منابع آگاه از مذاکرات اتحادیه اروپا و آمریکا برای در نظر گرفتن تحریمهای هدفمند علیه فرماندهان ارتش میانمار به خاطر اعمال خشونت علیه مسلمانان روهینگیا خبر میدهند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، در حالی که عملیات ارتش و نیروهای امنیتی میانمار طی ماههای اخیر موجب آواره شدن بیش از ۵۰۰ هزار مسلمان ورهینگیا شده است، منابع آگاه و نزدیک به مذاکرات اعلام کردند که آمریکا و اتحادیه اروپا در حال بررسی تحریمهای هدفمند علیه فرماندهان ارتش میانمار هستند.
مصاحبه با چند نفر از دیپلماتها و مقامهای رسمی مستقر در واشنگتن، یانگون و اروپا نشان میدهد که تدابیر مجازات آمیز تنها مربوط به فرماندهان و ژنرالهای ارشد ارتش میانمار خواهد بود. هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص قطعی نشده است. مذاکراتی درباره افزایش کمکهای انسانی به مناطق آسیب دیده و بحران زده استان راخین جریان دارد.
منابع آگاه افزودند: مذاکره بر سر تحریمها نشان میدهد که اوضاع غم انگیز مسلمانان روهینگیا در شمال غرب میانمار تا چه حد بر سیاستگذاران غربی فشار وارد کرده است تا اقدامات لازم را انجام دهند. در حالی که دولت آنگ سان سوچی رهبر میانمار تحت فشار شدیدی قرار گرفته است، ولی ناظران سیاسی بر این باورند که وی هیچ کنترلی بر ارتش ندارد.
شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است دوشنبه آینده ۱۶ اکتبر درباره میانمار مذاکره کند. البته انتظار نمیرود که تحریمهای غرب علیه فرماندهان ارتش میانمار به این زودی اعمال شود.
اولا تورنائس وزیر توسعه همکاری دانمارک در این باره تاکید کرد: من تلاش میکنم تا بحران روهینگیا در اولویت مذاکرات قرار گیرد. امیدوارم فشار بیشتری بر ارتش میانمار وارد شود.
۲ مقام آمریکایی نیز تاکید کردند: تحریمهای هدفمند علیه فرمانده ارتش میانمار و چند نفر دیگر از ژنرالهای ارتش و همین طور رهبران شبه نظامیان بودایی در استان راخین اعمال خواهد شد که متهم به سوزاندن روستاهای روهینگیا هستند.
این تحریمها در صورت تصویب نهایی، شامل توقیف اموال و دارایی، ممنوعیت سفر به آمریکا، ممنوعیت مبادلات تجاری و اقتصادی آمریکا با این افراد خواهد شد.
مقامهای آمریکایی تاکید کردند: واشنگتن در حالی که با دولتهای اروپایی، ژاپن و جنوب شرق آسیا مشورت و رایزنی میکند، رویکرد محتاطانهای داشته است.
یک دیپلمات اروپایی مستقر در یانگون نیز تاکید کرد: کشورهای غربی در حال هماهنگ کردن پاسخ خود به بحران روهینگیا هستند و بر این مساله اتفاق نظر دارند که این ارتش میانمار است که باید هدف اقدامات مجازات امیز قرار گیرد.
دیپلماتها بر این باورند که این اقدام در ابتدا نمادین خواهد بود و اجازه مذاکرات بیشتر را خواهد داد. کشورهای اروپایی نیز احتمالا تحریمهای مشابه آمریکا را علیه فرماندهان ارتش میانمار اعمال خواهند کرد.
البته دیپلماتهای غربی بر این باورند که اهرم فشار آنها بر میانمار در مقایسه با چین بسیار محدود است. چین از ۱۸ ماه گذشته که آنگ سان سوچی به قدرت رسیده، روابط بسیار نزدیکی با میانمار دارد.