به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدعلی طالبی در جلسه شورای برنامهریزی استان کرمان با اشاره به برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی، آمایش سرزمین و سند چشمانداز، تصریح کرد: نکات مطرح شده در جلسات برگرفته از همین برنامههاست، اما خلأ موجود، نداشتن برنامهای واحد برای تحرکبخشی به فرآیند توسعه استان است.
وی از تهیه مقدمات این سند توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا ٢ ماه آینده این سند که اولویتها و مسیر توسعه استان و شهرستانها را مشخص میکند، تدوین شود و این سند مبنای حرکت و میثاق مشترک اعضای شورای برنامهریزی خواهد بود.
استاندار کرمان در خصوص سرشماری کشاورزی، از تلاشهای صورت گرفته قدردانی کرد و با اشاره به پیشرفت استان در این زمینه، خواستار پیگیری جدی فرمانداران، به ویژه در شهرستانهایی شد که در این سرشماری عقب ماندهاند.
طالبی، بر همافزایی دستگاهها و رفع موانع موجود تأکید کرد و گفت: در صورت لزوم، سرشماری تلفنی افراد غیرساکن نیز انجام شود.
وی با بیان اهمیت استفاده از دادههای جمعآوری شده در سرشماری، افزود: متأسفانه توجه کافی به این دادهها نمیشود، در حالی که استان کرمان، هم قطب کشاورزی است و هم ظرفیتهای بالایی در این حوزه دارد؛ لذا این سرشماری باید به جهتگیریهای آینده در حوزه کشاورزی بر مبنای آمار و اطلاعات دقیق کمک کند.
طالبی بر لزوم بهرهبرداری حداکثری از نتایج سرشماری با کمک جهاد کشاورزی، نهادهای غیردولتی مانند اتاق بازرگانی و سایر دستگاههای دغدغهمند تأکید کرد و خواستار تدوین برنامهای مناسب برای بهینهسازی مصرف آب، اصلاح الگوی کشت و توانمندسازی بخش کشاورزی بر اساس اطلاعات و آمار به دست آمده شد.
استاندار کرمان همچنین بر نقش محوری شورای برنامهریزی و توسعه در فرآیند پیشرفت استان تأکید کرد و از مدیران دستگاههای اجرایی خواست برنامهمحوری را برای پیشبرد برنامهها و اهداف خود و رشد و پیشرفت استان مورد توجه قرار دهند.
وی با اشاره به اهمیت مصوبات کارگروه زیربنایی در توسعه زیرساختهای استان، خواستار پیگیری جدی و مستمر دستگاههای اجرایی برای اجرایی شدن آنها شد.
طالبی با بیان اینکه مصوبات این کارگروه با بررسیهای کارشناسی و با هدف رفع موانع توسعه زیرساختها تصویب میشوند، عدم اجرای این مصوبات را به منزله مانعی جدی در مسیر پیشرفت استان دانست.