به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، پورمحمدی، نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در میزگرد سیاسی گفت: زندگی بدون ارتباطات انجام نخواهد شد بسیاری از نیازمندی در گرو ارتباطات است.
وی افزود: برجستگیهایی در طرف ما است که دیگران طالب آن هستند و نیازهایی ما داریم که آنها باید برطرف کنند.
پورمحمدی گفت: امنیت و پایداری و سپس منافع اقتصادی در کنار عزت برای کشور مهم است و تبادل احساسات و عواطف از خواستههای انسان است.
وی ادامه داد: ما یک پیام بلند برای انسانها داریم و مدعی ساختن جامعهای نیکو برای انسانها هستیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: انقلاب اسلامی مدعی چنین رهاوردی است پس بدون تردید با دنیای پیرامونی باید در ارتباط باشد و پیام خود را به خوبی برساند ماموریتها و رسالتهایی دارد بتواند از حقوق دیگر انسانها به خصوص مظلومین دفاع کند.
وی ادامه داد: انسانها باید با تدبیر و اختیار خود نظم مطلوب خود را در داخل و پیرامون خود رقم بزنند جامعه باید بتواند نیازهای مادی و منافع اقتصادی شهروندانش را مهیا کند که توان مناسب ملی داشته باشد، چون بدون آن نمیتوان یک قدرت دیپلماتیک داشت.
پورمحمدی گفت: مواد لازم برای این گفتگو و رقابت را باید فراهم کرد. مناسبات خارجی برای تامین منافع است سیاست جمهوری اسلامی از ابتدا این بود که باید دولت و ملت قدرتمندی باشیم تا بتوانیم از حقوق خودمان در داخل و خارج دفاع کنیم.
وی افزود: خوشبختانه ما امروز در جایگاه مناسبی در عرصه بین المللی قرار گرفتیم یک موقع در شرایط عادی به سر میبریم قابل مقایسه و محاسبه با دیگر کشورها هستیم. یک موقع ما اهداف بلندی را داشتیم و دشمنانی که مایل نبودند این اهداف محقق شود.
پورمحمدی گفت: در تعارض با آنها ناچاریم ظرفیتها را بسیار تقویت کنیم و محاسبه این شرایط با شرایط ساده و عادی متفاوت است ما در منطقه حساسی هستیم این منطقه از دیرباز مورد توجه همه اقوام و ملتها بوده است.
وی بیان کرد: از جهت موقعیت سوق الجیشی و جغرافیایی سیاسی و منابع و دسترسیهای آبی و خشکی، کشورهایی که در پیرامون ماست در غرب آسیا، شامات، شمال آفریقا، قفقاز تا دریای عدن حوزه تاثیرگذاری ماست.
وی ادامه داد: توسعه نفوذ ما برای دشمنان غیرقابل تحمل است برای ما حفظ و تقویت این موقعیت مهم است. در حوزههای ائتلافهای کوچک و بزرگ؛ استفاده از نیروهای مجرب و مسلط دیپلماتیک و به خصوص متعهد به منافع ملی که ایرانشناس باشند، لازمه موفقیت است.
پور محمدی بیان کرد: مهم این است که فهم درستی از نیازها داشته باشیم و تکنیک درستی برای خواستههای خود داشته باشیم.
وی ادامه داد: در اغلب کشمکش های تاریخی با از دست دادن سرزمین و منافع روبرو بودیم اما در این 45 سال مجموعه عوامل به خوبی رعایت شده است و امروز توان دفاعی ما به یک قابلیت فوق العاده رسیده و یک پیام دیپلماتیک دارد.
پورمحمدی گفت: در تامین امنیت ملی صرفا قوای نظامی مهم نیست. ابزار اطلاعاتی مکمل توان نظامی است و خود من 9 سال مدیر اطلاعات خارجه کشور بودم در حوزههای ائتلافهای کوچک و بزرگ؛ استفاده از نیروهای مجرب و مسلط دیپلماتیک و به خصوص متعهد به منافع ملی که ایرانشناس باشند، لازمه موفقیت است.
پورمحمدی گفت: با نیازهای کشور که از طرق آشکار تامین نمیشده و با دیپلماسی پنهان برای تامین نیازها در ارتباط بودم و بسیار موثر است.
وی افزود: منافع ملی در کشور ما یک ویژگی برجسته دارد و آن هم 15 همسایه ما هستند که بازارهای خوبی دارند و نیازهای ما را میتوانند تامین کنند.
ابراهیم متقی(کارشناس برنامه): در دوران مسئولیت آقای پورمحمدی ما گریبان گیر یک بحران امنیتی در افغانستان و شهادت چندین دیپلمات خودمان بودیم و ایران و افغانستان تا آستانه یک جنگ پیش رفتند. الگویی برای زمانی که طالبان به مزار شریف میرسند وجود نداشت و به همین دلیل بحران های بعدی شکل گرفت.
وی بیان کرد: چون سی سال از آن گذشته از ذهن من گذشته بعد از این همه مسئولیت متعدد زیاد در خاطرم نیست. در توضیح جزئیات قصه راحت نیستم. محیط افغانستان محیط تعریف شده منظم و کلاسیکی نیست.
پورمحمدی بیان کرد: غیرقابل باور بود که طالبان توانستند شهر به شهر را بگیرند و برای همه بسیار غافلگیر کننده بود ی ک مسئله این بود که طالبان از تعرض به مراکز دیپلماتیک پرهیز کنند. ما باید نوعی تصمیم بگیریم که کشور را به مخاطره نیندازیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تزلزل در روابط بسیار مضر است و به بازیگران جهان قدرت بازی می دهد. ما دیپلماسی خود را به تعارف گذراندیم.
وی ادامه داد: ما زیاد نوشتیم و سیاست گذاری ناموفق زیاد داشتیم. هر سفیری را که حکمش را امضا می کنم باید متعهد باشد و نگوید در شان من نیست.
پورمحمدی بیان کرد: منافع ملی جسارت و از خودگذشتگی می خواهد. تاریخ دیپلماسی ما بگوید برای منافع ملی چه رقم زده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسئله فلسطین یک شعار آرمان گرایانه صرف نیست، موضوع فلسطین نماد دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است یعنی ما می خواهیم مستقل باشیم، اجازه ندهیم دیگران در منطقه ما تصمیم بگیرند، می خواهیم اجازه ندهیم سرزمین های ما در تصرف و تسخیر دیگران باشد. امت اسلامی و ملت مسلمان منافع خودمان را خودمان تنظیم و برقرار و تبادل کنیم.
وی افزود: اسرائیل یک غده سرطانی است نه فقط اینکه ملت فلسطین را آواره کرده و در غزه بدترین جنایات را می کند و ما تحمل دیدن این صحنه ها را دیگر نداریم، موضوع فلسطین یک منطقه و مظلومیت یک ملت نیست موضوع فلسطین و تصرف فلسطین تسلط غرب بر منافع منطقه، امنیت و حدود تمدنی منطقه است. ما در فلسطین از تمدن دیرینه ایران مان دفاع می کنیم.
پورمحمدی گفت: برای تحکیم تمدن ایرانی مان و تقویت جایگاه اسلامی مان باید هدف گیری درست در سیاست های خارجی داشته باشیم.