به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو امیر یوسفی در نشست با خبرنگاران گلستانی اظهار کرد: شرایط ما با توجه به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری، وضعیت مناسبی نبوده و برای تولید کننده خوب نیست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گلستان گفت: هر مشکل و ناترازی که با آن مواجه شدیم به اولین جایی که مراجعه کردیم به سراغ تولید کننده و صنعت رفتیم.
وی ادامه داد: در ناترازی برق، گاز، منابع پولی و بانکی و سایر مسائل در وهله نخست به تولید کننده و صنایع فشار وارد میکنیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنعت کشاورزی و معدن گلستان گفت: به تناسب سهمیه که برای تولید کننده برق صنعتی در نظر گرفته شده است؛ سهم استان گلستان ۱۰ درصد است؛ ولی عملاً برخی استانها ۵۰ درصد برق مصرفی شان در صنعت است.
وی ادامه داد:، ولی وقتی بحث تقسیم برق میشود استان ما جزو سهمیه کشوری محسوب میشود و قطعی برق ۲ روز کاری در گلستان داریم.
یوسفی افزود: اگر قرار است عدالتی برقرار شود چرا باید تولید کننده، در استانی که اقتصاد کشاورزی دارد روزانه ۴ الی ۵ ساعت قطعی برق داشته باشد؟ اگر این مشکلات ادامه پیدا کند نباید انتظار داشت در استانهایی مثل گلستان جهش تولید رخ دهد.
وی گفت: در قانون وظیفه اتاق بازرگانی اینگونه تعریف شده است؛ که هر جایی که کمک نیاز باشد به عنوان مشاور سه قوه ورود کند و وظیفه مستشاری و مشاورهای انجام دهد.
یوسفی ادامه داد: ما وظیفه اجرایی نداریم، ما مطالبات خود را انجام میدهیم از اینکه دیگران نمیتوانند پاسخگو باشند و نتوانستند آنچه را که خواستهایم برآورده کنند باعث نمیشود ما از مسیر خود برای مطالبه کردن باز بمانیم و تا زمانی که به پاسخ برسیم مطالبه خواهیم داد.
وی اظهار داشت:اولویت ما در گلستان چند محصول است که در گندم به عنوان تولید و درآمد اول استان، سهم دوم کشوری را دارا هستیم و از بیش از ۶۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی استان ۳۷۰ هزار هکتار آن زیر کشت گندم قرار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع کشاورزی و معدن گلستان افزود: مشکل ما در این زمینه قیمت گذاری دستوری این محصول است؛ کیفیت محصول استان ما نسبت به گندم سایر استانها بسیار بالا است، اما در مرحله خرید با درجه محصولات کیفیت پایین به صورت یک قیمت با گندم مناطق دیگر کشور خریداری میشود.
یوسفی گفت: این قیمت گذاری دستوری باعث ضرر به کشاورز و تولید کننده میشود میزان کمیت برداشت ما در سطح هکتار نسبت به گندم سایر نقاط ایران کمتر میباشد، اما دارای بالاترین کیفیت گندم هستیم، اما قیمت گذاری دستوری باعث میشود اینکه کشاورز و تولید کننده دچار ضرر و زیان شوند.
یوسفی همچنین ادامه داد:صادرات استان گلستان نسبت به بازه زمانی ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ با رشد ۴۸ درصد مواجه بوده است، یکی از مشکلات ما در زمینههای مختلف در رابطه با تولید کنندهها، موانع مربوط به ناترازی منابع بانکی است.
وی گفت: تولید کنندهای که در استان گلستان نمیتواند تسهیلات کمتر از ۱۰ میلیارد تومان دریافت کند به راحتی در تهران میتواند تسهیلات ۱۰۰ میلیارد تومانی دریافت کند، علت کار کجاست؟ یوسفی ادامه داد: خودمان با دستهای خودمان سرمایهگذار را به خارج از استان سوق میدهیم و این یکی از معایب بزرگ است