به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، قدیر حسن زاده سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: گلستان شامل چهار منطقه حفاظت شده هیرکانیان، جهان نما، لوه و زاو و پارک ملی گلستان است که بخش قابل توجهی از گونههای گیاهی و جانوری برجسته استان در این جایگاهها زیست میکنند و از کششهای طبیعی شمال کشور شمرده میشوند.
وی با اشاره به سرمای هوا و احتمال حرکت برخی حیوانات از بلندیها به مناطق پایین دست از مردم خواست در صورت مشاهده حیاتوحش از نزدیکشدن به آنان خودداری کنند.
حسنزاده گفت: در چند روز گذشته ریزش برف در بخشی از بلندیهای جهان نما و هیرکانیان و البته زاو و پارک ملی گلستان آغاز شده و در صورت ماندگاری سامانه بارشی، گمان افزایش بارشها وجود دارد.
وی افزود: با توجه به شرایط جوی امکان آمد و شد حیوانات علفخوار و برخی گوشتخواران مانند خرس از مناطق بالادست و بلندیها به پیرامون جنگلها برای یافتن غذا وجود دارد و برخورد نزدیک طبیعت گردان، کوهنوردان و جوامع محلی با آنها افزایش مییابد.
سرپرست اداره کل محیط زیست گلستان از مردم خواست در صورت دیدن حیوانات مصدوم یا با علائم بیماری از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا مراجعه به نزدیکترین پایگاه محیط بانی اطلاع رسانی کنند.
حسنزاده بیان کرد: تغذیه دستی حیات وحش استان در فصل زمستان به ندرت آن هم در پارک ملی گلستان به خاطر محصور بودن زیستگاههای آن برای گونههای مانند آهو و قوچ و میش انجام میشود.
گفتنی است؛ گلستان میزبان ۸۳ گونه پستاندار، ۳۸۰ گونه پرنده، ۵۶ گونه خزنده، هشت گونه دوزیست و ۶۰ گونه ماهی است که در مناطق حفاظت شده استان زندگی میکنند که بیشترین زیست گونههای گیاهی و جانوری مربوط به پارک ملی گلستان به عنوان نخستین پارک ملی کشور است طوری که بیش از هزار و ۳۶۰ گونه گیاهی، هزار و ۱۰۰ گونه حشره، ۱۵۰ گونه پرنده، ۶۹ گونه پستاندار، ۲۴ گونه خزنده و دوزیست و ۱۰ گونه ماهی در عرصههای جنگلی و مرتعی و منابع آبی این ذخیرهگاه زیستکره شناسایی شدند.