به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در چهارمین نشست مشاوران رسانهای رئیس کل دادگستری استان کرمان بر اهمیت جایگاه خبرنگاران و رسانههای گروهی در جامعه صحه گذاشت و گفت: خبرنگاران بازوان توانمند نظام و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی بر لزوم تدوین پیوست رسانهای برای کلیه سیاستها و برنامههای اجرایی در کشور و استان تاکید کرد و آن را اقدامی مهم ارزیابی کرد که باید بطور ویژه به آن توجه شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: اگر برنامهها و سیاستها ،پیوست رسانهای نداشته باشند با شکست مواجه میشوند.
او اعلام کرد: دشمنان برنامههای استکباری و باطل خود را از طریق پیوست رسانهای انجام میدهند.
حمیدی با اشاره به در پیش بودن پنجمین دوره جشنواره "رسانه و عدالت" گفت: این جشنواره به موضوعی ملی تبدیل شده و قوه قضاییه، بارها استان کرمان را در راستای برگزاری آن مورد تمجید قرار داده است و در نهایت برگزاری چهار دوره موفق جشنواره رسانه و عدالت، بازخورد بسیار خوبی در استان و کشور به همراه داشته است.
جشنواره "رسانه و عدالت" یک اقدام موثر است
او افزود: برگزاری جشنواره "رسانه و عدالت" یک اقدام بسیار خوب و موثر در قوه قضاییه به شمار میرود؛ زیرا در سالهای گذشته حتی به ذهن متبادر نبود که جشنواره رسانهای از سوی قوه قضاییه برگزار شود که الحمدالله چهار دوره این جشنواره برگزار شده است و کیفیت برگزاری آن نیز هر دوره نسبت به دوره قبل ارتقاء یافته است.
وی گفت: در قالب برگزاری جلسات و کارگروههای تخصصی تلاش میشود که نقاط ضعف برطرف و نقاط قوت تقویت شود نظرات تمامی متخصصان در برگزاری جشنواره مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: در پنجمین دوره جشنواره رسانه و عدالت باید هم رسانههای فعال و هم خبرنگار تجلیل شوند و این اقدام را میتوان در قالب ارزیابی تولیدات رسانهای در دو بخش عمومی و اختصاصی به انجام رساند.
حمیدی افزود: در برگزاری جشنواره رسانه و عدالت به دنبال کار نمایشی نیستیم و به دنبال آن هستیم که در جامعه و قوه قضاییه اثربخش باشد؛ به همین دلیل است که ایدهها از سوی دستگاه قضایی مطرح میشود تا رسانهها به تحلیل این موضوعات بپردازند و با تولیدات رسانه ای، در نهایت به کاهش آسیبهای اجتماعی، جرایم و کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی منجر شود.
لزوم تحلیل موضوعات از سوی رسانه ها
وی بیان کرد: در توجه به اقدامات رسانهای به دنبال آن هستیم که رسانه ها، موضوعات موجود را مورد تحلیل قرار دهند و با تولید محتوای رسانهای و ارائه راهکارهای تخصصی، زمینه رفع آسیبهای اجتماعی و جرائم را فراهم آورند.
وی یادآور شد: به عنوان نمونه محتواهای تولید شده در حوزه سرقت و به ویژه سرقت سیم برق توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و اصحاب رسانه موجب شد که در شش ماهه امسال میزان سرقتهای این حوزه ۴۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد.
افق توجه به نقش رسانهها در قوه قضاییه
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: قوه قضاییه، افق توجه به نقش رسانهها در توسعه عدالت و امنیت را مدیون مقام معظم رهبری است؛ زیرا معظم له در چندین دیدار با مسئولان قوه قضاییه بر این نکته تاکید کردند که کار رسانهای و اطلاع رسانی در قوه قضاییه ضعیف است و بر این اساس توجه قوه قضاییه به مسائل رسانهای معطوف گردید.
او بیان کرد: توجه به مباحث رسانهای در قوه قضاییه که شاید محرمانهترین اطلاعات و پروندهها را در اختیار دارد، در مرحله اول دشوار و سنگین به نظر میآمد، زیرا بسیاری از مسائل موجود در این قوه، محرمانه بوده و قابل ارائه به مردم نیست و همواره این سوال مطرح بود که چگونه میتوان باب رسانه را در قوه قضاییه باز کرد.
