سومين نمايشگاه توانمنديهاي صنايع هوافضاي كشور صبح امروز با حضور مسئولان اين صنعت در مركز نمايش هاي هواي تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار علمي«خبرگزاري دانشجو»، سومين نمايشگاه توانمنديهاي صنايع هوافضاي كشور صبح امروز چهارشنبه 19 مهرماه با حضور مسئولان صنعت هوافضاي كشور در مركز نمايش هاي هواي تهران آغاز به كار كرد.
مسئولان پيگير اجراي قانون شركتهاي دانش بنيان شوند
در ابتداي مراسم افتتاحيه سومين نمايشگاه توانمنديهاي صنايع هوافضاي كشور، رئيس اتحاديه صنايع هوايي و فضايي كشور گفت: از مسئولان خواستاريم كه پيگير اجراي قانون حمايت از شركتهاي دانشبنيان براي توسعه علم و فناوري در اين شركتها شوند.
ايرج ابراهيمي گفت: بعد از گذشت چند سال از تصويب قانون حمايت از شركتهاي دانش بنيان در مجلس هنوز اين قانون اجرا نشده است و مسئولان و شركتها بايد براي اجراي آن همت كنند.
وي افزود: حتي اگر اين قانون به صورت صد درصد هم اجرا نشود، بايد اجراي آن از پايه آغاز شود.
ابراهيمي گفت: اجراي قانون حمايت از شركتهاي دانش بنيان براي شركتها بسيار مفيد است و بسياري از مشكلات نظير مشكلات گمرگي، دارايي، بيمه و غيره از طريق اين قانون حل ميشود.
رئيس اتحاديه صنايع هوايي و فضايي كشور گفت: اين تنها خواسته ما از مسئولان است كه اميدواريم انجام شود.
وي بيان داشت: همچنين اميدواريم حضور شركتهاي خارجي در سومين نمايشگاه توانمنديهاي هوا و فضاي كشور فتح بابي براي صادرات در حوزه هوافضا باشد.معاون علمي و فناوري رئيسجمهور گفت: ما آمادگي داريم در بخشهاي بازاريابي هوا و فضا همكاريهاي لازم را انجام بدهيم و پشتيباني مالي و غيرمالي را برعهده بگيريم.
اولويت صنايع هوايي پشتيباني از ناوگانهاي فعلي است
در ادامه رئيس سازمان صنايع هوايي گفت: اولويت صنايع هوايي پشتيباني از ناوگانهاي فعلي و سپس توليد محصولات است.
منوچهر منطقي، گفت: اولويت صنايع هوايي پشتيباني از ناوگانهاي فعلي و سپس توليد محصولات است و بازاريابي براي قطعات نيز از ديگر اهداف ماست.
وي افزود: در صنعت هوافضا به دنبال شبكه تامين قطعات و سامانههاي هوايي هستيم؛ زيرا ايران پتانسيلهاي زيادي در بخش هوايي دارد ولي مثل بقيه صنايع كشور اين بخش نيز پراكنده است.
رئيس سازمان صنايع هوايي كشور ادامه داد: طراحي و ساخت پرندههاي بدون سرنشين، هواپيماهاي هوانوردي عمومي، بالگرد، هواپيماي مسافري، سامانه اصلي هواپيما، قطعات و زيرسامانههاي هوايي، بازسازي، ارتقاي هواپيماي موجود در ناوگانهوايي، طراحي و ساخت محصولات جنبي هوايي و ناوبري براي فرودگاههاي كشور از برنامههاي صنايع هوايي است.
منطقي گفت: در بخش طراحي و ساخت هواپيماهاي عمومي قرار است 15 مركز در كشور افتتاح شود كه در اين بخش تاكنون هواپيماهاي دونفره و چهارنفره ساخته شده و ساخت هواپيماهاي 6 نفره و 9 نفره را در دستور كار داريم.
وي افزود: در بخش هواپيماهاي مسافري نيز در حال حاضر هواپيماهاي 50 نفره توليد ميكنيم و در دستور كار است كه مدل بومي آن را هم بسازيم.
