به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمد امیر ابراهیمی معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان در مصاحبهای گفت: در حال حاضر تعداد ۱۷۹ هیات صلح دراستان کرمان فعال میباشند و تعداد ۷۹۹ صلح یار و ۱۱ طلایه دار جهت گسترش فرهنگ صلح، بخشایش و رضایت فعالیت دارند.
وی افزود: به زودی با همراهی و مساعدت حجت الاسلام علیدادی سلیمانی نماینده، ولی فقیه و امام جمعه کرمان برای کلیه ائمه جمعه ابلاغ صلح یار صادرخواهد شد که آنان نیز در این فضیلت بزرگ بهرهمند و شریک شوند.
او بیان داشت: یکی از نهادهای انقلاب اسلامی که نشانگر مردم سالاری دینی است حضور مردم در رسیدگیهای قضایی و شوراهای حل اختلاف است.
وی با اشاره به اهداف شوراهای حل اختلاف بیان داشت: شوراهای حل اختلاف در سال ۱۳۸۱ با حضور انسانهای با نفوذ و فرهیخته تشکیل گردید و هدف آن عمل به آموزههای دینی و فصل خصومت و گره گشایی از اختلافات مردم و مساعدت به دستگاه دادگستری است.
او ادامه داد: تقریبا ۵۰ درصد از منازاعات و اختلافات مردم به شوراهای حل اختلاف ارجاع میگردد و نیروهای ازرشمند مشغول در شوراهای حل اختلاف توانسته اند تعداد زیادی از پروندهها را با صلح و سازش مختومه نمایند.
معاون توسعه حل اختلاف با بیان ایه انما المومنون اخوه فاصلحو بین اخویکم گفت: خداوند در قرآن کریم میفرماید مومنان برادر یکدیگرند پس میان برادرانتان سازش برقرار نمایید و ائمه اطهار نیز بیانات مفصلی از صلح و سازش بیان نموده اند.
وی افزود: در حال حاضر تعداد ۱۲۸۰ نفر در ۳۱۹ شعبه شوراهای حل اختلاف در سراسر استان مشغول خدمت به مردم و ترویج فرهنگ صلح و سازش هستند.
او به ارائه عملکرد شوراهای حل اختلاف از ابتدای سال جاری پرداخت و گفت: طی ده ماه سال جاری تعداد ۲۰۴ هزار و ۵۷۲ فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف استان کرمان واردشده که از این تعداد ۲۰۱ هزار ۸۶۹ فقره مورد رسیدگی قرار گرفته و ۵۴ هزار و ۴۱۱ فقره منجر به صلح و سازش شد ودرصد پروندههای مصالحه شده به پروندههای قابل صلح در این مدت ۴۱ درصد بوده است.
وی بیان داشت: هدف شوراهای حل اختلاف با تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف در سه محور اصلی ادامه خواهد یافت و این سه محور صلح یاری، میانجی گری و داوری میباشد