گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ حادثه تصادف اتوبوس زائران کربلا که ۴ کشته و ۳۸ مصدوم شدن برجای گذاشت مقصر نهایی راننده بی احتیاطی بود که با سرعت زیاد در حال پیمودن جاده ها بود که اتوبوس حامل زائران کربلا در روستای صندوق آباد شهرستان قروه واژگون می شود.
این اتوبوس که حامل زائران زنجانی بود قصد داشت از مسیر قروه به زنجان برود که در روستای صندوق آباد به دلیل لغزنده بودن جاده از مسیر منحرف و واژگون شد. مصدومان این تصادف به مراکز درمانی سنندج، قروه و دهگلان اعزام و تحت درمان قرار می گیرند.
در پی این حادثه «آرش زره تن لهونی» استاندار کردستان به محض اطلاع از این رویداد، شبانه در محل حادثه حاضر شد و دستوراتی را در مورد پیگیری و روند امداد رسانی و درمان مصدومان صادر می کند.
بر اساس گفته های سرهنگ عبدالملکی، جانشین پلیس راه کردستان در حادثه واژگونی اتوبوس زائران در مسیر صندوق آباد به دزج، (محور فرعی سنقر به قروه) چهار نفر در همان لحظات اولیه جانشان را از دست می دهند. این اتوبوس از مبدا مهران در استان ایلام به سمت زنجان در حرکت بود که دچار حادثه شد.
به دنبال این سانحه تیمهای امدادی عملیاتی شامل ۱۲ آمبولانس اورژانس و ۶ آمبولانس هلال احمر به محل حادثه اعزام شده تا به امدادرسانی و ارائه کمک های اولیه زائران حادثه دیده را به عهده بگیرند. ۱۴ نفر از مجروحان به بیمارستان شهدای قروه منتقل و ۲۴ نفر دیگر که جراحات کمتری داشتند، در همان محل به صورت سرپایی درمان شدند.
یک روز بعد از این حادثه سرهنگ بهروز خانپور، رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راه راهور فراجا در باره جزئیات دقیق اعلام کرد که در شامگاه دوشنبه، ۲۱ آبان ۱۴۰۳، در مسیر قروه به سنقر و در نزدیکی روستای صندوقآباد، یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که ۴۲ زائر را از ایلام به مقصد زنجان جابهجا میکرد، به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه و شرایط بارانی و لغزنده جاده از مسیر خارج شده، با گاردریل برخورد کرده، غلت زده و پس از طی ۱۰۰ متر با کنده شدن سقف، متوقف شده است.
حادثه تصادف اتوبوس زائران کربلا ساعت ۲۰:۴۰ رخ داد و راننده جوان ۲۹ ساله بهدلیل عدم رعایت سرعت مطمئنه نتواست کنترل اتوبوس را حفظ کند. این عدم کنترل، در کنار لغزندگی سطح جاده، منجر به وقوع این فاجعه شد. در این سانحه تلخ، چهار زائر جان خود را از دست دادند و ۳۸ نفر دیگر مجروح شدند.
تخطی راننده از سرعت مطمئنه و ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه در شرایط جوی نامساعد و بارانی، زائرانی را از مقصد بازداشت که بعد از چند روز و طی مسافت های زیاد از زیارت کربلا به شهر خود برمی گشتند.