رئيس سازمان صنايع هوايي كشور گفت: براي دسترسي به فناوري ساخت قطعات بايد مراحلي را طي كنيم كه دانش فناوري، تست نمونه ساخته شده، تست نمونه صنعتي در شرايط محيطي، تست نمونه صنعتي در شرايط واقعي، تبديل نمونه آزمايشگاهي به نمونه قابل قبول صنعتي و ايجاد نمونه آزمايشگاهي از جمله اين مراحل است.
منطقي گفت: براي اين اقدامات نيز بايد از قابليتهاي دانشگاهها، پژوهشكدهها، پاركهاي علم و فناوري و شركتهاي دانش بنيان استفاده كنيم.
وي اظهار داشت: ما بايد بتوانيم فناوريهاي قابل توليد داشته باشيم كه براي دسترسي به اين فناوريها مدارك و مستندات كافي وجود دارد و اطلاعات به دست آمده بايد به مركز نخبگي سپرده شود.
رئيس سازمان صنايع هوايي كشور افزود: براي آزمايشگاههاي تضمين مرغوبيت نيز اقداماتي صورت گرفته است.
منطقي گفت: اولويت ما پشتيباني از ناوگان فعلي و سپس توليد محصولات است و بازاريابي براي قطعات نيز از ديگر اهداف است كه در حال پيگيري براي گسترش بازار در اين عرصه هستيم.
آماده همكاري در بخشهاي بازاريابي هوا و فضا هستيم
سپس نسرين سلطانخواه معاون علمي رييس جمهور، گفت: اين نمايشگاه نماد توسعه علم و فناوري در حوزه هوا و فضاست.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهور افزود: يكي از شاخصهاي توسعه يافتگي يك كشور، توسعه علم و فناوري است، ولي ما نبايد فقط از رشد علمي احساس رضايت كنيم، بلكه زماني بايد خوشحال بشويم كه ببنيم اين پيشرفت اثر خود را در توسعه همه عرصهها نشان داده؛ يعني اگر توسعه علمي منجر به افزايش درآمد سرانه كشور شود، هدف ما محقق شده است.
وي افزود: توسعه علمي بايد در خدمت صنعت، اقتصاد و توليد قرار بگيرد و درافزايش درآمد سرانه تاثير داشته باشد.
سلطانخواه گفت: منظور ما از توسعه علم و فناوري يك نگاه مجزا و تنگ و بسته به توسعه نيست، بلكه يك نگاه جامع و وسيع است و همه بخشها بايد خود را در اين توسعه مسئول بدانند.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهور با اشاره به نقش صنعت در توسعه علم و فناوري كشور گفت: بخشهاي صنعتي هم در حوزه علم و فناوري مسئوليت دارند و بايد پاسخگو باشند.
وي گفت: فضاي توسعه علم و فناوري كشور مانند هوا است كه به اندازه همه وجود دارد و همه هم به آن نياز دارند.
سلطانخواه گفت: اگر نگاهمان عوض شود برنامهريزيها و سياستگذاريها هم عوض ميشود.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهور گفت: علم ممكن است با واسطه به اقتصاد و قدرت مربوط شود، ولي فناوري به طور مستقيم با اقتصاد و قدرت ارتباط دارد.
وي گفت: توسعه علم و توسعه فناوري يك رابطه خطي نيست و بين اين دو حلقههاي بسيار گوناگون وجود دارد.
سلطانخواه افزود: بيشتر از اينكه نيازمند توسعه علمي باشيم، نيازمند فراهم كردن شرايط بيروني مثل شرايط اقتصادي و اجتماعي هستيم، بنابراين بخشهاي ديگر هم بايد خود را در دايره علم و فناوري ببينند.
توسعه فناوري به بازار رقابتي نياز دارد
معاون علمي و فناوري رئيسجمهور گفت: ايجاد و كشش بازار براي فناوريها و نيز پشتيباني از فناوريها لازم است و ما آمادگي داريم در بخشهاي بازاريابي هوا و فضا همكاريهاي لازم را انجام بدهيم و پشتيباني مالي و غيرمالي را برعهده بگيريم.
