به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، بهرام جلايي اظهار داشت: نويز يا صداي اضافي بيش از حد به عنوان يكي از عوامل خطرناك خارجي براي سيستم شنوايي كودكان شناخته ميشود و والدين بايد از قراردادن كودكان در محيطهاي پر سر و صدا جداً خودداري كنند؛ زيرا صداهاي اضافي ميتوانند خطرات پايدار و جدي بر سيستم شنوايي كودك بگذارند.
وي مهمترين عامل در توانبخشي كودكاني كه دچار كم شنوايي ميشوند را تشخيص زودرس و مداخلات زودهنگام درماني دانست و افزود: اين امر در سايه افزايش سطح آگاهي والدين از عوامل ايجاد كننده كم شنوايي در كودكان ميسر ميشود.
جلايي از عوامل مادرزادي زردي پس از زايمان و استفاده از آنتي بيوتيك پس از عفونتهاي دوران اول زندگي كودك به عنوان مهمترين عوامل ايجادكننده كم شنوايي نام برد و افزود: مواردي چون عدم واكنش نوزاد به صداها، عدم صداسازي كودك در فاصله 9 تا 18 ماهگي و وجود عوارض ظاهري در سيستم شنوايي از جمله مهمترين راههاي شناسايي زودرس كم شنوايي در كودكان توسط والدين است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران انجام مشاورههاي ژنتيك قبل از ازدواج، انجام آزمايشهاي خون قبل از بارداري، تغذيه مناسب، استفاده كمتر از داروها در سه ماه اول بارداري، عدم استفاده از روشهاي سنتي و تجويزهاي خودسرانه در منزل و مراجعه هر چه زودتر به مراكز تخصصي براي بررسي وضعيت شنوايي كودكان را از جمله مهمترين راه هاي كاهش معلوليتهاي شنوايي اعلام كرد.
عضو كميته علمي دومين كنگره ملي شنوايي شناسي و آلودگي صوتي تصريح كرد: طرحهاي غربالگري كه امروزه در دنيا از بدو تولد براي نوزادان اجرا ميشود متأسفانه در كشور ما از زمان ورود كودك به مدرسه انجام ميگيرد، در حالي كه اين امر به عنوان مهمترين راهكار براي شناسايي و مداخله زودهنگام براي درمانهاي توانبخشي براي كودكان و همچنين كاهش معلوليتهاي پايدار شناخته ميشود.
به گفته جلايي نتايج آخرين روشهاي تشخيص و درمان كم شنوايي در كودكان در جريان دومين كنگره ملي شنوايي شناسايي و آلودگي صوتي ايران از 1 تا 3 ارديبهشت 89 مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد./انتهاي پيام/