دومین نمایشگاه سد و تونل ایران با بررسی اصلیترین چالشهای امروز سدسازی و تونلسازی کشور از دیدگاههای فنی و مدیریتی و ارائه دستاوردهای بومی کشور در دانشگاه تهران برپا شد.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ نمایشگاه سد و تونل، بعنوان دو بخش مهم از صنعت احداث که مخاطبان مشترک بسیاری دارد، برای اولین بار مهر سال 1389 برپا شد و دومین دوره آن از 24 مهرماه در مصلی دانشگاه تهران دایر شده و تا 26 مهرماه نیز ادامه دارد.
این رویداد که در ابتدای شکل گیری، ایده ای منسجم و با پشتوانه بالای تئوریک ولی نوپا بود، اکنون پس از یک نوبت اجرا و جمع بندی بازخوردهای کتبی و شفاهی، به ماموریتی مستمر و مهم برای برپاکنندگان آن تبدیل شده است.
این نمایشگاه در اولین دوره برگزاری، پاسخ مناسبی به نیازهای تخصصی، حرفه ای و دانشگاهی مرتبط داد و حضور بیش از 1500 نفر از متخصصان و دست اندرکاران مرتبط در همایش، نمایشگاه و کارگاه های آموزشی و نمایشگاهی با حدود 4000 متر مربع فضا و توصیه های مکرر شرکت کنندگان مبنی بر استمرار آن، حین و پس از زمان برپایی، نشانه هایی از این مهم بود.
در دومین نمایشگاه سد و تونل ایران نیز اصلیترین چالشهای امروز سدسازی و تونلسازی کشور از دیدگاههای فنی و مدیریتی، مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای اجرایی جمعبندی، مستندسازی و ارائه آن به سازمانهای مجری و نهادهای اجرایی و قانونگذار پیگیری شد.
ارائه تجارب، دستاوردها و نوآوری ها در حفاری مکانیزه پروژه های داخلی در سه بخش تونل های مترو، تونل های انتقال آب و تونل های فاضلاب و حفاری بدون ترانشه از محورهای اصلی این همایش سه روزه است.
همچنین مسائل اجرایی تونل های ترافیکی و تاسیساتی شهری در چهار بخش معارضان تاسیساتی در تونل های شهری، سامانه تهویه تونل های ترافیکی و مدیریت هوشمند آنها، روش های مختلف آب بندی در تونل ها و طراحی و اجرای بهینه تونل های شهری از دیگر محورهای اصلی این نمایشگاه در بخش تونل است.
رویکردهای سازه ای در بخش های تاثیر تغییر اقلیمی بر سدها، فناوری های پیشرفته در احداث سدها و تاثیر بارهای دینامیکی بر سدها با تاکید بر ساختگاه های نزدیک گسل به عنوان محورهای اصلی همایش در بخش سد مطرح شده است.
در این نمایشگاه دستاوردهای بسیاری ارائه شد که به معرفی برخی از آنها می پردازیم.
-کانون مهندسین فارغالتحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران در این نمایشگاه در غرفه ای، گسترش ارتباط و تداوم و تحکیم پیوند و همبستگی بین دانشآموختگان دانشکده فنی دانشگاه تهران را به نمایش گذاشت.
-نخستین بازار معدن و مواد معدنی ایران نیز با ایجاد غرفه ای به معرفی گسترده و بدون واسطه و با فرصت برابر برای تمام فروشندگان و معدن داران، پرداخت.
- سازمان آب و برق خوزستان نیز در این نمایشگاه طرح نیروگاه مارون را معرفی کرد.
طرح نیروگاه مارون با هدف تامین نیاز آبی کشاورزی 55 هزار هکتار از اراضی بهبهان، خلفآباد، جایزان و شادگان و کنترل سیلاب منطقه، تولید برق مورد نیاز با ظرفیت 2.75 مگاوات با متوسط انرژی سالیانه 380 گیگاوات ساعت با ضریب 57 درصد برای کنترل اختلاف دبی نیروگاه در زمان پیک بار و نیازهای کشاورزی یک سد تنظیمی نیز در فاصله 6.5 کیلومتری پایین دست اصلی در نظر گرفته شده است.
- سازمان آب و برق خوزستان طرح مطالعات افزایش ارتفاع و احداث نیروگاه سد تنظیمی گتوند را نیز معرفی کرد که این طرح با هدف تنظیم سیستم بهره برداری سدهای در دست احداث و احداث شده بر روی کارون و تنظیم جریانهای خروجی نیروگاه پیک سد گتوند علیا به منظور تامین نیازهای آبی پایین دست احداث شده است.
جایگزینی سیستمهای موجود انتقال و تصفیه آب که بیش از 50 سال با ظرفیتی به مراتب بیشتر از ظرفیت اسمی، فراهم کردن امکان بررسی، بازسازی و اصلاح سیستمهای انتقال و تصفیه آب، آبرسانی به مناطق با ارتفاع بالاتر از رقوم تحت پوشش تصفیهخانههای موجود و در نتیجه کاهش هزینههای پمپاژ و نیز صرفهجویی در هزینههای بهره برداری و نگهداری سیستمهای توزیع آب و افزایش ظرفیت تصفیه آب از دیگر اهداف این طرح است.
- طرح مخازن هوای فشرده (کندی)، طراحی و ساخت در کلیه مدلهای ایستاده و خوابیده (عمودی و افقی)، سازههای زیرزمینی، طرح توسعه نیروگاه سد مسجد سلیمان، پروژه نیروگاه مارون، تابلوهای کنترل و حفاظت پستهای فوق توزیع، انواع ترانسفور ماتورهای توزیع با نسبت تبدیلهای خاص، انواع کوبیکلهای 20KV و 33KV، انواع تابلوهای توزیع و اندازه گیری، اتوماسیون دستگاههای صنعتی و نصب، راه اندازی و پارالل کردن ژنراتورها نیز در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
- انواع فن و جت فن جهت سیستم تهویه تونلهای راه، آب، مترو و سد، لکوموتیو برقی 8 و 10 تن، قطعات دستگاهها و تجهیزات حفاری تونل، قطعات کاترهد دستگاه TBM، خطوط هوایی کارگاههای سد Cable Crane، وینچ در تناژهای مختلف، انواع جرثقیلهای دروازهای، بچینگ پلانت، سنگشکن و تعمیر دیزل ژانراتور نیز از دیگر طرح های به نمایش گذاشته شده است.