تشدید بحران در اتحادیه اروپا سبب شده است سران این اتحادیه در آستانه تشکیل نشست مهم بانک مرکزی اروپا مذاکرات خود برای یافتن راه حلی کارآمد افزایش دهند، از سویی دیگر موسسه رتبه بندی مودیز به این اتحادیه هشدار داده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رهبران اروپا در هفته جاری برای روشن شدن جزئیات طرح بانک مرکزی اروپا در مورد خرید اوراق قرضه دولتی و تقویت اسپانیا و ایتالیا در این زمینه، گام های عملی بر می دارند.
سران کشورهای اروپایی در آستانه تشکیل نشست مهم بانک مرکزی اروپا سرگرم آخرین مذاکرات خود برای یافتن راه حلی برای بحران بدهی منطقه یورو هستند.
ماریو مونتی نخست وزیر ایتالیا روز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهوری فرانسه در رم گفت: “ما مشغول انجام کارهای لازم هستیم، اما زمانی که یک کشور در سیاست اقتصادی خود در حال پیشرفت است، باید از طرف اتحادیه اروپا به رسمیت شناخته شود و این ادامه مسائلی چون تفاوت نرخ بهره در اوراق قرضه و از این قبیل که به وضعیت واقعی کشور مربوط نیست، نخواهد بود.”
فرنسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه نیز گفت: “ما نگرانی های مشترکی درباره رشد و ثبات داریم. ما چیز مشترکی را می خواهیم و آن پیشرفت اروپا در راهی است که من آنرا همبستگی یکپارچه می نامم. اروپائیان باید بدانند که ما مشغول طی این روند هستیم.”
رئیس جمهور فرانسه افزود :«ما باید اطمینان حاصل کنیم که اروپا به عنوان یک منطقه باثبات تلقی می شود و می توان اطمینان را به آن بازگرداند.»
از سوی دیگر هرمان وان رامپوی رئیس شورای اروپا به برلین سفر کرد تا با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان دیدار کند و پیرامون آنچه ماریو دراگی رئیس بانک مرکزی اروپا روز دوشنبه در مورد آمادگی خرید اوراق قرضه دولتی سه ساله برای کمک به دولت های درگیر مطرح کرد، به بحث بپردازند.
ناظران سیاسی و اقتصادی این تلاش ها را فرصتی برای قرار گرفتن رهبران اروپا در یک خط می دانند. صدر اعظم آلمان نیز روز دوشنبه گفت کشورش در همبستگی با اروپا نقش فعال تری در پیش خواهد گرفت.
هشدار موسسه اعتبار سنجی مودی در ارتباط با کاهش رتبه اعتباری اتحادیه اروپا
موسسه اعتبارسنجی مودی چشم انداز اقتصادی اتحادیه اروپا را از “باثبات” به “منفی” تنزل خواهد داد. این بدان معناست که در آینده ای نه چندان دور، احتمال کاهش رتبه اعتباری اتحادیه اروپا وجود دارد.
چشم انداز منفی اقتصاد کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا و هلند که حدود 45 درصد بودجه اتحادیه اروپا را تامین می کنند، موجب تردید موسسه مودی نسبت به آینده اقتصادی اتحادیه اروپا شده است.
موسسه اعتبار سنجی مودی پیش از این نسبت به احتمال کاهش رتبه اعتباری آلمان هشدار داده بود. به گفته این موسسه اگر رتبه اعتباری کشورهای کلیدی اتحادیه اروپا مانند آلمان و یا هلند کاهش یابد در این صورت نزول رتبه اعتباری اتحادیه اروپا نیز اجتناب ناپذیر خواهد بود.
از سوی دیگر انتظار می رود ماریو دراگی، رییس بانک مرکزی اروپا در جلسه ماهیانه سیاست پولی این بانک، برنامه خود در مورد بازپرداخت بدهی های دولتهای دچار بحران را اعلام کند.