به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، «محمد رضا عارف» معاون اول رئیس جمهور در «نهمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بینالمللی رادار و سامانههای مراقبت پرواز» که صبح امروز در دانشگاه هوایی شهید ستاری برگزار شد، اظهار داشت: رادار یکی از اولویتهای کشور بوده و امروز در این زمینه در شرایط خوبی هستیم.
وی ادامه داد: یک نگاه علمی در کنفرانسهای راداری وجود دارد و زمانی میتوانیم همکاری خود را با نهادهای علمی دنیا گسترش دهیم؛ میتوانیم همایش بین المللی برگزار کنیم و این کنفرانسهای ملی حائز اهمیت خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: راهبرد نظام ما توسعه علم و فناوری است و این موضوع در کنار توسعه فرهنگی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
عارف با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انسانی در حوزه علوم و فناوری، اضافه کرد: از اواخر دهه شصت، راهبرد توسعه تحصیلات تکمیلی را در دستور کار قرار دادیم و در دهه هفتاد و هشتاد پژوهش بر مبنای تحصیلات تکمیلی پیگری شد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت سند چشم انداز، تاکید کرد: ما باید در فناوریهای پیشرفته پنجگانه پیشتاز باشیم و در این زمینه بخش دفاعی ما سهم کلیدی دارند.
وی یادآور شد: در بخشهای دفاعی، تولید محصولات در ابتدا کمی سخت بود؛ اما با حضور جهاد خودکفایی مسیر تولید هموار شد.
عارف در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گسترش ابعاد جهاد علمی در کشور، تصریح کرد: جهاد علمی یعنی استفاده از همه ظرفیتها برای رسیدن به تعالی و پیشرفت در بخشهای دفاعی و غیر دفاعی است.
وی گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت جهت پیشرفت صنعت دفاعی و غیردفاعی ضروری است و امروز در حوزه دفاعی میتوانیم نیازهای خود و کشورهای دوست را تامین کنیم.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: در یکی از کنفرانسهای بین المللی کتابی را خریدم و آن کتاب را به تهران آوردم و دیدم این کتاب بسیار ارزشمند و کاربردی بود؛ چرا که بیشتر مطالب آن کتاب را اساتید ما از نظر شفاهی میدانستند و میتوانستند به صورت عملی پیاده سازی کنند.
عارف خاطرنشان کرد: ما امروز در صنعت دفاعی هیچ کمبودی نداریم و دست برتر را در اختیار داریم و به این موضوع میبالیم.
وی با اشاره به اینکه بخشهای دفاعی و غیر دفاعی باید با هم همکاری داشته باشند تا پیشرفت کشور را شاهد باشیم، گفت: باید همه با هم در این زمینه برای پیشرفت علمی هم افزایی داشته باشیم.
عارف با بیان اینکه امروز راهبرد ما تبدیل شده به قدرتهای برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی بشویم، خاطر نشان کرد: ما راهبرد تک رقمی شدن در بین کشورهای جهان در حوزه در هوش مصنوعی را در دستور کار قرار دادهایم.