وی گفت: با تاسیس مرکز رسانه قوه قضاییه، خبرگزاری و اقدامات بعدی انجام شده، امروز میبینیم تحولات بزرگی در راستای توجه به نقش رسانهها در قوه قضاییه انجام شده است و کار به جایی رسیده که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز بر استفاده از ظرفیت رسانهها تاکید شده و سیاست گذاری لازم نیز در این زمینه انجام شده است و این امر در اولویت کار دستگاه قضایی قرار گرفته است.
حمیدی ضمن اشاره به این مطلب که یکی از اولویتهای هشتگانه قوه قضاییه در سال جاری، استفاده از ظرفیت رسانهها و اطلاع رسانی است، افزود: تحول در نگاه قوه قضاییه به ظرفیتهای رسانهای در قوه قضائیه به خوبی قابل مشاهده است.
جشنواره، نمادی از گسترش تعامل رسانهای دادگستری و اصحاب رسانه
سپس معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز گفت: برگزاری موفق چهار دوره جشنواره رسانه و عدالت، نمادی از گسترش تعامل رسانهای دادگستری و اصحاب رسانه است.
سید مهدی قویدل افزود: جشنواره رسانه و عدالت از سال ۹۱ در استان کرمان کلید خورده است؛ که در نخستین دوره ۵۷ رسانه حضور یافته اند.
وی ادامه داد: در دومین دوره جشنواره رسانه و عدالت ۴۱ رسانه و در سومین دوره نیز ۷۰ رسانه با شش هزار و ۲۹ اثر به رقابت پرداخته اند.
او خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره رسانه و عدالت در استان کرمان بر مبنای تجربیات حاصل از برگزاری سه دوره موفق از این جشنواره کلید خورد و خوشبختانه با رشد ۵۰ درصدی نسبت به دوره قبل، ۱۰۵ رسانه در این دوره به رقابت با یکدیگر پرداختند و ۱۵ هزار و ۸۰۷ اثر در دو بخش کمی و کیفی مورد داوری قرار گرفتند.
قویدل ضمن اشاره به این مطلب که ۴۳ موضوع در جشنواره رسانه و عدالت مورد توجه قرار دارد، اظهارداشت: ایجاد یک رقابت سالم و اصولی در بین اصحاب مطبوعات در حوزه قضایی و حقوقی، توسعه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی از رویدادهای حوزه قضایی استان برای جلب اعتماد عمومی، ایجاد زمینه آموزش و بالا بردن آگاهیهای حقوقی و قضایی مردم، ایجاد انگیزه و رغبت در بین صاحبان رسانه در حوزه قضایی و تلاش برای ارتقاء سطح علمی و حرفهای اصحاب رسانه در حوزه قضایی و حقوقی از اهداف این جشنواره به شمار میرود.
وی گفت: کشف و شناسایی استعدادها و پتانسیلهای خبری و رسانهای استان، حمایت از خبرنگاران، روزنامه نگاران و نویسندگان حوزه قضایی و حقوقی، فعال سازی رسانهها و استفاده بهینه از فرصتهای رسانهای در جهت کاهش ورودی پروندهها به محاکم، انتخاب و معرفی رسانه، خبرنگار، روزنامه نگار و نویسنده برتر در حوزه قضایی و قدردانی و ارج نهادن به تلاشها و خدمات صاحبان رسانه در استان موثر در کاهش وقوع جرم از دیگر اهداف جشنواره رسانه و عدالت به شمار میرود.
برگزاری جشنواره با رویکرد خبرنگار محوری
سپس مدیر رسانه و روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان نیز در سخنانی گفت: پس از برگزاری چهارمین دوره جشنواره رسانه و عدالت، نامهای به شرکت کنندگان درجشنواره ارسال شد تا موارد و پیشنهادات خود را به ایمیل جشنواره ارسال کنند.
حمزه امیرمحمدی نسب افزود: با توجه به اینکه چهار دوره جشنواره رسانه و عدالت در استان کرمان به صورت رسانه محور برگزار شده است؛ در نظر است که پنجمین دوره این جشنواره به صورت خبرنگار محور برگزار شود.
در این نشست که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، رییس سازمان بسیج رسانه استان کرمان و رییس هیات مدیره خانه مطبوعات استان کرمان نیز حضور داشتند، اصحاب رسانه استان ضمن بیان نقاط ضعف جشنوارههای قبل، به بیان نقطه نظرات خود در جهت بهتر برگزار شدن این جشنواره پرداختند.