به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر، گفت: مدتها بود که اجرای مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار و آییننامههای این دو ماده، مطالبه اصلی بخش خصوصی بود.
خورشید گزدرازی ادامه داد: در گزارشهای پایش محیط کسبوکار طی چند سال گذشته، مقررات و بخشنامههای خلقالساعه، مهمترین معضل محیط کسبوکار شناسایی شده است و مواد ۲۴ و ۳۰ دقیقاً به سازوکاری برای جلوگیری از صدور این قبیل مقررات میپردازد.
او با بیان اینکه سامانه ۲۴۳۰، در راستای اجرای این دو ماده قانون بهبود راهاندازی شده، افزود: در چند سال گذشته قوانین خلقالساعه در صدر قوانین مخل کسبوکار هستند. به علاوه برداشت سلیقهای از سوی کارشناسان و مدیران میان رده سازمانهای دولتی و اجرایی از بخشنامههای صادر شده فعالان اقتصادی را با مشکل مواجه کرده است؛ لذا این سامانه با گزارش دهی مستمر فعالان اقتصادی، میتواند به شفافیت بیشتر بخشنامهها و جلوگیری از صدور ناگهانی آنها منجر شود.
رئیس اتاق بوشهر با اشاره به چالشهایی که صدور قوانین ناگهانی در حوزه تجارت برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است، اظهار کرد: چالش عمده ما در محدودیتهای ناگهانی است که در حوزه صادرات به ویژه صادرات محصولات فصلی و مواد فاسد شدنی ایجاد شده است؛ به عنوان مثال با یک بخشنامه از طرف یک مدیرکل، صادرات گوجهفرنگی یکشبه ممنوع شده است. چنین تصمیماتی در بسیاری موارد باعث شده کالا در گمرکات باقی مانده و حتی فاسد شود.
او ادامه داد: چنین تصمیماتی به بیاعتمادی تجار خارجی طرف کاری ما و از دست رفتن بازارهای هدف در درازمدت منجر خواهد شد؛ بنابراین راهاندازی سامانه ۲۴۳۰ از طریق اعلام چنین دستورالعملهای مخل و محدودکنندهای میتواند به حفظ بازارهای صادراتی کمک کند.
گزدرازی ابراز امیدواری کرد: موارد گزارششده از سوی فعالان اقتصادی در این سامانه با قدرت از سوی نهادهای نظارتی پیگیری شود تا در آینده شاهد تکرار آنها نباشیم.