همیشه فکر میکردم که اساسا ادبیات خیلی مهمتر است از آنچه که ما میاندیشیم، درصدی از این تفکر شاید ریشه در توصیهها و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری دارد و ... اگر میخواهید از جزئیات تک تک این بخشها با خبر شوید، دست توی جیبتان کنید و یک 5 هزار تومانی ناقابل! هزینه کنید و ...
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ به گمانم یکی از بهترین اتفاقاتی که می تواند حادث شود در هر زمینه ای و علی الخصوص در زمینه رسانه و مطبوعات، هر چه تخصصی تر شدن و ریز شدن موضوعات است، البته به شرطی که از حد نگذرد و لوث نشود.
همیشه فکر می کرده ام که اساسا ادبیات خیلی مهم تر است از آنچه که ما می اندیشیم، درصدی از این تفکر شاید ریشه در توصیه ها و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری دارد و بخشی دیگر مربوط است به این که می دانم ادبیات پایه خیلی از هنرها و خصوصا سینما و تئاتر است.
اگر ادبیات غنی و پرباری داشته باشیم به تبع آن سینما و تئاتر پربارتری هم خواهیم داشت. «تجربه»؛ نشریه ای که به خلاف اسمش اصلا تجربی و آماتور نیست. نشریه ای با رویکرد تخصصی هنر و ادبیات.
این ماهنامه به چند بخش کلی ادبیات، سینما، تئاتر، تجسمی و موسیقی تقسیم شده که در هر شماره از نشریه برای هر بخش پرونده ای خاص در نظر گرفته و پیرامون آن یادداشت ها و گزارش هایی تهیه میشود.
این رویکرد تخصصی باعث می شود به هر بحثی عمیق و کامل پرداخته شود و البته این مهم به شرطی اتفاق می افتد که گردانندگان نشریه از آراء مخالف (منظورم کمی از حیثیت سیاسی هم هست، کتمان نمی کنم!) نیز استفاده کنند، که البته با نگاهی به صفحه شناسنامه نشریه چنین به نظر نمی آید!
در بخش ادبیات این شماره، سه پرونده می خوانیم؛ اولی با عنوان آیا رمان مّحتضر است؟ که به بررسی رمان ایرانی در دهه هشتاد می پردازد و میزگردی در رابطه با این موضوع با حضور مدیا کاشیگر، احمد غلامی، بلقیس سلیمانی و محمد حسین شهسواری ترتیب داده شده است.
دومین پرونده با موضوع اختلاف ادبیِ رضا براهنی و هوشنگ گلشیری و شاگردانش تحت عنوان داستانِ دو سنت و پرونده سوم با عنوان قاهره، که به مناسبت صدمین سال تولد نجیب محفوظ، نویسنده عرب؛ به بررسی آثار و ویژگی های نوشتاری وی می پردازد.
در بخش تجسمی به آثار و شخصیت مرتضی ممیز، پدر گرافیک ایران پرداخته شده است.
در قسمت موسیقی پرونده ای برای حسین علیزاده آهنگساز و تارنواز قهار باز کرده اند تا هم پای حرف های او بنشینند و هم دوستان و اطرافیانش.
و در بخش تئاتر به اجراهایی که در سراسر دنیا از آثار چخوف روی صحنه ها می رود توجه نشان داده شده و این آثار واکاوی شده اند.
اگر می خواهید از جزئیات تک تک این بخش ها با خبر شوید، دست توی جیبتان کنید و یک 5 هزار تومانی ناقابل! هزینه کنید و نشریه را با خیال راحت ورق بزنید. تجربه اوایل هر ماه روی پیشخوان دکه های روزنامه فروشی است.