رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: رشتههايي كه نقش رهبري در جامعه را دارند، بهره چنداني از استعدادهاي درخشان ندارند و دانشجويان معمولاً در انتخابهاي آخر رشتههاي مديريتي را انتخاب ميكنند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، ابوالقاسمي شب گذشته در گردهمايي مسئولان وزارت بهداشت با استعدادهاي درخشان در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: در جامعه ما سدي به نام كنكور وجود دارد كه افراد نخبه با رتبههاي بالا رشتههاي معروفتر را انتخاب ميكنند و رشتههايي كه نقش رهبري در جامعه را دارند، بهره چنداني از استعدادهاي درخشان نميبرند و افراد معمولا رشتههاي مديريتي را در انتخابهاي آخر مدنظر قرار ميدهند.
وي افزود: اگر در جامعه نخبه پروري باب شود، بايد نخبهها در رشتههاي مديريتي تحصيل كنند تا براي مسئوليتهاي خطير آماده شوند و ما نيز بايد در بين جامعه نخبگان طوري عمل كنيم كه نخبگان را براي مسئوليتپذيري در جامعه آموزش دهيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: برخي فكر ميكنند نخبه بودن فقط ايجاد حق ميكند، ولي نخبگي علاوه بر ايجاد حق، تكليف نيز ايجاد ميكند و نخبگان با اجراي تكليف به حقوق خود ميرسند.
ابوالقاسمي گفت: البته حاكميت نيز بايد امكانات را براي نخبگان فراهم كند و استعدادهاي درخشان را به راه مناسب هدايت كند، در واقع وظيفه حاكميت اين است كه نخبگان را در معرض مشكلات اصلي جامعه قرار دهد.
وي در ادامه با اشاره به پديده فرار مغزها افزود: آيا اين استدلال درستي است كه فردي از بين جامعهاي پيشرفت كند و با اين عذر كه علم در خدمت همه بشر است به كشور ديگري برود؟
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي خاطرنشان كرد: تقسيم ثروتها از طريق علم و اينكه توليد علم در كشورهاي پيشرفته و ثروت ناشي از آن به كشورهاي ديگر نميرسد، نشان ميدهد كه اين استدلال درست نيست.