به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی نشان داد که نمایندگان و مسئولان نسبت به چالشهای اقتصادی و معیشتی کشور آگاه هستند، اما برای عبور از بحرانها نیاز به هماهنگی ساختارهای سیاسی و اجرایی، تدوین برنامه جامع اقتصادی و حرکت بر اساس برنامه هفتم توسعه وجود دارد. برخی نمایندگان مجلس درباره موضاعات مطرح شده در این جلسه با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفتگو کردند.
محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس، در این جلسه با اشاره به ساختارهای موازی و متعدد در حوزه اجرایی کشور گفت: "تا زمانی که ساختارهای سیاسی و اجرایی همچون بنیادها، ستادها و دولت هماهنگ نشوند، نمیتوان انتظار داشت جلسات غیرعلنی به راهحلهای عملی منجر شود. این جلسات بیشتر به ذکر مشکلات محدود میشوند. مهمترین دغدغه ما در حال حاضر، معیشت مردم است."
وی افزود: "به نظر من مهمترین مشکل ما، ساختار سیاسی کشور است. امروز با وجود دستگاههای نظارتی متعدد، دستگاههای قانونگذار متعدد و دستگاههای اجرایی مختلف مثل بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، قرارگاه خاتم و دولت، تا زمانی که این ساختارها اصلاح نشوند، جلسات ما بیشتر به ذکر مشکلات محدود میشوند و راهحلی برای رفع آنها ارائه نمیشود."
صبتغیان همچنین تأکید کرد که معیشت مردم مهمترین دغدغه نمایندگان است و باید برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی، اقدام جدی و عملی صورت گیرد.
حسینعلی دلیگانی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس با انتقاد از عدم ارائه یک بسته جامع اقتصادی از سوی دولت گفت: "ما انتظار داشتیم رئیسجمهور و هیئت دولت، برنامهای جامع ارائه دهند که تمام مسائل از تورم، ارز، معیشت مردم تا یارانهها را در بر گیرد. نگاه جزئی و موضوعی به مسائل اقتصادی راهگشا نیست و باید یک راهبرد کلی تدوین شود."
وی افزود: "با این حال، نکتهای که انتظار داشتیم از رئیسجمهور و هیئت دولت ارائه شود، یک بسته جامع اقتصادی بود که تمامی جنبههای مؤثر بر اقتصاد کشور را پوشش دهد. اما متأسفانه این بخش خالی بود. هر یک از وزرا و مسئولین صحبتهایی داشتند، اما یک برنامه کلی و منسجم ارائه نشد."
حاجی دلیگانی ادامه داد: "ما انتظار داریم که دولت بستهای جامع و کامل ارائه کند که شامل مسائل مهمی چون ارز، تورم، معیشت مردم، وضعیت بنزین، گاز، یارانهها و دیگر موضوعات اساسی باشد. همچنین، دولت باید تأثیرات اجرای این بسته اقتصادی را به صورت تدریجی و با شفافیت کامل بیان کند تا حرکتی جدی به سمت حل مشکلات آغاز شود."
وی تأکید کرد: "ارائه راهحلهای موردی برای مسائل اقتصادی مانند ارز یا تسهیلات بانکی بدون یک راهبرد کلی، تنها آثار منفی بر اقتصاد کشور خواهد داشت. ما به یک راهبری اساسی و یک نقشه راه جامع برای عبور از بحرانهای اقتصادی نیاز داریم."
این جلسه نشاندهنده دغدغه جدی نمایندگان نسبت به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم و نیاز به رویکردی جامع و هماهنگ از سوی دولت بود.
سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، این جلسه را شفافترین جلسه غیرعلنی سالهای اخیر توصیف کرد و گفت: "مسئولان و نمایندگان بدون رودربایستی به بیان مشکلات و چالشها پرداختند. برای عبور از بحران اقتصادی، به کار جهادی، مشارکت مردم، حمایت از بخش خصوصی و رعایت الگوی مصرف نیاز داریم. همچنین باید از دهکهای پایین جامعه حمایت شود."
وی افزود: "در این نشست، مسائل کوتاهمدت که مردم را تحت فشار قرار میدهد و همچنین تهدیدات بلندمدت که آینده کشور را هدف قرار داده است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. سیاستهایی که میتوانند کشور را از بحرانهای اقتصادی و سیاسی عبور دهند نیز مطرح شدند."
ذاکر ادامه داد: "اراده جهادی مسئولین و مشارکت مردم در کنار توجه به بخش خصوصی، رعایت الگوی مصرف و حمایت از دهکهای پایین جامعه میتواند راهکار مناسبی برای عبور از بحران باشد."
وی همچنین تأکید کرد: "برنامه پنجساله هفتم توسعه، بهعنوان نقشه راه کشور، نیازمند توجه ویژه است. مجلس آمادگی دارد تا با همکاری دولت، اشکالات موجود در این برنامه را برطرف کند و مسیر تعیینشده را ادامه دهد. توجه به معیشت مردم، اعمال سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و کاهش وابستگیهای اقتصادی و انرژی از جمله اولویتهایی است که باید در دستور کار قرار گیرد."
ذاکر در پایان افزود: "این جلسه سهساعته به بررسی چالشها، ظرفیتها و ارائه پیشنهادات مختلف برای حل مشکلات اقتصادی کشور اختصاص داشت و نشاندهنده عزم جدی مجلس و دولت برای عبور از چالشهای معیشتی و اقتصادی مردم بود."