به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رامین مهمانپرست صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص حمله رژیم صهیونیستی به کارخانه ای در سودان افزود: متاسفانه همچنان شاهد تجاوزات و تعدی رژیم صهیونیستی نسبت به کشورهای منطقه هستیم و این مسئله در سکوت قدرت های غربی و سازمان های بین المللی در حال تکرار است.
وی گفت: ما به شدت تجاوز به کشور سودان را محکوم و فکر می کنیم باید نسبت به این مسئله واکنش جدی در سازمان ملل و شورای امنیت نشان داده شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود:کشورهای منطقه هم باید دقت کنند و اجازه ندهند که از حریم هوایی آنها برای چنین جنایاتی استفاده شود.
1+5 باید حقوق هسته ای ما را به رسمیت بشناسد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: فکر می کنیم اگر کشورهای پنج بعلاوه یک با رویکردی منطقی در مذاکرات شرکت کنند مسئله به سرعت قابل حل است.
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه تهران امروز درباره خبرهای رسانه های غربی در خصوص بحث هسته ای و تلاش پنج بعلاوه یک به منظور ترتیب دادن یک بسته جدید برای ایران افزود: اخبار متعددی درباره بحث مذاکرات ما با پنج به علاوه یک منتشر می شود که هیچکدام از اینها تا زمانی که به صورت رسمی در مذاکرات با هیئت نمایندگان کشورمان مطرح نشود از نظر ما قابل توجه نخواهد بود.
وی گفت: مذاکرات ما در نشستهای گذشته به صورت شفاف برگزار شد و تیم مذاکره کننده هسته ای ما نظراتشان را اعلام کردند و در این مذاکرات پیشنهادهای مختلفی مطرح شده است.
مهمانپرست افزود: کافی است که انها حقوق هسته ای ما و حق داشتن چرخه سوخت برای اهداف صلح امیز را به صورت کامل به رسمیت بشناسند ان وقت است که مشکل اصلی خواهد شد.
کذب بودن ادعاهای حقوق بشری کشورهای غربی
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جنایات رخ داده در میانمار و نسلکشی مسلمانان، افکار عمومی را بیشتر از قبل از کذب بودن ادعاهای حقوق بشری کشورهای غربی آگاه می کند.
مهمانپرست افزود: باید همه تلاشها برای پایان دادن به درگیریهای مذهبی در میانمار به کار گرفته شود چراکه فتنهای از طرف برخی کشورها برای تبدیل اختلافات قومی به درگیریهای مذهبی در این کشور در حال وقوع است.
وی ادامه داد: از همه کشورهای اسلامی و مجامع بینالمللی میخواهیم که اقدامات سریعی برای پایان دادن به این درگیریها و رفع تبعیض در حقوق بخشی از شهروندان این کشور انجام دهد.
مهمانپرست درباره بحران سوریه نیز گفت: این بحران می خواهد بخشی از اهداف امریکا و صهیونیسم را تامین کند و طبیعی است که آنها از همه جریانها برای تحقق اهدافشان در سوریه استفاده کنند.
وی افزود: آنچه باید در سوریه اتفاق بیفتد اصلاحات است که آن هم تنها به دست مردم و با راهکارهای مشخص ملی شکل خواهد گرفت.
مهمانپرست گفت: راه حل سوریه جلوگیری از دخالت گروههای مختلف و کشورهای خارجی است.
وی افزود: همین خط درگیری را کشورهای غربی در لبنان و دیگر کشورهای منطقه نیز دنبال می کنند و تصورشان این است که اگر کشورهای اسلامی با هم درگیر شوند مجالی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می شود تا به جنایات خود ادامه دهد.
ادعای امریکایی ها درباره مذاکره با ایران برای مصرف داخلی خودشان است
خبرنگار خبرگزاری آریا از سخنگوی وزارت امورخارجه پرسید: انتشار اخباری مبنی بر مذاکرات ایران و آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با چه هدفی صورت می گیرد و واکنش جمهوری اسلامی ایران در قبال خبر توافق محرمانه آمریکا و انگلیس مبنی بر استفاده از پایگاههای نظامی انگلیس برای حمله به ایران چیست.
مهمانپرست گفت: اخباری که درباره مذاکرات میان ایران و آمریکا که همه آن از منابع آمریکایی است منتشر می شود ، مصرف داخلی برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد و آنها فکر می کنند با انتشار این گونه اخبار می توانند روی نتیجه انتخابات تاثیر بگذارند.
وی افزود: مسئولان کشور ما بارها هرگونه ادعایی را درباره مذ اکره رد کردند و اگر ادعاهایی در داخل آمریکا برای تغییر رویکردشان مطرح می شود و حرف هایی مطرح می کنند به عنوان اینکه بخواهند اشتباهات گذشته را تکرار کنند باید انها را در عمل ارزیابی کرد نه با حرف هایی که هیچ پشتوانه ای ندارد و فقط برای مسائل داخلی احزاب آمریکا بیان می شود.
