به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اخیرا بیبیسی جهانی گزارشی مغرضانه و سراسر کذب با ادعای تجاوز و قتل «نیکاشاکرمی» که همزمان با حوادث سال ۱۴۰۱ اقدام به خودکشی کرده بود، منتشر کرده است که با نگاهی سطحی میتوان به بی اساس بودن این گزارش پی برد. در نگاه اول، هدف از این گزارش را میتوان تحریک عواطف و احساسات عمومی یا به انحراف کشیدن فضای رسانهای حاصل از بیداری دانشجویی که در دانشگاههای آمریکا برعلیه جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه شکل گرفته، ارزیابی کرد.
مستند این گزارش بی بی سی فارسی یک نامه است که فاقد ابتدائیترین نکات مثل فونت رایج نامههای اداری است. جالب است که این موضوع نشان میدهد سازندگان این نامه از حداقلها بی اطلاع بودهاند چرا که این نامه، مهر خیلی محرمانه ندارد، اما در بالای نامه، مهر «خیلی محرمانه» تایپ شده است؛ نکته مهمتر اینکه نامهای با موضوع خیلی محرمانه، نمیتواند فاقد تاریخ باشد. از طرف دیگر، به کار بردن عباراتی مثل فلانی «اشعار داشته است» که ظاهرا به جای عبارت اظهار داشته است به کار گرفته شده و یا به کار بردن واژه «متهمه» که احتمالا برای متهمان زن به کار برده، اما در نامههای قضایی به کار بردن آن رایج نیست، مشخص میکند سازندگان این نامه، هیچ آشنایی با اصول نامهنگاری در نظام اداری و قضایی ایران ندارند. نکته جالبتر اینکه در بالای نامه، نام سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» ذکر شده که نام سال ۱۴۰۱ است؛ این درحالی است که ناجا از سال ۱۴۰۰ تبدیل به فراجا شده و در همه سربرگها و مکاتبات رسمی، اسم فراجا استفاده میشود.
بی بی سی در این گزارش خود، هیچ ادعای جدیدی را مطرح نکرده است و همان ادعاهای گذشته در زمینه فوت نیکاشاکرمی تکرار کرده است؛ تنها ادعای جدید این گزارش آن است که نیکا توسط ماشین یخچال دار، حمل و مورد تجاوز قرار گرفته که این موضوع در نهایت منجر به مرگ وی شده است. این درحالی است که با مرور مصاحبههای خانواده و اطرافیان نیکا، متوجه میشویم که وی در واپسین ساعات ۲۹ شهریور حدود ساعت ۲۳:۳۰ با نیکا حرف زده و نیکا به او گفته است که بعد از ظهر در تجمع حضور داشته، اما از دست ماموران فرار کرده است. اما با یک نگاه منطقی و عقلانی باید به این سوال پاسخ دهیم که چطور میشود فردی ساعت ۴ الی ۵ بعد از ظهر در یک تجمع بازداشت شود و بعد از چندین ساعت در یک ماشین یخچال دار کشته شود، اما به ناگاه حدود ساعت ۲۳:۳۰ با موبایل با مادرش تماس بگیرد و از فرار از دست نیروهای انتظامی خبر دهد.
پر واضح است که این شبکه لندنی به دنبال تحریک احساسات و عواطف عمومی بوده و سعی کرده با جعل سند و افشای اطلاعات کذب و ناقص، افکار عمومی را تحت تاثیر خود قرار داده و زمینه را برای ملتهب سازی فضای داخلی کشور فراهم کند. ناگفته نماند که در طول حوادث و ناآرامیهای سال ۱۴۰۱، از این دست گزارشها و اخبار دروغ از سوی رسانههای غربی و ضدانقلاب با هدف کشته سازی و ملتهب نگهداشتن فضا، به وفور شاهد بودیم. مهمترین مصداق این دروغسازیها از سوی رسانههای به اصطلاح معتبر غربی، گزارش نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر فوت رهبر انقلاب بود که حاضر شد اعتبار رسانهای خود را برای اهداف سیاسی دولتهای غربی زیر سوال ببرد.
پس از چند ساعت تمسخر این اسناد توسط تعداد زیادی از کاربران فضای مجازی، بیبیسی نهایتاً نوشت که اسناد را خودش بازسازی کرده است! و البته این نکته باز هم با تمسخر مضاعف روبرو شد؛ چه آنکه همچنانکه بسیاری نوشتهاند، اگر قرار باشد چنین ادعایی را باور کنیم، به نحو بسیار سادهای هر کسی میتواند اسنادی را با فوتوشاپ، و البته حرفهایتر از بیبیسی، جعل کند و بگوید که برای حفظ امنیت افرادی که اسناد را به دستش رساندهاند آنها را بازسازی کرده است!