اشاره رهبرمعظم احتمالا به جوانان و بطور خاص دانشجويان انقلابي است كه هرگاه به تبع روحيه آرمانخواهانه خود در خصوص انحراف مسئولين از خط اصيل انقلاب تذكر و انتقادي را مطرح مي كنند بلافاصله با عناويني نظير...
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ مقام معظم رهبري، در بخشي از سخنان خود در اولين روز سال جديد در حرم رضوي، ضمن ابراز تأسف از عملكرد بی محابا و اختلاف برانگیز برخی رسانه های اینترنتی و دعوت از همه برای پایبندی به اخلاق اسلامی و قانون خاطرنشان كردند: مبادا كسانی به بهانه ی این حرف جوانان انقلابی را مورد شماتت قرار دهند چرا كه اینجانب همه جوانان مؤمن و انقلابی را فرزندان خود می دانم و از آنها حمایت می كنم و البته همه باید با رعایت اخلاق اسلامی، قانون را مراعات كنند.
اشاره ايشان احتمالا به جوانان - و بطور خاص دانشجويان - است كه هرگاه به تبع روحيه آرمانخواهانه خود در خصوص انحراف مسئولين از خط اصيل انقلاب تذكر و انتقادي را مطرح مي كنند بلافاصله با عناويني نظير تندرو، مصلحت ناشناس و مانند آن مورد سرزنش قرار مي گيرند.
اين موضوع از روزهاي آغازين انقلاب مسبوق به سابقه است و در مقاطع مختلف توسط دولت موقت، نهضت آزادي، چهره هاي اصلاح طلب و حتي اصولگرايان دنبال شده است و تاكيد رهبري نشان دهنده عمق دغدغه ايشان در اين زمينه است.
البته ناگفته پيداست كه طرح اين انتقادهاي دلسوزانه و به حق، هرگز نبايد از دايره ادب و انصاف خارج شود، زيرا چنانچه در جمله فوق از رهبري هم ديده مي شود، ايشان عملكرد خارج از اخلاق اسلامي و قانون را از هيچ كس نمي پسندند.
در ادامه به بررسي چند مورد از مصاديق اين دست شماتت ها و سرزنش هاي مسئولان عليه جوانان دلسوز مي پردازيم.
توهين محمد خاتمي به دانشجويان منتقد خود
خاتمی روز 16 آذر سال 83 به تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران رفت تا پس از هشت سال ریاست بر کشور، از وعده هایی که عملی کرده برای دانشجویان سخن بگوید.
در آغاز ورود رئیس جمهور وقت به تالار، تعدادی از دانشجویان با شعارهای «خاتمی، خاتمی، استعفا، استعفا»، «دانشجو بیدار است، از خاتمی بیزار است» و «مرگ بر استبداد» به استقبال خاتمی رفتند و بارها سخنان وي را با شعارهاي خود قطع كردند.
رئیس جمهور وقت که آزادی بیان و احترام به اقلیت را جز اعتقادات خود می دانست، اعتراض دانشجویان را تحمل نکرد و در حالی که با صدای بلند در میکروفون فریاد می کشید، خطاب به آنان گفت که «این خلاف دموکراسی است این چه وضعی است که ایجاد کردهاید، مگر شما چند نفر هستید که هو میکنید، کاری نکنید که بگویم بیرونتان کنند، آدم باشید، گوش بدهید...
خاتمی كه مدتها نام خود را بعنوان مدعي شماره يك آزادي بيان معرفي كرده بود، حتی دانشجویان معترض را به «منحرف ساختن همه چیز» متهم و خطاب به آنان تاکید کرد که «شما در همه چیز انحراف ایجاد کرده اید و حالا نمی گذارید کسی حرف بزند».
طرح وقف دانشگاه آزاد و واكنش دانشجويان
در تيرماه سال 89، طرحي كه به «وقف دانشگاه آزاد» معروف شد، مورد تصويب نمايندگان قرار گرفت تا يكشنبه سياه مجلس هشتم رقم بخورد.
اين طرح، با وجود آنكه در تابستان و ايام تعطيلي دانشگاه ها به مجلس رفت، واكنش شديد دانشجويان را به دنبال داشت و در اعتراض به آن، تجمع وسيعي توسط دانشجويان در مقابل مجلس شوراي اسلامي برگزار گرديد كه در آن شعارهاي انتقادي متعددي عيله علي لاريجاني به جهت عملكردش در قبال طرح وقف دانشگاه سر داده شد.
پس از برگزاري اين تجمع، رئیس مجلس شورای اسلامی منتقدان اين طرح را که طیف گستردهای از دانشجویان، فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس بودند، به «غوغاسالاری»، «دریدگی» و «رفتار غیرعاقلانه» متهم کرد.
لاريجاني همچنين اعتراض دانشجویان را به «مراکزی» نسبت داد و گفت که آن ها «به رفتار خود توجه کنند این دفاع از رهبری نیست.»
