به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر محمدتقي اكبري امروز در حاشيه سومين همايش نوروژنتيك در سازمان نظام پزشكي در جمع خبرنگاران گفت: علم ژنتيك يك دهه پس از انقلاب مغفول مانده بود كه از اواخر دهه 60 در دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي راه اندازي شد.
وي افزود: طي دو دهه اي كه در حوزه زنتيك فعاليت ميكنيم با وجود فاصله يك دهه اي توفيقات بسياري داشتهايم.
رئيس انجمن ژنتيك ايران اظهار داشت: تلاشهاي بسياري در زمينههاي مختلف گياهي، جانوري و انساني صورت گرفته كه در زمينه پزشكي پيشگيري از بسياري از بيماري ها را به مرحله اجرا درآورديم.
متخصص ژنتيك انساني با اشاره به برنامه پيشگيري از بيماري تالاسمي گفت: تولد 2 هزار نوزاد تالاسمي در سال با اجراي برنامههاي پيشگيري به 200 نوزاد در سال كاهش يافته است.
وي گفت: بيماران تالاسمي ساليانه 10 تا 15 ميليون تومان هزينه داشتهاند كه با پيشگيري از تولد 1800 بيمار تالاسمي از صرف هزينههاي هنگفتي جلوگيري شد.
اكبري در ادامه به برنامههاي پيشگيري در حوزه بيماري ديستروفي عضلاني اشاره كرد و گفت: اين بيماري نيز از بيماريهاي ژنتيكي است كه از 3 هزار و 500 پسري كه به دنيا ميآيند يك نفر را درگير ميكند و همچنين بيماري هموفيلي كه در حال حاضر 6 هزار بيمار هموفيلي در كشور داريم.
رئيس انجمن ژنتيك ايران ادامه داد: با امكانات تشخيصي كه در حال حاضر داريم ميتوانيم اين نوع بيماري ها را قبل از تولد تشخيص دهيم.
وي در مورد ژنتيك بيماريهياي سرطاني اظهار داشت: ژنتيك سرطانها بسيار پيچيده است كه چند ژن موثر در آن دخيل هستند و چون محيط هم بر آن تاثير گذار است به راحتي نمي توان ژني را كه بافت مستعد سرطان دارد را شناسايي كرد.
اكبري پيشرفت ژنتيك كشورمان را در زمينه تشخيص بيماري هاي ژنتيك قابل ملاحظه خواند و گفت: در حال حاضر اين امكان و دانش را داريم كه اكثر بيماريهاي ژنتيكي را قبل از تولد تشخيص دهيم.
رئيس انجمن ژنتيك ايران ادامه داد: در حال حاضر رشته ژنتيك پزشكي در سه دانشگاه تربيت مدرس، علوم پزشكي تهران و علوم بهزيستي تدريس ميشود و حدود 20 تا 25 نفر فارغ التحصيل اين رشته را داريم.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در حوزه تشخيص ژنتيك حدود 10 هزار ژن بيماريها را شناسايي كرديم و همپاي كشورهاي ديگر در حال تغيير و ارتقا هستيم./انتهاي پيام/