مهمانپرست در پاسخ به پرسش دوم این خبرنگارگفت: توافق لندن و واشنگتن مبنی بر اختصاص پایگاه برای حمله در محدوده جنگ روانی علیه ملت ایران قابل ارزیابی است و موضع ما درباره این اقدامات آن است که همه کشورهای غربی از جمله انگلیس و آمریکا نیروهای نظامی خودشان را از منطقه بیرون ببرند.
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان افزود: با این اقدام هم منطقه آرامش بیشتری خواهد یافت و هم توان نیروها صرف مشکلات داخلی کشورهایشان خواهد شد که با بحران های جدی روبرو هستند و البته این بحران ها در آینده جدی تر خواهد بود.
هیچ جریان و کشوری اجازه دخالت در امور داخلی ما را ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره لغو سفر هیئت پارلمانی اروپایی به کشور گفت: روابط پارلمانی بین کشورها کاملاً مرسوم و ظرفیتی برای توسعه همکاری هاست که این روابط بین ما و کشورهای اروپایی نیز وجود داشته و دارد.
مهمانپرست افزود: هم اکنون نیز هیئتی از گروه دوستی پارلمانی آلمان در ایران به سر می برد.
وی گفت: اتحادیه اروپا درخواستی داشت که نمایندگان پارلمانی اروپا به تهران سفر کنند که مورد استقبال مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و برنامه های آن نیز تنظیم شده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: البته بسیاری از کشورهای غربی و برخی از شخصیت هایی که دشمنی آنها با کشور ما ثابت شده است تلاش زیادی برای جلوگیری از این سفر انجام دادند و در نهایت با فشار این کشورها هیئت پارلمانی اروپا درخواستی به عنوان پیش شرط مطرح کرد که مورد قبول ما نبود.
مهمانپرست گفت: ما به هیچ جریان و کشوری اجازه نمی دهیم که بخواهد در امور داخلی ما دخالت کند.
وی افزود: هر گاه قصدشان دخالت نکردن در مسائل داخلی کشور ما باشد و بخواهند از روابط پارلمانی به عنوان ظرفیت جدیدی برای توسعه همکاریها استفاده کنند، ما استقبال می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری نشست معارضان سوری در تهران گفت: تلاش زیادی می کنیم تا بین نمایندگان معارضان و دولت سوریه گفتگوهای مختلفی برای ایجاد آرامش و اصلاحات لازم انجام شود.
مهمانپرست افزود: تلاش ها در این زمینه ادامه دارد و امیدواریم در آینده چنین تلاش هایی برای تبادل نظر سیاسی و رسیدن به توافق برای اقدامات بعدی به نتیجه برسد.
وی گفت: تلاش ها را ادامه می دهیم و مذاکرات در جریان است.
کارخانه تسلیحات سودان ارتباطی با ایران ندارد
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر برخی اظهارنظرها در مورد تولید تسلیحات ایرانی در کارخانه تسلیحاتی سودان و همچنین تمرینی خواندن این حمله برای هدف قراردادن جمهوری اسلامی ایران گفت: ما این اقدام را محکوم کرده ایم و این کارخانه هیچ ارتباطی با ایران نداشته است.
مهمانپرست گفت: مسئولان کشور وجود هرگونه ارتباط این کارخانه با ایران و سپاه پاسداران را تکذیب کرده اند.
وی با اشاره به اینکه صهیونیست ها برای سرپوش گذاشتن به اقدامات تجاوزکارانه شان از بهانه های مختلف استفاده می کنند افزود: تهدیدهای رژیم صهیونیستی هیچ تاثیری در ذهن مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران نداشته است و نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امورخارجه با سخت و دشوارخواندن شرایط کنونی رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: این رژیم ضعیف تر و کوچک تر از آنی است که بتواند علیه ما اقدامی کند.
مهمانپرست با تاکید بر اینکه هر کشوری که توانایی عملیات داشته باشد کمتر حرف می زند و در عمل قدرت خود را نشان می دهد گفت: سخن پراکنی ، تهدید و حرف های زیاد صهیونیست ها از وضع بعد و ضعف آنها حکایت دارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت:صهیونیست ها به خوبی می دانند در صورت هرگونه تهدید و اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران سرنوشت بدی در انتظار آنها خواهد بود .
عراق در مقابل فشار غرب ایستادگی کند.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: دولت عراق در دو مورد فرود اجباری هواپیماهای جمهوری اسلامی ایران ، متوجه شد که ادعاهای غرب در مورد ایران کذب بوده است و دولت این کشور باید در مقابل فشارهای غرب ایستادگی کند.