علي مطهري، نماينده مجلس هشتم نيز چندي پيش در اين رابطه گفت: در مسئله دانشگاه آزاد يك عده اراذل و اوباش را به مقابل مجلس كشاندند و هر چه دلشان مي خواست به مجلس توهين كردند كه البته ماشين سانديس هم كنار در مجلس پارك شده بود!
بازداشت دبير سياسي 9 دي
محمدسعید ذاکری دبیر سیاسی هفته نامه 9 دی، به دليل چاپ يك مقاله در اين نشريه، هفته اول اسفند سال گذشته را در بازداشت به سر برد.
بازداشت وی از سوی دادگاه ویژه روحانيت و در پی انتشار مقالهای با عنوان «علی لاریجانی از چه میهراسد؟» صورت گرفت اما بلافاصله با واكنش هاي گسترده اي از سوي فعالين حوزه رسانه و خبر و نيز گروه هايي از دانشجويان دنبال شد.
اين در حالي بود كه حتي در صورت اثبات محتواي مجرمانه در مطلب منتشر شده، طبق قانون مدير مسئول آن نشريه احضار مي شود و بازداشت خبرنگار خلاف رويه معمول و قانوني است.
در نهايت، پس از گذشت يك هفته پر حرف و حديث، ذاكري آزاد شده و به فعاليت خود در 9دي ادامه داد.
حسين قدياني، انتقاد از قوه قضائيه و فيلتر وبلاگش
در آذر 89، حسين قدياني، نويسنده و فعال مطبوعاتي، نامه اي با مضمون اعتراض به قوه قضائيه بدليل اهمال در محاكمه سران فتنه 88 را روي وبلاگ خود - قطعه 26 - قرار داد و طي آن، انتقادات شديدي را متوجه دستگاه قضا نمود.
در پي درج اين مطلب و بازنشر آن در سايت مشرق، هر دوي اين سايت ها فيلتر شدند؛ قدياني در اين مورد مي گويد: حوالی ساعت یک نصف شب دیشب با من تماس گرفتند و بدون هیچ توضیحی گفتند مطلب مربوط به رئیس قوه قضائیه را از وبلاگ تان بردارید؛ به آن برادری که پشت خط بود عرض کردم مطلب من مشکلی ندارد ولی اجازه بدهید با دوستانم مشورت کنم.
وی با اشاره با این که نیم ساعت پس از این مکالمه، وبلاگش فیلتر شده است اظهار داشت: سایت «مشرق» را هم به خاطر لینک دادن مطلب وبلاگ «قطعه 26» فیلتر کرده اند.
حسین قدیانی درباره صدور حکم بازداشت از سوی دادستانی گفت: تلفنی از من خواسته اند خودم را به دادستانی معرفی کنم، ولی حکم بازداشت بصورت کتبی و رسمی به من ابلاغ نشده است.
اما رئيس قوه قضائيه نيز پس از اين ماجرا و بالا گرفتن انتقادات به اين قوه، طي سخناني با اشاره به سخنان «فردي كه عنوان كرده بود حاضر است در كنار ركن يماني در سفر به حج قسم بخورد كه اگر رئيس قوه مقننه از سران فتنه به صراحت سخن نميگويد اين است كه اين فرد ميخواهد اگر حكومت برگشت و عوض شد در حكومت بعدي هم دستي داشته باشد »، اظهار داشت: بايد گفت انالله و انااليه راجعون براي اين فرد اظهار تأسف مي كنم كه در روز روشن و در مقابل كعبه به برادر ديني خود تهمت ميزند و قسم دروغ ميخورد.
وي ادامه داد: بارها به من گفتهاند چرا درباره سران فتنه اقدامي نميكنيد، بايد به آنها بگويم كه يك سال پيش آنها را مجرم دانستم اما بارها در لفافه به شما گفتم كه يكسري مصالح نظام وجود دارد كه بنده هم تعيين كننده آن نيستم.
آملي لاريجاني گفت: مصالح كلي نظام را رهبر انقلاب تشخيص داده و تعيين ميكنند، ما همه سرباز او هستيم و بايد پرسيد اينها چگونه ادعا ميكنند كه سرباز رهبري هستند اما به طور غيرمستقيم ايشان را مورد هجمه قرار داده و ما را سپر كردند. اينها ميخواهند ما را مقابل حزباللهيها و اصولگرايان قرار دهند. ما حرفمان با جرم و مجازات است نه با حزباللهي و اصولگرا، ما دست بسيجيها را هم ميبوسيم.
در اين مورد هم بهتر بود به جاي برخورد سلبي عجولانه و صدور حكم بازداشت توسط دستگاه قضا، اين قوه در جهت رفع سوءتفاهم ها و توضيح صادقانه عملكرد خود گام بر مي داشت.