به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مسعود عابد اظهار کرد: از ابتدای مهرماه سال جاری تاکنون تعداد ۴۵۷ مورد مسمومیت ناشی از استنشاق گاز مونوکسید کربن گزارش و ثبت شده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته ۳۲ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: متاسفانه از این تعداد هفت هموطن جان خود را از دست داده اند. همچنین ۲۹۸ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند و ۱۵۲ نفر نیز در محل از خدمات پیشرفته اورژانس پیش بیمارستانی بهره مند شدند.
عابد توصیه کرد: در برخورد با افراد مسموم شده با گاز منوکسیدکربن، ضمن رعایت نکات ایمنی، ابتدا درب و پنجرههای محیط را باز کنید، فرد مسموم را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنید، یقه پیراهن و لباس های تنگ افراد مسموم را باز کنید، در صورت امکان اکسیژن دهی به فرد مسموم شده انجام شود و با باز نگاه داشتن راههای هوایی، با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
مونوکسیدکربن گازی سمی و خطرناک است و چون بدون بو و مزه و غیر قابل دیدن است، اغلب، آن را قاتل خاموش یا نامرئی می نامند؛ بیشترین مسمومیت با این گاز و همچنین بالاترین مرگ ها براثر این گاز در فصل سرد و در نیمه دوم سال اتفاق می افتد.
مونوکسیدکربن با فرمول شیمیایی( CO)، گازی است که بر اثر ناقص سوختن کربن بوجود میآید؛ این گاز بسیار سمی است، اما رنگ و بوی خاصی ندارد به همین دلیل کربن مونوکسید قاتل نامرئی نامیده میشود، میل ترکیبی مونوکسیدکربن با هموگلوبین خون حدود ۲۵۰ برابر بیشتر از میل ترکیب با گاز اکسیژن است.در خون انسان حدود پنج درصد کربن مونوکسیدکربن وجود دارد، اما اگر این مقدار به ۲۰ درصد برسد باعث مرگ خواهد شد.
استنشاق هوای آلوده به گاز مونوکسید کربن مانع از اکسیژن رسانی به بافت های بدن می شود و می تواند موجب آسیب های مغزی شود؛ در محیط های بسته، همچون خانه، دفتر کار، کلاس درس و خودرو، تجمع حتی مقدار کمی از گاز CO می تواند خطرناک باشد.