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اقدام دولت عراق در فرود اجباری هواپیماهای ایران افزود: متاسفانه ادعاهای غرب خارج از واقعیت است و آنها سعی می کنند با تبلیغات، دیگران را عامل فتنه در سوریه نشان دهند.
وی گفت: غرب عامل ناامنی و فتنه در سوریه است اما برای انحراف اذهان عمومی از تخلفات و اقدامات غیرانسانی خود ، این اقدامات را به گردن کشورهای دیگر می اندازد.
سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: البته مردم سوریه و منطقه قضاوت خواهند کرد که چه کسانی عامل ایجاد ناامنی در کشورشان هستند و حتما دولت عراق هم درباره این ادعاها با هوشیاری عمل خواهد کرد.
مهمانپرست درباره سفر برخی روسای شیخ نشین های خلیج فارس به فلسطین نیز گفت: از هر تحرکی که به مردم فلسطین و غزه کمک کند حتما باید استقبال کرد.
وی افزود: کشورهای منطقه همگی باید درباره این موضوع که اسرائیل خطر جدی و اصلی است حساسیت لازم را داشته باشند و دائما این موضوع را گوشزد کنند.
مهمانپرست گفت: ما از اقداماتی که در چارچوب شکستن حصارهای مردم غزه و افشای جنایات رژیم صهیونیستی صورت گیرد حمایت می کنیم.
وی درباره موضوع میانمار و اینکه گفته می شود ایران با میانمار رابطه دیپلماتیک ندارد، نیز گفت: ما با میانمار قبلا هم رابطه داشتیم و این رابطه ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: پیش از این هم اعلام کردم که ما در میانمار سفارت نداریم اما سفارت ما در بانکوک به صورت اکرودیته فعالیت می کند و ما ملاقات هایی با مقامات میانماری داشته ایم.
مهمانپرست افزود: توصیه ما به دولت میانمار این است که خشونت ها متوقف شود و حق بخشی از مردم این کشور تضییع نشود و دولت میانمار به حقوق مسلمانان به عنوان بخشی از مردم این کشور احترام بگذارد.
دولت میانمار خشونتها را متوقف کند
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: کشورهای منطقه باید درباره این موضوع که اسرائیل خطر جدی و اصلی است حساسیت لازم را داشته باشند و دائما این موضوع را گوشزد کنند.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره سفر برخی روسای شیخ نشین های خلیج فارس به فلسطین تصریح کرد : از هر تحرکی که به مردم فلسطین و غزه کمک کند حتما باید استقبال کرد.
وی افزود : ما از اقداماتی که در چارچوب شکستن حصارهای مردم غزه و افشای جنایات رژیم صهیونیستی صورت گیرد حمایت می کنیم.
مهمانپرست درباره موضوع میانمار و اینکه گفته می شود ایران با میانمار رابطه دیپلماتیک ندارد، نیز گفت: ما با میانمار قبلا هم رابطه داشتیم و این رابطه ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: پیش از این هم اعلام کردم که ما در میانمار سفارت نداریم اما سفارت ما در بانکوک به صورت اکرودیته فعالیت می کند و ما ملاقات هایی با مقامات میانماری داشته ایم.
مهمانپرست افزود: توصیه ما به دولت میانمار این است که خشونت ها متوقف شود و حق بخشی از مردم این کشور تضییع نشود و دولت میانمار به حقوق مسلمانان به عنوان بخشی از مردم این کشور احترام بگذارد.
رئیس جمهور آینده آمریکا باید حقوق ملت هارا به رسمیت بشناسد
خبرنگارخبرگزاری بلومبرگ از سخنگوی وزارت امورخارجه درباره موضع وزارت خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن در سیاست خارجی کشور پرسید.
مهمانپرست پاسخ داد: هر دولتی که روی کار بیاید اگر حقوق ملتها را محترم شمارد و به رسمیت بشناسد همچنین درقبال اشتباهات گذشته اظهار ندامت کند می تواند به تدریج خاطره تلخ ملت را از اذهان پاک کند.
وی افزود: فرقی نمی کند چه کسی و چه جریانی روی کار بیاید اگر قرار باشد هر فردی چه چهره تکراری و یا جدید روی کار بیاید و همان سیاست ها، دشمنی ها و خصومت با ملت ما را در پیش بگیرد هیچ تاثیری در روابط نخواهد داشت جز اینکه ملت ما با عزم و اراده جدی تر در دفاع از کشور و استقلال شان قدم برخواهد داشت و اجازه نمی دهد با فشارهای سیاسی و روانی هویت و استقلال کشور ما به خطر بیافتد.
شب دراز است قلندر بيدار