به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۶ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
ششم فوریه ۱۷۴۵ نادرشاه محمدتقی شیرازی فرماندار فارس را که نافرمانی کرده بود پس از دستگیری مورد بخشودگی قرارداد و مشاور خود کرد.
محمدتقی (محمدتقی خان) که قبلاً به دستور نادر با سپاهی به مسقط و بحرین رفته و امیران عمان و بحرین را که اواخر عهد صفویه و با استفاده از ضعف دولت نافرمان شده و راه استقلال در پیش گرفته بودند، سرکوب کرده بود، در بازگشت به شیراز به شکلی سرکش شده بود. پس از شکست از نادرشاه و درخواست پوزش، نادر او را به دلیل خدمات پیشین و داشتن دانش استراتژیک خود بخشید. نادر این فرماندار بخشیدهشده را با خود به جنگ با عثمانی برد که در همان سال روی داد. در این جنگ که در ناحیه مرادتپه، ۶ کیلومتری ایروان، رخ داد، سپاه عثمانی که با هدف تصرف ارمنستان شمالی تا ایروان پیش آمده بود، به شدت شکست خورد.
در اواخر ژانویه ۱۸۷۸، دانشگاه آمریکایی «ییل» نخستین نشریه دانشگاهی خود به نام «ییل نیوز» را منتشر کرد. این نشریه بهعنوان نخستین نشریه دانشگاهی در تاریخ آمریکا شناخته شد و بسیاری از دانشگاههای دیگر از آن اقتباس کردند. دیوان عالی آمریکا در حکمی اعلام کرد که از آنجا که این نشریات دانشگاهی با هزینههای دولتی منتشر میشوند، نمیتوانند آگهی تجاری دریافت کنند.
در سال ۱۹۱۸، در انگلستان به زنان بالای ۳۰ سال حق رای دادن در انتخابات اعطا شد. این تصمیم در پی مبارزات طولانی برای کسب حقوق زنان صورت گرفت و یک گام مهم در راستای برابری حقوقی زنان در این کشور محسوب میشود.
در اوج رکود اقتصادی ایالات متحده، فرانکلین دی. روزولت، رئیسجمهور جدید آمریکا، پس از مشاهده صفهای طولانی افراد برای برداشت پساندازهای خود از بانکها و ایجاد بحران در سیستم مالی کشور، تصمیم به تعطیلی تمامی بانکهای این کشور به مدت ده روز گرفت. این اقدام بهمنظور جلوگیری از بحرانهای بیشتر و تقویت سیستم مالی کشور صورت گرفت.
پس از درگذشت جورج ششم، پادشاه بریتانیا، دختر ۲۵ سالهاش، الیزابت، به نام الیزابت دوم، به عنوان ملکه انگلستان به سلطنت نشست. او در زمان درگذشت پدرش در سفر رسمی به کنیا بود و پس از بازگشت به لندن تاجگذاری کرد. الیزابت دوم در طول سلطنت خود به ۱۵ کشور دیگر هم تحت عنوان پادشاه مشترکالمنافع حکومت کرد.
در این حادثه، یک کشتی مسافربری مصری که بین مصر و عربستان سعودی در حرکت بود، به دلیل شرایط توفانی دریای سرخ غرق شد. این کشتی حدود ۱۰۰۰ مسافر داشت که بیشتر آنها مصریهایی بودند که در عربستان سعودی کار میکردند یا به حج رفته بودند. تنها حدود ۴۰۰ نفر از مسافران کشتی زنده ماندند.
مرگ «زوراب ژوانیا»، نخستوزیر گرجستان، در دوم فوریه ۲۰۰۵ به دلیل نشت گاز طبیعی از بخاری گازسوز در خانهاش رخ داد. ابتدا احتمال سوءقصد مطرح شد، اما پس از بررسیهای بیشتر مشخص شد که علت مرگ وی استنشاق گاز طبیعی بوده است.