجه آن این شد که تحولی در چهرههای فهرست شورای ائتلاف پیدا شد که میتواند پیام تحول به جامعه هم باشد.
حداد عادل اظهار کرد: اینکه برخی افراد مانند خانم الهیان در این فهرست حضور ندارد، به دلیل آن است که این امکان را به نیروهای جوانتر بدهیم تا آنها به مجلس بروند و تجربه لازم را کسب کنند و بتوانند خدمت بکنند.
وی با اشاره به علت عدم حضور «محسن دهنوی» در لیست شورای ائتلاف گفت: درباره نبود آقای دهنوی در این فهرست هم باید بگویم که وی در فهرست ما بود و ما بنا نداشتیم وی را تغییر بدهیم؛ اما بعضی آقایان پایداری از وی خواسته بودند که برای رسیدن به وحدت، انصراف بدهد و آقای دهنوی در حالی که مورد تأیید ما بود، به نفع وحدت انصراف داد؛ من همینجا از آقای دهنوی تشکر میکنم.
حداد عادل گفت: آقایان پایداری نظرشان این بود که به جای آقای دهنوی، آقای نبویان در لیست قرار بگیرد که بعد از اینکه آقای دهنوی از فهرست خارج شد، آقای نبویان را به خواهش پایداریها در لیست قرار دادیم. در واقع بعد تصمیمگیری نهایی، جابهجایی ما همین دو مورد بود که یک نفر رفت و نفر دیگر به آن اضافه شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره نامه مهدی یزدیخواه درباره حوزه انتخابیه شهر ری و حواشی ایجاد شده درباره نامزد نهایی این حوزه انتخابیه، اظهار کرد: ما شهر ری و اسلامشهر را به منزله دو شهرستان گرفتیم و همان سازوکاری را که در مورد شهرستانها اعمال کردیم، در این دو شهر نیز اعمال کردیم.
حداد عادل افزود: از شهر ری فردی معرفی شده بود که ۱۱۷ رأی آورده بود و شورای انتخاب وی را پیشنهاد کرد، منتها در آخرین ساعات، شورای نگهبان نظرش نسبت به این فرد عوض شد و به ما اطلاع دادند که رد صلاحیت شده است.
سخنگوی شورای ائتلاف اظهار کرد: از طرف دیگر، ما به نمایندگان گفته بودیم کسانی که مایلند در فهرست ما باشند، نباید در فهرست دیگری قرار بگیرند و آقای یزدیخواه نیز بر همین اساس از لیست خط خورد؛ لذا مجدداً به شورای ائتلاف شهرری گفتیم که دوباره اسامی نامزدهای منتخب خودشان را بدهند؛ نظر آنها این بود که در بین این نفرات، فردی که رتبه سوم را داشت معرفی کنند.
حداد عادل اظهار کرد: علت اینکه فرد منتخب نهایی شهرری رأی کمتری آورده بود، این بود که وی یک نسبتی با اعضای مجمع عمومی داشت و خواسته بود که به او رأی ندهند که شبهه خویشاوندی پیش نیاید اما نفرات اول و دوم، رد شدند؛ در آخر هم ما نظر شورای ائتلاف شهر ری را ملاک قرار دادیم.
وی در ادامه تاکید کرد: بنابراین علت انتخاب فرد منتخب، به دلیل فامیلی نبود بلکه رأی پایین وی به این خاطر بود که رئیس شورای ائتلاف شهر ری خواسته بود که به دلیل خویشاوندی نفر سوم با وی، اعضای مجمع عمومی شهر ری به نفر سوم رأی ندهند اما پس از حذف نفر اول و دوم شهر ری، نامزد سوم به پیشنهاد خود اعضای مجمع عمومی شهرستان ری، به شورای ائتلاف مرکزی معرفی شد.
حداد عادل درباره ادعای وجود پدرخواندگی در جریان اصولگرایی اظهار کرد: انتخابات صحنه رقابت و وقت همینگونه سخنان است! اگر این حرفها را نزنند، بازار انتخابات داغ نمیشود. البته برخی انصاف دارند و برخی هم انصاف ندارند.
