به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کمتر از یک هفته از آغاز ریاست چهل و پنچمین رییس جمهوری آمریکا می گذرد،رییس جمهوری که هنوز نیامده حواشی و گمانه زنی در رابطه با سیاست دونالد ترامپ بین سیاستمداران و کارشناسان مطرح شده است. ترامپ قبل از اینکه منتخب مردم شود، در رابطه با روابط اقتصادی آمریکا و چین خط و نشان های زیادی کشیده بود که با مخالفت های زیادی رو به رو شد.
او چین را کشوری متقلب خطاب کرد که با کاهش ارزش پول ملی اش بازار آمریکا راتصاحب کرده است.او حتی در مناظرههای انتخاباتی خود گفت که علاوه بر اجبار شرکتهای آمریکایی به تولید در خاک آمریکا،بر ورود کالاهای چینی تعرفههای هنگفتی اعمال خواهد کرد. او گفته بود که چین علاوه بر دستکاری نرخهای ارز، مشاغل آمریکاییها را ربوده است. با این حال بسیاری از شرکتهای آمریکایی در سالهای گذشته خطوط تولید خود را به سرزمین نیروی کار ارزان بردهاند.
از همین رو، این رییس جمهوری میلیاردر آمریکا تصمیم دارد که تعرفه کالاهای چینی را به شدت افزایش دهد.کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با سیاست های اقتصادی که ترامپ در خصوص چین پیش گرفته ، جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان تشدید خواهد شد.
در چنین شرایطی برخی کارشناسان معتقدند،تیرگی روابط اقتصادی این دو کشور، سبب می شود که موقعیت خوبی برای کشورهای دیگر ایجاد شود تا روابط خود را با چین یا حتی آمریکا افزایش دهند و جایگاهی در بازار این دو کشور پیدا کنند.
ایران از زمان تحریم ها رابطه با ثباتی با چین داشته و آن را حفظ کرده است، اما حالا این سئوال مطرح است که آیا نباید ایران نیز از این موقعیت استفاده کند و رابطه خود را با چین افزایش دهد؟
در همین خصوص، مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی ایران-چین در گفت و گو با خبرآنلاین گفت:« رابطه چین و آمریکا تا کنون پرتنش بوده است، به هر حال پیش بینی می شود که اختلاف چین و آمریکا موضوع بزرگی شود. اما این موضوع به طور کوتاه مدت به اقتصاد ایران و روابط تاثیر نخواهد گذاشت.»
وی افزود:« مبادلات تجاری چین و آمریکا ۱۰ برابر ایران و چین است، کالاهایی که بین این دو کشور خرید و فروش می شود متفاوت است. ایران مواد خام و انرژی با چین مبادله می کند. به همین دلیل این تنش بر بازار واردات و صادرات ایران تاثیر خاصی نخواهد گذاشت.»