به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش فرآیند قانونگذاری- الزامات و راهکارها با حضور منتخبین مجلس دهم، ضمن خیرمقدم به آیت الله استادی، اسحاق جهانگیری و منتخبین ملت در دور دهم مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد فهم مشترک از مسائل کشور وجهه غالب این همایش است.
لاریجانی خطاب به منتخبان مجلس دهم گفت: ما در واپسین روزهای ماه مبارک رجب قرار داریم از این رو امیدوارم خداوند بهترین ها را نصیب شما کند از طرفی دیگر از اینکه دعوت بنده را پذیرفتید و نشست امروز را به قدمهایتان آراسته کردید تشکر می کنم همچنین از حضور آیت الله استادی و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست امروز سپاسگزارم.
آینده خوبی را برای مجلس در دوره دهم پیش بینی می کنم
وی با تبریک به مناسبت راهیابی منتخبان جدید مردم به مجلس دهم افزود: من آینده خوبی را برای مجلس در دوره دهم پیش بینی می کنم همچنین در اینجا باید از بخش های مختلف پارلمان از جمله معاونت های اجرایی، قوانین، نظارت، مرکز پژوهش ها، دیوان محاسبات و سایر بخش ها که برای بهبود کیفیت اجلاس امروز تلاش کردند تشکر می کنم.
تشریح دلایل برگزاری همایش فرآیند قانونگذاری، الزامات و راهکارها
رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح ابعاد و محورهای همایش فرایند قانونگذاری گفت: یکی از دلایل برگزاری این اجلاس آشنایی بیشتر همکاران با یکدیگر است زیرا همانطور که می دانید حدود 75 درصد از نمایندگان برای مجلس دهم تغییر کرده اند و هر چه سریعتر منتخبان باید با یکدیگر آشنایی نزدیکی پیدا کنند همچنین آشنا شدن با ساز و کار اجرایی مجلس، برنامه های روز نخست و افتتاحیه و برخی نکات آیین نامه ای، سیاست های ابلاغی کلان نظام از سوی رهبر معظم انقلاب و اصول قانون اساسی بخشی دیگر از اهداف این اجلاس است که این موضوعات از طریق معاونت های ذیربط از جمله دیوان محاسبات و شورای نگهبان توضیح داده می شود.
لاریجانی ادامه داد: ایجاد فهم مشترک از شرایط کشور به ویژه مسائل اقتصادی، امنیتی و موضوعات منطقه ای و بین المللی بخشی دیگر از اهداف اجلاس دو روزه فرایند قانونگذاری است.
دریافت مشترک و یکسان از اولویت های کشور در انتخاب استراتژی برای مجلس آینده مهم است
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از حدود یک ماه دیگر مجلس جدید در مورد مسائل مهم کشور تصمیم گیری می کند. اینکه دریافت یکسانی از اولویت های کشور داشته باشیم در انتخاب استراتژی برای آینده مجلس موثر است.
لاریجانی گفت: اکثر مسئولان اقتصادی و امنیتی کشور امروز و فردا توضیحاتی را به نمایندگان منتخب ارائه می دهند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور گفت: آقای جهانگیری ستاد اقتصادی کشور، وزارت اقتصاد، بهداشت، کشاورزی و نفت به جهت تبیین شرایط آینده کشور به این جلسه دعوت شده اند.
وی افزود: وزیر امور خارجه، وزیر اطلاعات، دبیر شورای عالی امنیت ملی و فرمانده قدس نیز دعوت شده اند تا در مورد شرایط بین الملل و منطقه نمایندگان منتخب را در جریان مسائل قرار دهند.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: با توجه به شرایطی که پیش آمد امروز تا ظهر به شرایط اقتصادی و بین المللی توجه می کنیم و بقیه مسائل پیرامون مجلس را فردا صبح و عصر با حضور وزرای مربوطه و فرمانده نیروی قدس پیگیری می کنیم.
تاکید لاریجانی بر کلام امیرالمومنین برای انتخاب مسیر صحیح توسط منتخبین مجلس دهم
لاریجانی متذکر شد: نمایندگان منتخب از تخصص های خوبی برخوردار هستند. نمایندگان منتخب باید از کلام مولا مدد بگیرند که عنوان می کنند کسی که میان خود و خدا را اصلاح کند خداوند میان خود و مردم را اصلاح می کند و کسی که امور آخرت خود را اصلاح کند خداوند امور دنیای او را اصلاح می کند. کسی که درون خود واعظی دارد خداوند او را حافظی است.
لاریجانی گفت: مجلس براساس نظریه امام زمانی می تواند در راس امور باشد که خود را با این زینت ها بیاراید.
لاریجانی در ادامه با اشاره به فرمایش امام علی(ع) گفت: ایشان فرمودند تدبیر نیکو، سرمایه اندک را بالندگی می بخشد و مدیریت نادرست سرمایه هنگفت را برباد می دهد لذا فهم و قضاوت درست درباره کشور و آینده منطقه و یافتن اولویت ها با تدبیر نیکو صورت بگیرد.