وی ادامه داد: کسی به قطار ایستاده سنگ نمیزد و قطار در حال حرکت، توسط برخی سنگ میخورد؛ قطار شورای ائتلاف چون در حال حرکت است، از این زخمزبانها میخورد؛ از کسانی که امروز تخریب میکنند و ما را پدرخوانده میدانند، بپرسید که اگر شما هم در فهرست قرار میگرفتید، آیا باز هم این حرفها را میزدید؟
رییس شورای ائتلاف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مکانیسم انتخاب افراد در لیست مردم روشن نمیشود تاکید کرد: لیست ما بین ۳۰ تا ۴۰ نفر هستند که هم شخصیتهای فعال سیاسی، هم دبیران تشکلها، نمایندگان فعالیتهای رسانهای، نمایندگان جوانان، خانمها و تعدادی از نمایندگان مجلس، از طرف احزاب و تشکلهای دیگر معرفی شدند. انتخاب فرد جدید هم با رأی شورا صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه این عیب تشکلهای سیاسی است که فقط در موقعیتهای خاص حاضر میشوند، تصریح کرد: البته ما سعی کردیم این عیب را کمتر داشته باشیم. هر چند تصدیق میکنم که یک تشکل سیاسی فعالیتاش موسمی و فصلی نیست.
رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی اظهار کرد: در خصوص کیفیت فهرست هم باید بگویم در بین این ۳۰ نفر، ۲۴ نفر از نظر تحصیلات دکتری دارند و بیشترشان تدریس میکنند و یا استاد نمونه دانشگاه هستند؛ ۶ نفر هم زن هستند؛ همچنین چهار روحانی حضور دارند که علاوه بر تحصیلات حوزوی دکتری دانشگاهی دارند.
حداد عادل گفت: میانگین سنی نامزدها در فهرست شورای ائتلاف، ۴۲ سال است و این ابتکار و تحول تازه است؛ همین نشان میدهد که ما به جوانگرایی توجه ویژه داریم.
بنای ما تخریب دیگران نیست و پاسخی به دشنام و افتراها نداریم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طی چند هفته گذشته شاهد برخی تخریبها و بداخلاقیها در رقابتهای انتخاباتی در درون جبهه انقلابی و جریان اصولگرا بودیم که ممکن است دلزدگیهایی در بخشی از مردم ایجاد کند؛ موضع شما در برابر اینگونه رفتارهای انتخاباتی چیست اظهار کرد: بنای ما تخریب دیگران نیست و پاسخی به دشنام و افتراها نداریم. همچنین مردم ما عموماً عقلانیت را بیشتر از هیجانهای کاذب میپسندند؛ از این رو این تخریبها یک حربه انتخاباتی است و برای ما شکست در انتخابات، وارد شدن به بداخلاقیهای انتخاباتی است؛ لذا به گفته رهبر انقلاب ما وارد این بددهانیها نمیشویم.
حداد عادل در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه عملکرد مجلس یازدهم را چطور ارزیابی میکنید گفت: معمولاً پاسخ به سوالاتی که با پسوند «ترین» همراه است، مشکل است چون باید همه موارد با مقیاس علمی ارزیابی شود. البته شاید اگر خودخواهی در من باشد، بگویم مجلس هفتم [بهترین بود] اما به هر حال به مجلس یازدهم به واسطه کارنامهای که داشته، نمره قبول میدهم.
وی افزود: مجلس یازدهم در مسایل مربوط به مالیات، بیمه، بانک مرکزی، مجوزهای کسب و کار، اصلاح قانون نظام صنفی، مصوبات خوبی داشت؛ بنابراین مجلس یازدهم را موفق میدانم و امیدوارم مجلس دوازدهم، بتواند کارهای ناتمام مجلس یازدهم را تمام کند؛ از جمله ساماندهی فضای مجازی که به دلیل پیچیدگیهایی که داشت به سرانجام نرسید را بتواند به سرانجام برساند.