به گزارش خبرنگار سياسي «شبکه خبر دانشجو»، فاطمه آليا امروز در حاشيه نشست ارائه گزارش دستاوردهاي هيئت ايراني در نشست حقوق بشر در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان در دانشگاه الزهرا، در رابطه با اينكه زنان ايراني تا به مقامات بالا ميرسند دچار عجب و غرور ميشوند، گفت: موافقم كه در ميان محافل زنانه اصطكاكهايي وجود دارد و من معتقدم اين مسئله ريشه تاريخي و فرهنگي داشته و مربوط به كمبود فرصت براي زنان جهت پيشرفت و ارتقاي شغلي مي باشد.
همچنين طيبه صفايي در پاسخ به سوالي كه آيا حقوق زن صرفا يك شعار نيست، گفت: ما نيز معتقديم بخشنامههاي بينالمللي صرفا شعارهايي هستند كه آينده روشني را براي زنان ترسيم نميكنند زيرا نميتوان اين قوانين را بدون در نظر گرفتن نقض حقوق زنان و كودكان فلسطيني تصويب كرد.
آليا در ادامه افزود: در اجلاس اخير ژنو حدود 197 توصيه به ما شد كه خوشبختانه 129 مورد آن در حال اجرا است و ملحق شدن به كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان را به صراحت رد كرديم، زيرا ديديم كه كشورهاي عضو به وضوح حقوق زنان را نقض ميكنند.
در ادامه اين نشست فاطمه آليا در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان در خصوص كار نيمه وقت و پردهنشيني زنان تصريح كرد: كاهش ساعات كار زنان از سوي برخي از احزاب رقيب خانه نشيني عنوان شده و مجامع بين المللي آن را نقض حقوق زن ترسيم كردند.
وي افزود: اما حقيقت اين است كه ما معتقديم به خاطر نقش چندگانه زنان بايد تبعيضي مثبت برايشان قائل شده و عدالت را فراتر از برابري معني كنيم.
آليا با تاكيد بر اينكه كاهش ساعات كاري زنان كاملا داوطلبانه است، اظهار داشت: اين جوسازيها و سوء استفاده از بياطلاعي مردم است كه تلاش ميكند خانهداري را كم ارزش جلوه دهد.
در ادامه اين نشست، طيبه صفايي در خصوص اعتراض يكي از دانشجويان كه جمهوري اسلامي زنان را شهروند شماره 2 قلمداد ميكند، اذعان داشت: اسلام جايگاه و مقام زن را والا دانسته و هيچ برتري براي مرد قائل نيست در عين حال وقتي به كشورهايي كه مدعي شعار برابري زن و مرد هستند دقت كنيم در مييابيم كه جايگاه زن را ابزاري دانسته و آن را وسيلهاي براي بهرهگيري بيشتر تبديل كردهاند.
وي همچنين افزود: يكي از موارد سوء استفاده از ضعف اطلاعاتي شهروندان شايعه تصويب قانون چندهمسري است در حالي كه لايحه حمايت از خانواده دولت همچنان در دست بررسي است.
در خاتمه اين جلسه، فاطمه آليا با تاكيد بر اينكه جايزه صلح نوبل صرفا سياسي است، خاطرنشان كرد: شيرين عبادي در برابر زنان شيميايي و مجروحان چه اقدامات مفيدي انجام داده است و در حالي كه زمان استبداد دولت پهلوي فقط با دربار سلطنتي نزديكي داشته است، جاي سوال و تعجب است كه اكنون فقط وكالت چند بهايي را تقبل ميكند./انتهاي پيام/