به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در برنامه شبکه چهار سیما حاضر شد و پاسخگوی سوالات کارشناسان شد.
ابتدا یکی از کارشناسان به عنوان نخستین سوال از آقای روحانی پرسید: آقای روحانی به نظر جنابعالی مهمترین میثاق بین مردم و مسئولین چی هست همانگونه که مستحضر هستید ما قانون اساسی را داریم که به فاصله اندکی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به تصویب رسید و نوع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در آن تعیین شده و وظایف و اختیارات رییس جمهور هم مشخص شده رییس جمهور چه وظایفی نسبت به قانون اساسی دارد و جنابعالی اگر رییس جمهور شدید این وظایف و اختیارات را چگونه پیگری خواهید کرد؟
روحانی:بسم الله الرحمن الرحیم بی تردید تتمعمولا بخش های مختلف دولت موظف به اجرای قانون هستند خود رییس جمهور هم موظف به اجرای قانون هست اما نسبت به قانون اساسی رییس جمهور یک وظیفه ویژه ای را به عهده دارد رییس جمهور موظف هست و مکلف هست که قانون اساسی را اجرا بکند و نحوه اجرای آن این هست که در برخی از اصولی که می تواند مستقیم اجرا بکند مستقیم آنها را اجرا کند آنجایی که نیاز به لوایح دارد باید به فوریت لوایح راتهیه بکند و تقدیم مجلس شورای اسلامی بکند تا بتواند اجرا بکند جای تاسف آن که بخش مهمی از قانون اساسی مخصوصا فصل سوم که حقوق ملت را بیان می کند در مقام عمل هنوز بخش هایی از آن به عملیات در نیامده و تا زمانی که فصل سوم قانون اساسی که در واقع حقوق شهروندی همه اتباع ایرانی را به خوبی روشن کرده به دقت اجرا نشود می شود گفت این میثاق جنبه عملی کامل پیدا نکرده.
در ادامه پاسخ آقای روحانی به سوالات کارشناسان در شبکه چهار سیما یکی از کارشناسان درباره اظهارات وی درخصوص علت اجرا نشدن فصل سوم قانون اساسی گفت : چرا اجرا نشده علتش چیه اگر از منظر آسیب شناسی بخواهیم نگاه کنیم و جنابعالی چه تدبیری دارد که این بخواهد اجرا بشود؟
روحانی: دلایل مختلفی دارد برای اینکه همه این اصول به اجرا درنیامده اما من معتقدم مطالبات مردم اجرای قانون اساسی در بسیاری از شهرها و بخش های مختلف کشور که من سفر کردم وقتی مطالبات آنها بیان می شود در دانشگاهها وقتی ما می رویم دانشجویان مطالباتشان را بیان می کنند من بسیاری از آنها را می بینم در متن قانون اساسی هست و اگر این قانون اساسی به خوبی و به دقت اجرا بشود بخش بزرگی از مطالبات مردم هم اجرایی و عملیاتی شده بنابراین یک تلاش ویژه ای در این زمینه بر دوش رییس جمهور آینده است.
سوال کارشناس:اولین سوال اقتصادی را در خدمت شما هستم آقای دکتر روحانی ارزیابی شما از اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها چی هست نقاط ضعف و قدرت آن را چه می دانید و در ادامه شما اگر دولت احتمالی تشکیل بدهید می خواهید باز هم یارانه نقدی را ادامه بدهید یا به سبک دیگری می خواهید حمایت ها را بکنید و آیا از همه دهک ها یکسان می خواهید حمایت بکنید یا نه دهک های پایین تر می خواهد بیشترین حمایت ها بشود؟
روحانی: مسئله یارانه به هر حال موضوع مهمی است که سالیان دراز دنبال این بحث بودند یعنی مجلس شورای اسلامی از برنامه دوم برنامه سوم تاکید شده بود که دولت ها بروند دنبال هدفمند کردن یارانه ها و به هر حال تبدیل شد به لایحه و در نهایت در مجلس تبدیل شد به قانون و اجرا شد من در واقع می خواهم بگویم که هدفمندی یارانه ها هنوز هم هدفمند نشده و متاسفانه فاز اول آن ناقص و در بعضی از موارد توام با تخلف اجرا و عملیاتی شد خوب می دانید که یارانه اساسا برای این بود که عدالت در جامعه ایجاد بشود.
یارانه برای این بود که مردم بتوانند راحت تر با هدفمند کردن یارانه زندگی بکنند عملا چهل و پنج هزار تومان به مردم داده شد اندازه آن دوبرابر آن سه برابر آن از جیب مردم برداشت شد به دلیل اینکه ارزش پول ملی پایه پول ملی تغییر کرد و شما دیدید در عرض چند ماه ارزش ثروت مردم درواقع به نصف در بعضی از موارد به یک سوم تقلیل پیدا کرد چهل و پنج تومان دادیم به مردم دویست تومان از مردم به یک صورت دیگری از جیب دیگر مردم برداشتیم بنابراین هدفمند یارانه می بایست در یک مجموعه مقررات اقتصادی دیده می شد نه به تنهایی و این مشکل را ما امروز می بینیم در بحث اجرای هدفمند کردن یارانه ها اما درعین حال الان مردم زندگی اشان را با این پول تنظیم کردند بنابراین این یارانه نقدی که الان دارد پرداخت می شود قاعدتا ادامه پیدا می کند این بخش اما در کنار این باید کارهای دیگری هم انجام بگیرد یعنی اگر بخواهد تورم افسارگسیخته باشد این پول هر روز بی ارزش تر می شود.