به گزارش خبرنگار اقتصادی «
خبرگزاری دانشجو»، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در آخرین گزارش خود که روز سه شنبه منتشر شد نرخ بیکاری ۳۴ کشور عضو این سازمان را در پایان سال ۲۰۱۳، ۷. ۷ درصد تخمین زده است و اعلام کرده است نرخ بیکاری در جهان به این زودیها کاهش نخواهد یافت.
بنابر آخرین آمارها، در ماه مه سال ۲۰۱۲، ۹. ۷ درصد یعنی کمی بیشتر از ۴۸ میلیون نفر بیکار در این کشورها گزارش شده است.
این سازمان نرخ بیکاری در حوزه پولی یورو را نیز صعودی پیش بینی میکند؛ در حالی که در سال ۲۰۱۱ تنها ۱۰ درصد اروپاییان بیکار بودهاند، در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۱ درصد از آنها از بیکاری کوتاه مدت یا بلند مدت رنج خواهند برد.
دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی و توسعه با اشاره به این موضوع تاکید دارد «خطر بزرگی که اکثر بیکاران را تهدید میکند این است که به دلیل طولانی شدن دوره بیکاری برای همیشه توانایی بازگشت به بازار کار را از دست بدهند. و این یک چالش جدید برای اروپا است.»
بعضی از دولتهای حوزه پولی اروپا مانند اسپانیا، یونان و پرتغال (با درصد بیکاریی ۲۵، ۲۱ و ۱۶ درصد) برای کاهش تعداد بیکاران سعی در اشتغالزایی به ویژه با افزایش شغلهای کوتاه مدت کردهاند، در حالی که بسیاری از کارشناسان این سیاستها را ناکام میدانند.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی اعلام کرد: جوانان بیشتر با خطر آسیب بلندمدت به شغل و معیشتشان روبرو هستند. اشتغال جوانان از آغاز بحران تقریبا 7 درصد در مقایسه با اشتغال کلی و اشتغال افراد کم مهارت تقریبا 5 درصد کاهش داشته است.
این سازمان خواستار گسترش سیاستهای بازار کار فعال از قبیل کمک به جویندگان کار و آموزش شد و اعلام کرد: تجربه کاری حمایت شده می تواند به افراد کمک کند در ارتباط با بازار کار باشند. پرداخت یارانه های هدفمند به استخدامهای جدید کارفرمایان، کارآمدتر از کاهشهای زیاد مالیات بر فهرستهای حقوقی بود.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی با وجود وضعیت دشوار اقتصادی خواستار اصلاحات ساختاری جسورانه از قبیل باز کردن تجارت خرده فروشی و خدمات حرفه ای به روی رقابت بزرگتر شد.
سازمان بین المللی کار اعلام کرد برخی انواع تضمین تحصیل، آموزش و کاریابی برای جوانان بیکار که در کشورهایی مانند سوئد و فنلاند دیده شده است می تواند با هزینه ای کمتر از نیم درصد هزینه های دولتی در سراسر منطقه یورو فراگیر شود.
هشدار سازمان بین المللی کار برای از بین رفتن 4.5 میلیون فرصت شغلی در ناحیه یورو
سازمان بین المللی کار هشدار داد منطقه یورو با خطر از دست رفتن 4.5 میلیون فرصت شغلی در چهار سال آینده روبروست مگر آنکه تغییر سیاست مشترکی به سوی ایجاد فرصتهای شغلی داشته باشد.
روزنامه فایننشال تایمز در شماره امروز خود در اینترنت نوشت این نهاد وابسته به سازمان ملل روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد ریاضت اقتصادی باعث رشد اقتصادی ضعیف تر و بدتر شدن ترازنامه بانکها و کاهش هرچه بیشتر اعتبار، سرمایه گذاری و فرصتهای شغلی شده است.
این سازمان خواستار تضمین تحصیل جوانان، آموزش و برنامه های شغلی یا کاریابی برای جوانان بیکار، حقوق بالاتر در کشورهایی با بیکاران بیشتر و اقداماتی برای افزایش اعتبار شرکتهای کوچک شده است.
سازمان بین المللی کار می گوید: چنانچه سیاستها تغییر نکند همه کشورهای منطقه یورو و نه فقط کشورهای تحت فشار، دچار مشکل خواهند شد. خوان سوماویا دبیر کل این سازمان گفت فقط منطقه یورو دچار مشکل نیست بلکه کل اقتصاد جهانی با خطر سرایت روبروست.
بیکاری در منطقه یورو به حد نصاب 11.1 درصد یا 17.5 میلیون نفر در ماه مه رسید. سازمان بین المللی کار هشدار داد این تعداد ممکن است در چهار سال آینده به حدود 22 میلیون نفر برسد.
این سازمان همچنین درباره افزایش احتمالی بیکاری به بالای 17 درصد یا حدود 27 میلیون نفر در صورت فروپاشی منطقه یورو هشدار داد.