همزمان با آغاز موج بیداری اسلامی در کشورهای عربی، خاورمیانه و شمال افریقا مجموعه عواملی مانند سقوط متحدان منطقه ای و بروز تهدیدات جدید، تضعیف جایگاه رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است.
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ آغاز و گسترش موج بیداری اسلامی در کشورهای عربی خاورمیانه و شمال افریقا پیامدهایی به همراه داشته است که تضعیف جایگاه داخلی و منطقه ای رژیم صهیونیستی به دلیل سقوط نظام های سیاسی متحد آن در عرصه منطقه و بروز تهدیدات جدید علیه آن از مهم ترین پیامدهای این تحولات منطقه ای به شمار می رود.
با خودسوزی یک جوان تونسی در جریان تظاهرات معترضان در پایتخت تونس موجی از اعتراض ها در این کشور و متعاقب آن در دیگر کشورهای منطقه فراگیر شد که به نظر بسیاری از کارشناسان با توجه به شعارهای مطرح شده در این اعتراض ها علاوه بر فساد و مشکلات اقتصادی ریشه در چند دهه سرکوب اسلام خواهی در این کشورها دارد.
در واقع همچنان که در شعارهای تظاهرات های مردمی علیه رژیم های دیکتاتور در منطقه نمایان بود اسلام گرایی و درخواست ها برای اجرای شریعت اسلامی در داخل و مدنظر قرار دادن آن به عنوان محور سیاست خارجی یکی از خواسته های اصلی مردم در مخالفت با رژیم های منطقه بود به طوری که این امر را در جریان تظاهرات ها علیه رژیم حسنی مبارک در مصر و یا در لیبی، تونس، بحرین و یمن مشاهده می کنیم.
این امر در دوران به نتیجه رسیدن برخی انقلاب ها در منطقه نیز ادامه داشت به طوری که با برگزاری انتخابات در دوران بعد از انقلاب در هر یک از این کشورها اسلام گراها به قدرت رسیدند که نشان از سلطه گفتمان اسلامی در این جوامع سیاسی و نفوذ جریان های اسلام گرا در این کشورها دارد.
در این راستا از آنجا که رژیم های سابق کشورهای انقلابی منطقه مانند مصر، تونس به رهبری بن علی، لیبی، بحرین و یمن عمدتا وابسته به امریکا بوده و روابط نزدیکی با رژیم صهیونیستی در محاصره جریان انتفاضه در فلسطین داشتند و همچنین نفوذ و به قدرت رسیدن جریان های اسلام گرا در برخی از این کشورها مانند آنچه در تونس و مصر شاهد آن بوده ایم موجب دیدگاه منفی رژیم های جدید این کشورها نسبت به رژیم صهیونیستی شده است که تهدیداتی نیز علیه این رژیم مطرح کرده است.
به بیان دیگر از آنجا که رژیم های سابق در این کشورها با وابستگی به امریکا روابط نزدیکی با رژیم صهیونیستی داشتند، گروه های حاکم جدید در این کشورهای انقلابی منطقه به دلایلی مانند خواسته های مردمی عمدتا روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کرده و همچنین با به قدرت رسیدن جریان های اسلام گرا در این کشورها موج مبارزات ضد صهیونیستی در منطقه گسترش یافته است که پیامد مهم این فرایند انزوا و تضعیف هر چه بیشتر رژیم صهیونیستی در منطقه می باشد.
نمونه عینی این امر ار می توان در جریان تحولات در مصر، تونس، لیبی و دیگر کشورهای منطقه و همچنین کاهش روابط آنها با رژیم صهیونیستی مشاهده نمود که در نهایت باعث انزوای این رژیم در منطقه شد.
برای مثال در حالی که مصر در دوران مبارک روابط حسنه ای با اسرائیل داشته و در محاصره نوار غزه به آن کمک می کرد، با روی کار آمدن اسلام گرایان در این کشور دولت جدید مصر روابط مناسبی با حماس برقرار کرده و روابط مصر و رژیم صهیونیستی نیز بسیار کاهش یافته است که این دو امر نگرانی هایی را برای رژیم صهیونیستی در این رابطه ایجاد کرده است.
این امر در میان دیگر کشورهای انقلابی در منطقه نیز در رابطه با روابط شان با رژیم صهیونیستی این چنین می باشد. بدین نحو که برای مثال در حالی که در تونس با سقوط بن علی اسرائیل یکی از همراهان منطقه ای خود را از دست داد با به نتیجه رسیدن موج بیداری اسلامی در این کشور و به قدرت رسیدن اسلام گرایان به رهبری راشد الغنوشی حمایت های مردمی و دولتی تونس از حقوق فلسطین بیشتر شده و این امر تهدیداتی را علیه رژیم صهیونیستی مطرح کرده است.
به طور کلی می توان گفت که بیداری اسلامی در کشورهای منطقه از آنجا که با سقوط متحدان منطقه ای امریکا و اسرائیل مانند رژیم های مبارک در مصر، بن علی در تونس و دیگر کشورها این رژیم را در انزوا قرار داده و با روی کار آمدن اسلام گرایان علاوه بر مخالفت با سیاست های منطقه ای این رژیم حمایت ها از فلسطینیان را نیز افزایش داده است منجر به تضعیف اسرائیل در منطقه شده است.