به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر وحيد يامين پور پنجشنبه، 25 شهريورماه در جمع دانشجويان شركت كننده در دوره آموزشي والعصر 12 در اردوگاه صاحب الزمان شهيد محلاتي گفت: تا قبل از 50 سال پيش هيچ احتمالي از برخورد تمدن ها وجود نداشت؛ زيرا تاكيد به اين اصل كه تمام دنيا با شيبي تند به سمت غربي شدن و رسيدن به تمدن غرب در حال حركت هستند، مبناي تئوري تئوريسين هاي غربي بود.
وي گفت: عقيده جوامع غربي اين بود كه غربي شدن دغدغه همه كشورهاي غير غربي است و اگر كسي خلاف اين دغدغه را مطرح كند از دايره عقلانيت خارج است.
مديركل مطالعات فرهنگي – اجتماعي وزارت كشور افزود: وقتي يك تمدن در اقتدار به سر مي برد حرف از برخورد تمدن ها نمي زند و مي گويد همه تمناي ما را دارند و همه جوامع در آرزوي رسيدن به تمدن ما به سر مي برند.
يامين پور ادامه داد: اما آنچه قابل توجه است طرح برخورد تمدن ها از سوي غرب است طرحي كه گزاره هاي آن در صحنه هاي پاياني قرن بيستم به وضوح مشاهده مي شود.
وي طرح اين پديده از سوي غرب را نوعي اعتراف دانست و گفت: وقايع سال هاي پاياني قرن بيستم نشان مي دهد كه ورق برگشته و همين امر مبناي طرح تئوري برخورد تمدن ها از سوي فيلسوفان و انديشمندان غربي شد كه اين اعتراف غرب به پيدايش تمدني در موازات تمدن آنهاست و لو اينكه نتوان آن را به تمام معنا تمدن ناميد.
مديركل مطالعات فرهنگي – اجتماعي وزارت كشور ادامه داد: آنها اين برخورد را يك تمدن در برابر تمدن غرب بر مي شمرند اتفاقي كه دست كم 400 سال در هيچ كجاي دنيا رخ نداده بود، اين رويداد از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.
يامين پور تصريح كرد: وقتي انديشمندان غرب پديده برخورد تمدن ها را مطرح مي كنند يعني آنها به ضعف و افول خود واقف شدند، در اين شرايط بروز خشم و غضب از آنها امري بديهي به شمار مي رود.
وي در ادامه به تحليل شهيدمرتضي آويني در اين زمينه اشاره كرد و افزود: شهيد آويني در تحليلي از رويدادهاي سياسي جهان مي گويد كه حمله آمريكا به عراق شبيه به رجزخواني هاي يك پهلوان زمين خورده است كه علي رغم نداشتن هيچ رمقي سعي در حفظ ظاهر و آراستن صحنه دارد.
مديركل مطالعات فرهنگي – اجتماعي وزارت كشور ادامه داد: بدون ترديد وقتي غرب تمام موجوديت خود را در حال فنا ببيند، رفتارهاي نامتعادل از خود نشان مي دهد كه رفتارهايي همچون حمله به بوسني و هرزگوين، جنگ خليج فارس، حادثه 11 سپتامبر، توهين به پيامبر و قرآن سوزي مهر تاييدي بر آن به شمار مي رود.
يامين پور افزود: جلال آل احمد در تعبيري از روشنفكران مي گويد كه روشنفكران به دليل از دست دادن پذيرش نزد مردم در خودشان فرو رفته، منزوي و به افرادي درون گرا تبديل مي شوند، در چنين شرايطي بايد منتظر بود كه پنجه به صورت پلنگ بكشد.
وي گفت: رفتار نامتعادل غرب نشان از انزوا و در خود فرو رفتگي اوست اين رفتار از غرب متمدن و با سياست سر نمي زند؛ چراكه اين رفتار غرب درون گراست.
مديركل مطالعات فرهنگي – اجتماعي وزارت كشور ادامه داد: برخورد تمدن اسلام با تمدن غرب نشانه هاي يك افول است كه باعث از بين رفتن تعادل در بين انديشه سياستمداران غربي شده است و تمام اين عدم تعادل ها سرآغازي در انقلاب سال 57 ايران دارد.
يامين پور افزود: تا قبل از انقلاب 57 ايران غرب به راحتي مي توانست تعادل خود را حفظ كند؛ زيرا هيچ يك از متفكران بلوك غرب و بلوك شرق از تمدن شرقي نام نمي برند و در حقيقت بلوك شرق شان ديگري از بلوك غرب بود اما انقلاب 57 اين باور را زنده كرد كه تمدن اسلام با تمدن غرب برخورد خواهد كرد.
وي به اهميت آزادي در علم اشاره كرد و افزود: آزادي بيش از آنكه در صحنه اجتماع و در بيان و انديشه معنا داشته باشد در علم معنا مي يابد اين در حالي است كه آمريكا به عنوان ام القراي مدرنيته دچار تعارض در حوزه علم شده است.
مديركل مطالعات فرهنگي – اجتماعي وزارت كشور گفت: آمريكا انبوهي از اساتيد مختلف علوم شيمي، فيزيك و زيست را كه تنها راجع به توانايي اثبات خلقت از سوي تئوري دالوين ترديد مي كنند از بودجه علمي بي نصيب كرده و آنها را از فضاي علمي دانشگاه اخراج مي كند، از سوي ديگر دالوينيست هاي آمريكايي كتاب هايي مبني بر اينكه خداوند وجود ندارد مي نويسند در حالي كه اثبات وجود خدا يك بحث كلامي و فلسفي است و علوم طبيعي تنها شواهدي براي وجود خدا مي آورند اين همان تعارض غرب در علم است.
يامين پور به فروپاشي تدريجي غرب اشاره كرد و گفت: فروپاشي تمدن غرب يك پروسه زمان بر است و به تدريج نمادهاي آن ظاهر مي شود.
وي ادامه داد: غرب چند ده سال است كه گرفتار پوچي درون شده است و تنها به ظاهر سرپا و پا بر جاست، تمدن غرب هر كجا كه به زمين خورد تواني براي بلند شدن نداشت حمله به افغانستان و عراق، طراحي كاريكاتورهاي موهن در دانمارك، حادثه 11 سپتامبر و امروز آتش زدن قرآن گام هاي غرب است كه به تدريج بستر فروپاشي تمدن آن را فراهم مي كند.
مديركل مطالعات فرهنگي – اجتماعي وزارت كشور تصريح كرد: دانمارك پس از طراحي كاريكاتورهاي موهن پيامبر بيشترين گرايش به اسلام را داشته و پس از حادثه 11 سپتامبر بيشتر فروش قرآن در آمريكا به چشم خورد در جريان آتش زدن قرآن هم همه ديدند كه چطور از سوي مسلمانان جهان محكوم شد.
يامين پور در پايان به اهميت تكنولوژي و مدرنيته و نقش آن در زندگي اشاره و خاطرنشان كرد: مدرنيته و تكنولوژي در لايه هاي زندگي اجتماعي، فرهنگي و سياسي ما رسوخ كرده است و ما هم آن را به كار بسته ايم اما بايد دانست كه اين مدرنيته و تكنولوژي در شان انقلاب اسلامي ما نيست، ما بايد ذات زندگي كه با آن مواجه هستيم را بشناسيم تا بفهميم چه چيزي در شان زندگي اسلامي و انقلابي ماست./انتهاي پيام/