محمدحسین اکبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: ناترازی برق کشور حدود ۲۰ هزار مگاوات اعلام شده بود و برای تابستان سال آینده حدود ۲۵ هزار مگاوات خواهد بود؛ چاههای کشاورزی روزانه ۱۰ ساعت خاموش میشوند؛ خاموشی چاههای کشاورزی در زمستان هیچ تاثیری بر کشاورزی ندارد، اما در تابستان یک چالش خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بر اساس برآوردها خاموشی چاههای کشاورزی امسال حدود ۶ هزار میلیارد تومان خسارت به کشاورزی استان وارد کرده است، افزود: وزارت نیرو خواستار تامین ۸۰ درصد برق مورد نیاز چاه از طریق انرژی خورشیدی شد تا از رده خاموشی کناره گیری کنند که به تولید کشور هم کمک خواهد شد.
به گفته وی؛ در استان ما طرح ایجاد نیروگاههای کوچک مقیاس در جوار چاههای کشاورزی را ارائه کردیم، افزود: این طرح هماهنگ با شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) است؛ در نهایت این مبحث را پیگیری کردیم و کشاورزان را متقاعد به سپرده گذاری در بانکها کردیم و مقرر شد استانداری نیز ۱۲ میلیارد تومان در این طرح سپرده گذاری کند تا به عنوان کمک دولت محسوب شود.
اکبری ادامه داد: کشاورزان ما به این طرح علاقهمند شدند، ۱۹۶ حلقه چاه کشاورزی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاههای کشاورزی را به بانک معرفی کردیم و ۳۵ حلقه چاه هم اکنون سپرده گذاری کردهاند.
وی با اشاره به تغییراتی در باک قرض الحسنه، گفت: مقرر بود اگر کشاورز سپرده گذاری کند، تسهیلات پرداخت شود لذا باید بانک و صندوق کشاورزی همکاری لازم را داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: کشاورزان ۵۰ درصد به مدت ۵ سال در بانک سپرده گذاری کنند و بانک نیز دو برایر میزان سپرده گذاری را بلافاصله تسهیلات پرداخت کند، شرط این است که کشاورز هیچ وسیقهای نباید پرداخت کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: ۲۵۰۰ میلیار تومان بانک پذیرفته است که اگر کشاورزان سپرده گذاری کنند، تسهیلات از سوی پرداخت کند؛ لذا باید این طرح محقق شود.
اکبری با بیان اینکه خاموشی چاههای کشاورزی روند آبیاری را کاهش میدهد و، چون کشاورزی در استان خرده مالکی است، تنظیم ساعت آبیاری برای کشاورزان مشکلاتی ایجاد میکند و سبب مشکلات اجتماعی هم خواهد شد، گفت: ما از بانک خواهشمندیم تسهیلات را به کشاورزان پرداخت کنند تا این طرح خوب برای ناترازی انرژی روی زمین نماند.
وی تصریح کرد: با کمک دولت در استان میتوانیم در این طرح، ۱۰۰ مگاوات برق تولید کنیم که رقم قابل توجهی است. چاههای کشاورزی از سال هفتم از محل این طرح، یک میلیارد تومان درآمد خواهد داشت که عدد بزرگی است.
وی افزود: ۴۲۰ چاه کشاورزی مجاز در کشور داریم که متاسفانه ۲۵۰ هزار چاه برقی و مابقی دیزلی است.
به گفته وی؛ بخش کشاورزی با ایجاد نیروگاههای کوچک مقیاس در جوار چاههای کشاورزی میتواند مشکل ناترازی برق کشور را حل کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اگر مقدمات کار فراهم شود و به ۲۰۰ حلقه چاه کشاورزی تسهیلات در این طرح ارائه دهیم، شعار سال محقق میشود و دغدغه کشاورزان در خصوص خاموشیها رفع خواهد شد.