به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سلمان کدیور در نشست نمایندگان تشکلهای دانشجویی که پیش از ظهر امروز در سالن کوثر برگزار شد، با بیان اینکه اصل پیام رهبری در ششم آبان ماه سال 81 خطاب به دانشجویان بوده است، گفت: باید دید دانشجویان در فاصله زمانی 81 تا به حال در این زمینه چه کردهاند.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه مسئولان و احزاب نیز باید خود را نسبت به پیام رهبری پاسخگو بدانند، گفت: البته جنبش دانشجویی نیز باید پاسخگویی برای این پیام داشته باشد.
این فعال دانشجویی با انتقاد از اینکه فضای دانشگاههای ما با گذشت چندین سال از صدور این پیام هنوز سیاسی است نه آرمانی، تاکید کرد: فضای دانشگاههای ما با گذشت چندین سال از صدور این پیام همچنان سیاسی است، نه منطبق با آرمانهای انقلاب و آرمانی.
کدیور با اشاره به عملکرد جنبشدانشجویی طی سالهای گذشته خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته جریان دانشجویی مبارزات و برخوردهایی داشته، اما همواره با عامل فساد و مصادیق آن برخورد کرده، نه سیستمی که فساد را ایجاد کرده است.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه جریان دانشجویی امروز ما سیاسی است نه مردمی، گفت: در این پیام حتی حساسیتهایی که باید جامعه دانشگاهی نسبت به مسائل جاری جامعه داشته باشد، عنوان شده است.
وی ادامه داد: هیچ جای این پیام این کد را به دانشجویان نمیدهد که به گونهای عمل کنید که به فضای سیاسی کشور دامن بزنید، در حالی که در برخی از مقاطع جریان دانشجویی این گونه عمل نکرده است.
کدیور با بیان اینکه متن اصلی پیام رهبری، نقش جنبش دانشجویی را در مباحث اقتصادی کلان کشور نیز مشخص میکند، گفت: پس از صدور این پیام جریانی در کشور با گفتمان عدالتخواهی ایجاد شد، اما به مرور زمان به گونهای عمل کرد که حاصل کار آن چندان موافق با گفتمان عدالت نبود.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: اگر کسی بد عمل کرده یا با عملکرد خودش عدالت را لکهدار نموده است، دلیل بر این نیست که بر کارهای عدالتخواهانه برچسب چپ زده شود.
وی با بیان اینکه در بخشی از این پیام مسئله اقتصادی کشور مطرح میشود، گفت: جنبش دانشجویی باید برای مسابقات رفاهی مسئولان برنامه دهد.
این فعال دانشجویی با اشاره به شرایط اقتصادی امروز کشور و نقش اقتصاد مقاومتی در این بین گفت: درست است که ما در تحریم بسر میبریم، اما جریان دانشجویی باید نوک پیکان خود را در رصد وضعیت اقتصادی کشور، بخصوص تولید و توزیع قرار دهد.
کدیور با بیان اینکه جریان دانشجویی باید بدنه خود را به پیکره مستضعفین جامعه که هنوز به نظام وفادار هستند، نزدیک کند، گفت: در چنین شرایطی که برخی از کارخانهها و شرکتها به تعدیل نیرو روی آوردهاند و کارمندان و کارگران جزء خود را اخراج میکنند، جریان دانشجویی باید به عنوان یک نیروی مردمی خواستار و پیگیر مطالبات آنها باشد.
وی ادامه داد: جریان دانشجویی حاضر سیاسی است و باید در برنامه خود تجدیدنظر اساسی کند و برنامهای برای آینده کشور ارائه دهد.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: جریان دانشجویی که به عنوان پیکره نخبگانی کشور محسوب میشود، نباید از وضعیت قشرهای مختلف جامعه بیخبر باشد.
کدیور ضمن انتقاد از عملکرد برخی از جریان دانشجویی ادامه داد: برخی از جریان دانشجویی کشور در حال حاضر پیاده نظام برخی از گروههای سیاسی کشور شدهاند که این باعث میشود به جریان جنبش دانشجویی ضربه وارد شود و ما بشدت نسبت به این مسئله تذکر میدهیم.
وی به بحث اصلاح قانون انتخابات نیز اشاره کرد و گفت: این قانون ذاتاً در پیکره خودش مافیای قدرت و ثروت را به همراه دارد.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه جریان دانشجویی نباید با این قانون به شکل سیاسی برخورد کند و باید آن را در مسیر درست خود پیگیری نماید، گفت: این قانون، انقلاب را در مصادره برخی اشخاص و گروههای خاص قرار میدهد، بنابراین با شرایطی که عنوان شده است فقط اشخاصی مانند لاریجانی و بادامچیان در آن تعریف میشوند.
کدیور با بیان اینکه ترس ما از این است که این قانون به مجلس خبرگان نیز تسری یابد، گفت: اگر جنبش دانشجویی در این زمان مقابل این قضیه به خوبی واکنش نشان دهد یا با آن برخورد سیاسی کند نه آرمانی، به طور قطع عملکرد خوبی در این زمینه نداشته است.
وی در ادامه ضمن استقبال از پیشنهاد این نماینده بسیج مبنی بر نامگذاری هفته عدالت و استکبارستیزی در بین جنبش دانشجویی نیز گفت: فاصله زمانی ششم تا سیزدهم آبان ماه این ظرفیت را دارد که به عنوان هفته عدالتخواهی و استکبارستیزی نامگذاری شود و محملی باشد برای کسانی که در این زمینه فعالیتهای را انجام داده و میدهند.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در ادامه به بخشی از عملکرد این جنبش در فرمایشات رهبری اشاره کرد و گفت: ما با برخی از نمایندگان مجلس جلساتی را ترتیب دادیم و در این بین به این نتیجه رسیدیم که برخی از لوایح قانونی که توسط نمایندگان در حال بررسی است، در اختیار جنبش عدالتخواه دانشجویی قرار میگیرد و آنها با بررسی بیشتر، لایحه موجود را در کارگاههای تخصصی که در زمینه مسائل سیاسی فعالیت میکنند، بررسی کرده و به این ترتیب طرحی پختهتر و منطبق با نیازهای جامعه به وجود آید.
کدیور از تشکیل کمیسیونهایی با عنوان صنعت و معدن در جنبش عدالتخواه دانشجویی خبر داد و گفت: در این کمیسیون مباحث مختلف صنعتی که دانشجویان با آن دست به گریبان هستند مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.