متخصص مغز و اعصاب گفت: بازتواني در مورد بيماري «ام. اس» از جمله مواردي است كه تاثير بسزايي در بازگرداندن بيمار به زندگي دارد كه در كشور ما كمتر به آن توجه ميشود.
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر زالي امروز در هفتمين كنگره بين المللي «ام. اس» كه در تالار امام بيمارستان امام خميني آغاز به كار كرد، اظهار داشت: بيماري «ام. اس» از جمله بيماري هايي است كه فاكتورهاي بسياري در ايجاد آن دخالت دارند كه بخشي از آن ها ناشناخته است؛ آموزش بيماران، مداخلات محيطي، تغذيه، مسائل رواني اجتماعي از جمله مواردي هستند كه مي توانند در اين بيماري دخالت داشته باشند.
اين متخصص مغز و اعصاب گفت: بحث رواني بيمار و حمايت اطرافيان و همراهان وي در كنترل بيماري «ام. اس» نقش مهم و موثري دارد.
وي ادامه داد: «ام. اس» از جمله بيماري هايي است كه در جامعه چهره بسيار ترسناك دارد، در حالي كه با نظارت باليني مي توان از مهلك بودن اين بيماري كم كرد.
زالي اظهار داشت: درمان بيماري «ام. اس» درماني تيمي است كه در آن تخصص هاي بسياري از جمله روان شناسي، مددكاري و روانكاوي حضور دارند.
اين متخصص مغز و اعصاب يادآور شد: بحث بازتواني از جمله مواردي است كه در مورد بيماران «ام. اس» كمتر به آن توجه شده، در حالي كه پزشكان بايد با كاستن از بار رواني، فرد را به زندگي بازگردانند.
وي نقش كاردرمان را در كنترل و درمان بيماري «ام. اس» بسيار مهم خواند و خاطرنشان كرد: معمولا در كشور ما به بازتواني كمتر توجه مي شود كه بايد با آموزش، اين بحث را در حوزه درمان بيماري «ام. اس» جدي گرفت./انتهاي پيام/