به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمزه برومندفر رئیس اداره حفاظت محیط زیست لامرد گفت: در سرشماری گونههای مختلف حیوانات وحشی از قبیل پرندگان، پستانداران، آبزیان و خزندگان سرشماری میشوند که هدف از آن پی بردن به تعداد جمعیت و مطالعه بر رفتارهای مهاجرتی صورت میپذیرد.
وی با بیان اینکه در سرشماری ها دستیابی به حداقل جمعیت گونه های شاخص، تعیین ترکیب جنسی گونه ها، آگاهی از وضعیت زیستگاه و بررسی حفاظتی و برنامهریزی و مدیریت صحیح زیستگاه مهم است، گفت: بررسی میزان مهاجرت یا جابجایی حیات وحش و میزان تقریبی زاد و ولد و مرگ و میر حیات وحش، شناسایی عوامل تهدید کننده، شناسایی نقاط ضعف و قوت مناطق تحت مدیریت، باعث خواهد شد که با تجزیه تحلیل داده ها، تعیین میزان بهره برداری و صدور پروانه های شکار شده و بخشی از اطلاعات مورد نیاز برای تبیین روند جمعیت گونه ها و طبقه بندی آنها در رده های تهدید ملی استفاده شود.
برومندفر با اشاره به گونههایی که مورد سرشماری قرار گرفته است، افزود: در شهرستان لامرد و کوه هوا بیشتر گونههای پستاندار بزرگ سرشماری میشود که شامل قوچ و میش مینیاتوری، کل و بز و در صورت مشاهده پلنگ است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان لامرد ادامه داد: این سرشماری در طول ۲ روز با ۲۰ گروه در منطقه کوه هوا با حضور حداکثری مردم، مسئولین، انجمنها، محیطبانان زیر نظر اداره کل حفاظت محیط زیست فارس برگزار شده است.
برومندفر تعداد گونههای حیات وحش سرشماری شده سال گذشته را هزار و ۷۱۴ مورد اعلام کرد و گفت: در لامرد سه نفر محیط بان بصورت شیفتی وظیفه صیانت از حیات وحش منطقه را برعهده دارند که هفت انجمن مردم نهاد نیز حمایت می کنند.
وی گفت: خیرین نیز در زمینه ساخت آبشخور، ساخت آب انبار، خرید تجهیزات حفاظتی، ساخت پاسگاه، خرید خودرو و موتور برای پایش مناطق یاری دهنده هستند.