به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار سیدتیمور حسینی روز یکشنبه در هشتاد و یکمین کمیته هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیکی زمستان که در ستاد پلیس راهور فراجا برگزار شد، اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح، کاهش تصادفات در جادههای کشور است تا شهروندان در هیچ نقطهای دچار مشکل نشوند.
وی با بیان اینکه نیروهای راهور تجربه کافی در اجرای مأموریتها دارند، افزود: با تلاش شبانه روزی در ۲۶ استان تلاش میشود تا میزان تصادفات جادهای به حداقل برسد.
سردار حسینی با بیان اینکه همه پیشبینیهای لازم برای اجرای طرح زمستانه پلیس صورت گرفته است، افزود: از رانندگان انتظار میرود در سفرهای خود تجهیزات لازم برای تردد زمستانی مانند زنجیر چرخ و لاستیک مناسب را همراه داشته باشند.
رئیس پلیس راهور با تاکید بر اینکه در صورتی که رانندگان تجهیزات زمستانی به همراه نداشته باشند، از تردد آنها در جادهها جلوگیری خواهد شد، افزود: در این مدت عبور تریلر در برخی محورهای مواصلاتی ممنوع خواهد بود.
وی با تاکید بر رعایت ملاحظات ایمنی از سوی رانندگان و شرکتهای حمل و نقل و پایانههای سراسر کشور، ادامه داد: هر موضوعی که باعث اُفت کیفیت خدماترسانی و افزایش خطرات جادهای شود، باید با حساسیت مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: طرح زمستانه امسال با حضور تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط و مشارکت ۸۱ هزار نیروی میدانی به قوت و کیفیت لازم اجرا خواهد شد و انتظار میرود با همکاری مردم و رعایت توصیههای ایمنی، زمستان امسال بدون حوادث ناگوار سپری شود.
وی همچنین بر اجرای کامل قانون توسط تمامی دستگاهها تاکید کرد وگفت: باید قوانین به طور کامل اجرایی شود.
سردار حسینی بزرگترین دغدغه حوزه راهور در فصل زمستان را گردنهها و محورهای برفگیر دانست، گفت: امسال به طور حتم در پی اعلام هشدار هواشناسی اقدامات پیش دستانه و حتی ممنوعیت تردد در برخی مسیرها اجرایی میشود.
وی هرگونه نقض فنی و فقدان برخورداری از سلامت و تجهیزات زمستانی در محورهای برفگیر را مانع اجازه تردد دانست و گفت: از مردم انتظار میرود با پلیس همکاری کنند.
جانشین رئیس پلیس راهور فراجا نیز در این نشست با بیان اینکه عدم توجه به جلو در هنگام رانندگی در تصادفات به ۴۴ درصد رسیده است، گفت: نقش این عامل در وقوع تصادفات رانندگی در فصل زمستان نگران کننده است.
وی با یادآوری اینکه یکی از دلایل بی توجهی رانندگان به جلو، استفاده از تلفن همراه در زمان رانندگی است، افزود: در سال ۱۴۰۱ علت ۳۳ درصد تصادفات ناشی از عدم توجه به جلو بود که این عامل در سال ۱۴۰۲ به ۴۴ درصد افزایش یافت.
جانشین رئیس پلیس راهم فراجا خواستار اقدامات فرهنگی و ارایه هشدارهای لازم به رانندگان شد تا بتوان سهم این عامل را در بروز تصادفات رانندگی کاهش داد.
وی تاکید کرد: ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۹ درصدی داشت که نشان از نقش سرعت و مباحث فنی خودرو از جمله لاستیک مناسب در بروز این حوادث است.
مومنی در ادامه با اشاره به افزایش هفت درصدی تردد وسایل نقلیه در جادههای کشور اظهار داشت: با اقدامات صورت گرفته در زمان اجرای طرح زمستانه پلیس تعداد جان باختگان حوادث جادهای ۶ درصد کاهش داشت.
وی با یادآوری قطع برق معابر عمومی در ساعاتی از شب اظهار داشت: متاسفانه قطع برق در مناطق شهری و برون شهری میتواند در افزایش حوادث ترافیکی موثر باشد؛ از این رو امیدواریم که شاهد قطع برق در معابر نباشیم.