به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبکه خبر دانشجو»، رئيس پارک علم و فناوري خراسان در مراسم بهره برداري از نخستين باغ کلکسيون زرشک گفت: کشور در زمينه صنعت گياهان دارويي و گلهاي زينتي داراي مزيت است.
وي با اشاره به فعاليت 120 شرکت دانش بنيان در پارک علم و فناوري خراسان، تصريح کرد: در حال حاضر دنيا به سمت اقتصاد علمي حرکت ميکند.
رئيس پارک علم و فناوري خراسان تاکيد کرد: بايد به سمت توسعه صنعت گياهان دارويي در کشور حرکت کنيم.
در ادامه اين مراسم دکتر احمد بالندري، عضو هيئت علمي پژوهشکده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي گفت: باغ کلکسيون زرشک با بيش از 30 نمونه از اين محصول در کشور و در سطح دنيا بينظير است.
وي با اشاره به اينکه سه نمونه زرشک اين باغ، متعلق به کشورهاي همسايه و مابقي نيز از استانهاي خراسان جنوبي، خراسان شمالي، سمنان، مازندران و خراسان رضوي است، تصريح کرد: زرشکهاي موجود در اين باغ کلکسيون به لحاظ طعم، رنگ، اندازه ميوه و شکل درختچه با يکديگر تفاوت دارند.
بالندري با بيان اينکه برخي از نمونههاي اين باغ از مناطق کوهستاني کشور و به صورت تک به تک جمعآوري شده است، يادآور شد: در حال حاضر 3 باغ کلکسيون ديگر شامل باغ کلکسيون ميوه هاي معتدله، گياهان دارويي و انار نيز در اين مجموعه به بهرهبرداري رسيده است.
عضو هيئت علمي پژوهشکده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي عنوان کرد: در باغ کلکسيون ميوه بيش از 14 نوع ميوه از هر نوع 2 تا 3 رقم پرورش داده شده است.
وي با اشاره به اينکه باغ کلکسيون انار مجموعهاي از انارهاي مختلف استانهاي خراسان و يزد است، خاطرنشان کرد: باغ گياهان دارويي اين پارک هم اکنون شامل 24 نوع گياه دارويي است که برخي از آنها اصلاح شده و برخي ديگر نيز شامل نمونههاي محلي است.
بالندري اظهار داشت: باغ کلکسيونهاي پارک علم و فناوري خراسان جهت انجام تحقيقات دارويي در اختيار اساتيد و علاقهمندان قرار ميگيرد.
لازم به ذكر است، قبل از بهرهبرداري از نخستين کلکسيون زرشک اعضاي هيئت علمي دانشکده کشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد و تني چند از محققان کشاورزي استان از اين باغ بازديد کردند./انتهاي پيام/