به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر عباس زاده، در نشست هماندیشی تخصصی موضوعات پرستاری که با حضور اعضای بورد پرستاری، رئیس سازمان نظام پرستاری، روسای انجمنهای علمی پرستاری، مدیران پرستاری دانشگاههای علوم پزشکی خراسان و تعدادی از اعضای جوان هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: ظرفیت ما برای تشکیل بورد پرستاری محدود است و بوردها عمدتا با ۱۱ نفر تشکیل میشوند که این عدد در بورد پرستاری به ۲۷ نفر رسیده است، ولی به هرحال این ظرفیت نیز محدود است.
رئیس بورد پرستاریوزارت بهداشت تاکید کرد: باید طوری برنامه ریزی کنیم که حتی یک پرستار بیکار در کشور وجود نداشته باشد و در عین حال باید در آموزش به شکلی عمل کنیم که ذخیره استراتژیک پرستاران را در بحرانها داشته باشیم.
دکتر عباس زاده به توجه توامان به ارتقای سلامت مردم و آموزش پرستاران تاکید کرد و گفت: البته تردیدی نیست که مسائل رفاهی و معیشتی پرستاران باید در حد اعلای خود تامین شود.
عباس زاده خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم هزینه صرف کنیم باید از منابع مالی کشور هزینه کنیم نه از سلامت مردم؛ بنابراین تصمیمات ما بسیار بر سلامت مردم اثرگذار است.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین وظایفی که براساس دستورالعملها و منطق تشکیل بورد وجود دارد تقویت بدنه آموزش دهنده است. ما هر مشکلی را در بحث پرستاری کشور بررسی کنیم در نهایت به بحث آموزش میرسیم بنابراین اگر میخواهیم پرستاران توانمندی داشته باشیم باید مربیان و اساتید توانمند نیز داشته باشیم بنابراین توانمندسازی اساتید میتواند یکی از وظایف اصلی بورد پرستاری باشد.
دکتر عباس زاده گفت: تقویت بدنه علمی اساتید میتواند هم از حیث تعداد و هم از حیث دریافت کمک از سایر منابع آموزش دهنده باشد. سوپروایزرهای آموزشی ما در بیمارستانها میتوانند منبع آموزشی بسیار ارزشمندی باشند. همچنین اگر آیین نامه هیات علمی بالینی به خوبی اجرا شود میتواند ظرفیت مناسبی ایجاد کند.
وی بهبود فضای آموزشی را از دیگر اقدامات مهم و ضروری بورد پرستاری برشمرد و گفت: به روز رسانی تجهیزات آموزشی یکی دیگر از مسائل تاثیرگذار بر کیفیت آموزش است که میتواند در دستور کار بورد قرار بگیرد.
رئیس بورد پرستاری گفت: قانون، افزایش پذیرش دانشجوی پرستاری را برعهده ما گذاشته است موضوع بازنگری کوریکلومها نیز یکی دیگر از مسائلی است که باید در دستور کار بورد پرستاری قرار بگیرد.
عباس زاده در ادامه بر ضرورت همگرایی بین رشتهای تاکید کرد و گفت: وزارت بهداشت بایددانشجویان را بر اساس نیاز کشور تحت آموزش تخصصی قرار دهد.