آسیا به دنبال شکوفایی اقتصاد و ظهور مجدد خود است/تشریح چالش آینده جهان
وی افزود: دنیا به سمت اقدامی پایدارتر پیش می رود و در این مسیر آسیا به دنبال شکوفایی اقتصاد و ظهور مجدد خود است چنانچه سهم آن نسبت به آمریکای شمالی و اروپا دو برابر جی.دی.پی جهانی خواهد شد و سهم این دو قاره از 40 به 20 درصد کاهش می یابد همچنین ظرف 4 دهه آینده جمعیت جهان به مرز 9 میلیارد نفر می رسد که در این میان تعداد افراد بالای 60 سال بیش از 2 میلیارد نفر خواهد بود لذا چالش آینده جهان عدم توانایی اجرای تعهدات درباره شهروندان سالمند، بازنشستگی و خدمات درمانی آنها است که ایران نیز جزء آن محسوب می شود.
ارزش استراتژیک نفت در دنیای آینده کاسته خواهد شد
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه از ارزش استراتژیک نفت در دنیای آینده کاسته خواهد شد و ظهور فناوری های نو و گازبیشتر می شود بیان داشت: در آینده علوم زیستی جلودار حرکت علمی است و علم زیست در تعامل با نانو میدان گسترش علم را در دست می گیرد.
لاریجانی ادامه داد: جنگ منطقه ای با بعد زرادخانه کوچک اتمی آشفتگی آینده است و شرایط زیستی را تحت تأثیر قرار می دهد؛ ایران در این فضا که نوبت توسعه اقتصادی آسیا است موقعیت خوبی با رهبری رهبر پارسا و ملت جوان تحصیلکرده داشته و به لحاظ انرژی و ژئوپلتیک جایگاه خوبی دارد لذا زمینه پرش باید فراهم شود که شرط آن استراتژی روشن در توسعه اقتصادی بوده و دوری از حواشی را می طلبد.
رهبری اولویت کشور را اقتصاد و رونق تولید می دانند
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه رهبری اولویت کشور را اقتصاد و رونق تولید می دانند عنوان کرد: ایشان سیاست های اقتصاد مقاومتی و پیشرفت علمی را پیگیر است که قدم های خوب و راهکارهای مناسبی در رابطه با تولید باید برداشته شود از طرف دیگر آسیب های اجتماعی باید به صورت همه جانبه بررسی شود که البته بهبود شرایط اقتصادی در آن تأثیر دارد.
در زمینه رقابتی کردن اقتصاد و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی توفیق حاصل نشد
وی بالا بردن بهره وری اقتصادی را از اولویت های مهم کشور دانست و افزود: در برنامه پنجم 30 درصد رشد اقتصادی از طریق افزایش بهره وری داشتیم و از سال 82 تا 89 رشد اقتصادی 5 درصد داشتیم و در حالی که قرار بود از 75 درصد خروجی نهادهای تولیدی سود بالایی نصیب ما شود تنها 25 درصد آن حاصل شد لذا در زمینه رقابتی کردن اقتصاد و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی توفیق حاصل نشد و رتبه 4.14 درصد در سال 89 به 3.8 درصد در سال 93 تنزل پیدا کرد و رتبه ایران در بین 139 کشور از رتبه 69 در سال 89 به رتبه 96 در سال 93 رسید که این مطلوب نیست و باید بار دیگر اصل 44 قانون اساسی اجرا شود.
نظر شهید مطهری در خصوص آینده انقلاب
لاریجانی در ادامه با اشاره به نظر شهید مطهری در خصوص آینده انقلاب تصریح کرد: ایشان تأکید داشتند انقلاب زمانی در راه آرمان ها پویا خواهد بود که با توجه به تحولات آینده کشور از نیروی درون زا برخوردار باشد و اقتصاد آن ثروت زا باشد همچنین در محیط رقابتی و مردمی است که مفهوم عدالت که رعایت علی السویه قانون است مفهوم پیدا می کند.
رئیس نهاد قانون گذاری کشورمان در ادامه عنوان کرد: امیدوارم این همایش در جهت توسعه ملی کارساز باشد و پیشرفت در تحقق توسعه اقتصادی و آبادانی کشور داشته باشیم چرا که رونق تولید در هر جای ایران مسئله اصلی کشور است که جز با حضور بخش خصوصی فراهم نمی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: منتخبان جدید دقت داشته باشند که برای رونق منطقه خود در زمینه زیرساخت ها اقدام کنند و برنامه داشته باشند و به امید دولت نباشند؛ رسول خدا(ص) بهبود زندگانی، توشه آخرت و عیش حلال را از ضروریات خردمندان دانستند لذا شما نیز در زمینه های مدنظر خود اقدامات سازنده داشته باشید.