وي گفت: البته فرآيندهاي استانداردسازي قطعات و تضمين بازار بايد از طريق سازمان هوا و فضا صورت بگيرد.
سلطانخواه گفت: جنگ تحميلي و تحريمها در حوزههاي داخلي سبب شده كه در اين حوزه به دانش و فناوري بومي خودمان متكي شويم و توليدات زيادي داشته باشيم؛ البته بخشهاي خصوصي دانش بنيان نيز در اين حوزهها رشد خوبي داشته باشد.
گردش مالي حوزه هوا و فضا سالانه بيش از 50 هزار ميليارد تومان است
در ادامه رئيس ستاد توسعه هوا و فضا گفت: حوزه هوا و فضا سالانه بيش از 50 هزار ميليارد تومان گردش مالي دارد.
سيد مهدي فرحي، گفت: سال گذشته 120 شركت در اين نمايشگاه شركت كردند كه امسال اين تعداد به 186 شركت رسيده و اين وضعيت نشاندهنده روند رو به رشد اين حوزه است.
رئيس ستاد توسعه هوا و فضا با بيان اينكه البته از نظر كيفي نيز اين حوزه رو به رشد است، افزود: در راستاي گسترش و ترويج هوا و فضا، تجاريسازي و خصوصيسازي بسيار موثر بوده است.
وي ادامه داد: اين نمايشگاه با هدف حمايت از ايجاد و گسترش بازار، بنگاههاي فناوري هوا و فضا، اطلاع رساني آخرين دستاوردهاي اين حوزه، ترويج و فرهنگ سازي و آموزش عمومي و در بخشهاي توانمنديهاي شركتهاي دانش بنيان، سازمانهاي دولتي، مراكز دانشگاهي، مراكز رشد، دستاوردهاي دانشآموزي، مسابقات فناورانه و سينمايي هوا و فضا برگزار شده است.
فرحي با اشاره به حمايتهاي ستاد توسعه هوا و فضا از اين صنعت گفت: در سه سال گذشته 140 شركت و 40 مجموعه دانشگاهي را حمايت كرديم، ولي هدف ستاد، حمايتهاي ريشهاي است.
رئيس ستاد توسعه هوا و فضا با اشاره به تصويب سند جامع توسعه هوا و فضاي كشور گفت: تصويب اين سند كار بزرگي بود كه در بخشهاي بازار فناوري، نگاشت نهادي و زيرساختها در حال تدوين است.
وي ادامه داد: در اين سند به بخش خصوصي توجه ويژهاي شده و استفاده حداكثري از توان داخلي براي مشاركت بخشهاي مختلف مد نظر قرار گرفته است.
فرحي گفت: بيش از 2000 فناوري مورد نياز با تكيه بر توان بخش خصوصي در رهنگاشت اين سند در نظر گرفته شده است.
رئيس ستاد توسعه هوا و فضا با بيان اينكه سالانه 500 فارغ التحصيل هوا و فضا در دانشگاهها داريم، گفت: در حوزه هوا و فضا بيش از 100 هزار نفر شاغل مستقيم داريم و بيش از 400 هزار نفر نيز به صورت غيرمستقيم با اين صنعت در ارتباط هستند.
وي گفت: حوزه هوا و فضا سالانه بيش از 50 هزار ميليارد تومان نيز گردش مالي دارد
چهرههاي ماندگار صنعت هوافضا تجليل شدند
همچنين چهرههاي ماندگار صنعت هوافضاي كشور در سومين نمايشگاه توانمنديهاي صنايع هوايي و فضاي مورد تجليل و تقدير قرار گرفتند.
اكبر تُركان، بنينجاران، شَفتي، عليمحمد نوريان، مرتضي خراسانزاده، عباسعلي عبداللهيفرد و محمد افشاري چهرههاي ماندگاري هستند كه صبح امروز با حضور معاون علمي و فناوري رياست جمهوري مورد تقدير قرار گرفتند.
لازم به ذكر است، سومين نمايشگاه توانمنديهاي هوايي و فضايي از امروز 19 مهرماه افتتاح شده و تا جمعه 21 مهرماه از 9 صبح تا 17 پذيرايي بازديدكنندگان است