به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، محمد خیر اندیش با حضور در غرفه خبرگزاری دانشجو در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر گفت و گوی مفصلی با سید رضا میرجعفری دبیر سرویس فرهنگ و هنر داشت.
وی در ابتدا و در مورد سوال از کاراکتر پسر دلفینی و ادامه آن در پسر دلفینی 2 گفت: پسر دلفینی قرار است یک قهرمان برای بچههای ایران و دنیا باشد. مسئله ما این بود که قهرمانی خلق کنیم که بچههایمان کمبود قهرمانهایشان را کمتر احساس کنند. فکر میکنم در پسر دلفینی یک این اتفاق افتاد و این جریان را نه تنها در ایران بلکه در ۳۰ کشور دنیا از آمریکا و انگلیس دیدیم و اکران رسمی شد و به بیش از ۱۲ زبان دنیا دوبله شده است.
این کارگردان انیمیشن در ادامه نیز اذعان داشت: پسر دلفینی ۲ اقبال خوبی داشت که در کشورهای خارجی و سرمایهگذاران خارجی پیدا کرد که میگفتند اگر سری دومش را بسازید حاضریم سرمایهگذاری کنیم، و ما قبول کردیم و شروع کردیم به ساخت سری دوم پسر دلفینی.
وی در مورد سوالی از جریانشناسی در صنعت انیمیشن و پسر دلفینی هم ادامه داد: توجه کنید میبینید که انیمیشنهای روز دنیا کمپانی هالیوود و ديزنی که در سطح جهان میآیند، طلیعه یک لشکر است که به دنبال خودش جریانی مثل کتاب و تیشرت و عروسکهای خودش را میآورد و میشود گفت هم بحث اقتصادی و هم بحث روند حرکتی کارکترها در آن شکل میگیرد، ما اینجا این قدرت را در ادامه روند و پخش نداشتیم.
خیر اندیش ادامه داد: سعی کردیم پسر دلفینی را به شکل تصویر ادامه بدهیم و پسر دلفینی دو که با سرمایهگذار خارجی شکل گرفت.سریال را ادامه میدهیم تا مخاطبانی که کوچکتر هستند و بزرگ میشوند یا مخاطبانی که در میانه مسیر آن را میبینند با پسر دلفینی همراه شوند.
وی در مورد سریال پسر دلفینی هم توضیحاتی داد: ۶ قسمت سریال، مجموعه اسباببازیها، کتابهای پسر دلفینی را در بهترین کیفیت تولید کردیم، تا این قهرمان ماندگار بماند. پسر دلفینی به حدی بزرگ شده است که منتظر نمیماند که من آن را ادامه دهم. خودش مشتری خودش را میآورد.
او در مورد ماجراجویی های پسر دلفینی هم تأکید کرد: در سری اول پسر دلفینی، یک قصه ماجراجویی داشتیم، اما الان شخصیت پسر دلفینی مثل کودکی که بزرگ شده باشد، خواستههایش هم بزرگ شده است. الان پسر دلفینی دنبال هویتش است که بداند پدر و مادرش اسم او را چه گذاشتهاند. سناریوی بزرگتری که پسر دلفینی به مخاطب ارائه میدهد امید است.شاید پسر دلفینی بزرگتر شود دغدغه و چالشهایش هم تغییر کند، مثل جوانان ما. اساسا این شخصیت دنبال این است که جایش را بین بزرگترها پیدا کند، اصلا جایش را در همین جشنواره پیدا کند.
خیر اندیش از تجربه اکران پسر دلفینی در بیش از سی کشور جهان نیز صحبت کرد و گفت: بارها از من در خارج از کشور پرسیدند که چرا انیمیشن شما که در حد دیزنی نیست، تا این اندازه مخاطب دارد، پاسخ دادم چون من کار درباره بچهها نساختم من دارم با بچهها صحبت میکنم.
خیر اندیش درباره حضورش در جشنواره فجر و صنعت انیمیشن در این رویداد فرهنگی و هنری هم توضیح داد: چند سال پیش هم ما و یک انیمیشن دیگر به جشنواره آمدیم، اما از طرف جشنواره به ما گفتند شما در اکرانهستید اما داوری نمیشوید و در بخش مسابقه نخواهید بود. دلیل را جویا شدیم گفتند چون انیمیشن دیگری نیست با او رقابت کنید.
ما گفتيم بخش مسابقه کارگردانی، تدوین، صدا گذاری و بخشهای دیگر دارد، اما قبول نکردند و ما کارمان را از جشنواره بیرون کشيديم. نکته جالب این است که سال بعد همان انیمیشنی که نیامده بود در دوره قبل به صورت انفرادی در جشنواره شرکت و نامزد شش بخش شد و سیمرغ دریافت کرد.
امسال ۴ اثر در بخش انیمیشن حضور دارد. من پیش از شروع جشنواره با آقای شاهسواری صحبت کردم و گفتم عوامل کار من بیش از ۴۰۰ نفر هستند و تولید آن یک سال زمان برده است و لایق این نیز هست که داوری شود. او به من این قول را داد و گفتند این اتفاق رخ میدهد. در نشست قبل از جشنواره گفتن مذاکراتی دارد انجام میشود و همین چند روز پیش متوجه شدم که داوری نخواهد شد.
ما در جشنوارههای جهانی بسیاری از آثار انیمیشن برتر هستند. باید بگویم فرق موزیسین من با فیلم رئال در چیست و یا عوامل من با عوامل یک فیلم چه فرقی میکنند؟! همیشه فروش سال را بعد از کمدی، انیمیشن دارد، چراکه فردش بالایی خواهد داشت. همه فیلمهایی که اکران شدند، قطعا سال آینده از پسر دلفینی کمتر خواهند فروخت.
انیمیشن میتواند به جشنواره اعتبار بدهد نه جشنواره به انیمیشن. ما در تمام پلتفرمهای خارجی کارمان دیده شده و مخاطبین جهانی خوب داشتیم. شرایط اقتصادی سینما را تغییر میدهد و پسر دلفینی یک در زمان فروش خود در ۶ ماه صدر فروش را برای خود کرد و اقتصاد سینما را جلو برد. در آن زمان فیلمهای رئالی که رتبه دوم بودند، یک سوم پسر دلفینی در روز فروش داشتند. الان که شرایط تغییر کرده است.
ما در بدترین شرایط ۵ و نیم ميليارد فروش جهانی داشتیم. ما دوست داریم در جشن ملی سینمای کشورمان شرکت کنیم اما به شرطی که آن ها هم ما را دوست داشته باشند. واگرنه که جایزه و جشنوارههای بینالمللی در انتظار ما هستند.