به گزارش دانشجو، همزمان با 30 آبان، روز «قهرمان ملی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره داعش، از تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «بیست سال و سه روز»، روایت زندگی شهید مدافع حرم سید مصطفی موسوی که در 176 صفحه به قلم سمانه خاکبازان توسط انتشارات روایت فتح منتشر شده است، رونمایی خواهد شد.
سید مصطفی جوانی مانند بسیاری از نوجوانها و جوانهایی بود که میشناسیم. همان طور که تیپ و ظاهر برایش مهم بود، حواسش به مطالعه کتابهای شریعتی و علامه جعفری و استاد مطهری هم بود. همان اندازه که به خط بوی ادکلنش دقت داشت، برای بررسی جمله به جمله کتابهای شریعتی هم وقت میگذاشت. همانطور که برای دل یاسر با توپهای نارنجی پینگپنگ هلیکوپتر میساخت، و زمانی که حس کرد لازم است برود سوریه و مدافع حرم خانم زینب (س) باشد. از هیچ تلاشی دریغ نکرد. و سه روز بعد از تولد بیست سالگیاش وسط میدان جنگ با نیروهای داعش از خمپاره و شهادت نترسید و جوانترین شهید مدافع حرم شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سمانه خاکبازان نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» در گفتوگویی جذاب و صمیمی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد شهید سید مصطفی موسوی به خبرنگار دانشجو گفت: هدف من از نوشتن این کتاب، معرفی یک الگوی انسانی و مذهبی برای نسل جوان بود. سید مصطفی که در عین جوانی، اعتقادات عمیق مذهبی و روحیهای خاص داشت، با تمام مشکلات و محدودیتها توانست به عنوان یک شهید مدافع حرم، رشادتهای بینظیری از خود به نمایش بگذارد.
وی در ادامه به ویژگیهای شخصیتی سید مصطفی اشاره کرد و گفت: او نوجوانی کاملا امروزی با روحیهای شاداب و اهل تفریح بود.
با اینکه اهل گوش دادن موسیقی پاپ بود، به نماز اول وقت توجه خاصی داشت. در کنار دقت به ظاهرمرتب و استفاده از کرمها و ادکلنهای مختلف، برای زندگی و روزهای جوانیاش هدفگذاری مذهبی و فرهنگی داشت. و با مطالعه کتابهای مختلف از جمله آثار دکتر شریعتی، شهید مطهری و علامه جعفری، خود را برای زندگیای هدفمند و شجاعانه آماده میکرد. اهل تفکر و تحقیق بود و هر حرف و جملهای را بدون منبع نمیپذیرفت. مثلاً اگر کلام دکتر شریعتی مبنی بر اینکه امام حسین را به ما تشنهی آب نشان دادند اما امام حسین تشنه لبیک بود، را میخواند دربارهاش حتما تحقیق و مطالعه کرده و در اینباره با دیگران گفتوگو میکرد.
علاقه شدیدی به شهید بابایی، شهید چمران و آوینی داشت. و وقتی مادرش دلیل علاقهاش به خلبانی را میپرسد، در مقابل سوال مادرش که پرسید تو بخاطر پرستیژ این شغل میخواهی آن را ادامه بدهی؟ گفت: «نه، من اصلا به این موضوع فکر نمیکنم. و دوست دارم مانند شهید بابایی و شهید دوران خلبان جنگنده شده و برای نابودی اسراییل به قلب تلاویو حمله کنم.»
نویسنده کتاب همچنین به نحوه نگارش کتاب اشاره کرد و توضیح داد: هیچگاه قصد بزرگنمایی یا به تصویر کشیدن سید مصطفی به عنوان فردی دستنیافتنی را نداشتم. و تلاش کردم تصویر سید مصطفی را همانطور که بود در کتاب به نمایش بگذارم؛ تا جوان و نوجوان امروزی وقتی کتاب را میخواند. با خود بگوید: حرف زدن، تفریحات و علایق سید مصطفی چقدر شبیه ما است. و او را شبیه خودش ببیند. و حس همزاد پنداری با او پیدا کند. سید مصطفی درون کتاب همان سید مصطفی واقعی است تا جوان امروزی خیلی راحت از سبک زندگی او الگو بگیرد. و در این موقعیت است که ما میتوانیم بگوییم که سید مصطفی موثر بوده است.
شخصیت سید مصطفی از آن شخصیتها بود که نگاه پر محبت حضرت آقا را میطلبید
خانم خاکبازان در مورد تاثیرات تقریظ مقام معظم رهبری بر کتابهای ادبیات مقاومت و پایداری اظهار کرد: تقریظهای رهبری همواره ناظر بر ارزشهای انسانی و فرهنگیای است که در کتابها منعکس میشود. هدف ایشان از این تقدیرها، تشویق به الگوسازی و ترویج ارزشهای دینی و اجتماعی است که در جوانان میتواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.
او درادامه در خصوص تقریظ رهبری بر کتاب بیست سال و بیست روز گفت: احساس میکنم آنچه کتاب را شایسته تقدیر و تقریظ کرد شخصیت سید مصطفی است و در نگارش و خلق این کتاب من یک عضو کوچک بودم. و هرچه هست از آن خود سید مصطفی است. شخصیت سید مصطفی از آن شخصیتها بود که نگاه پر محبت حضرت آقا را میطلبید. و شاید در مقام دوم اگر بخواهم بگویم، نکتهای که این کتاب را شایسته تقریظ کرد همراهی پدر و مادر در کنار سید مصطفی بود. والدین سید مصطفی نقش بسیار پررنگی در زندگی او داشتند. آنها نقش یک پدر مقتدر و مادری بسیار مهربان را به خوبی برای او ایفا کردند. در دنیایی که نقش خانواده هرروز کمرنگتر میشود ما به الگویی برای خانواده موفق ایرانی نیاز داریم.
سمانه خاکبازان در انتهای گفتوگو به این نکته اشاره داشت که کتابهای اینچنینی میتوانند برای جوانان نسل امروز، الگویی از مقاومت و تلاش در برابر مشکلات ارائه دهند، بدون اینکه شخصیتهای این کتابها به صورت غیرواقعی یا دستنیافتنی ترسیم شوند.
خبرنگار: مریم شکیب حسینی