به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از الجزیرة، در حالی که دبیرکل سازمان ملل عضویت فلسطین در سازمان ملل را حادثهای مهم ارزیابی کرده است، آمریکا و اسرائیل ضمن نارضایتی از عضویت فلسطین، آن را بی فایده می دانند.
این در حالی است که کشورهای انگلیس و فرانسه پس ازتصویب عضویت فلسطین در سازمان ملل از دو طرف فلسطینی و اسرائیلی خواستند تا بدون هیچگونه پیش شرطی بر سر میز مذاکرات باز گردند.
پس از رای موافق 138 کشور به پذیرش فلسطین در مقام دولت ناظر غیر عضو نیز بان گی مون در سخنانی در مجمع عمومی تأیید کرد که اسرائیل نیز حق حیات دارد و این حق را جهان هم به رسمیت شناخته است و اقدام فلسطینیها، براساس راهکار سیاسی وجود کشوری برای فلسطینیها در جوار اسرائیل امن بوده است.
رون پروس اور نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد در یک سخنرانی، مدعی شد که موافقت با این خواسته فلسطینیها به مفهوم آماده کردن زمینه برای نفوذ حماس و حتی حکومت ایران در کرانه باختری رود اردن خواهد بود.
رون پروس اور در این سخنان گفت که آقای عباس در نطق خود دراین نهاد، وجود اسرائیل را نفی کرده و واقعیات تاریخی را در باره سرزمینهای مورد نزاع و ریشه و حضور تاریخی یهودیان در این اراضی، نه تنها تحریف، بلکه به صورت معکوس جلوه داده است.
سفیر اسرائیل با گفتن اینکه قطعنامه سازمان ملل یک تکه کاغذ است که واقعیتی را تغییر نمیدهد، گفت فلسطینیها خواهان به رسمیت شناخته شدن خود هستند اما از شناسایی اسرائیل سخنی نمیگویند.
پروس اور در همین حال گفت که دست اسرائیل برای صلح و ازسرگیری مذاکرات سیاسی همواره دراز است.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش در سازمان ملل علیه فلسطینیان رای داد، لحظاتی پس از تصویب قطعنامه پیشنهادی محمود عباس، از این اقدام سازمان ملل ابراز تاسف کرد و گفت: چنین اقدامی از سوی سازمان ملل باعث تاسف است و در عین حال فایدهای نخواهد داشت و باعث سنگاندازی در مقابل تحقق صلح در خاورمیانه خواهد شد.
سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد هم در این باره گفت: حامیان قطعنامه امروز (فلسطینی ها) به دنبال یک کشور مستقل و کارآمد فلسطینی هستند که در کنار اسرائیل با صلح و آرامش استقرار یابد.
ما هم همینطور، اما ما همواره به صراحت گفته ایم که ایجاد چنین کشوری برای فلسطینیان و حل تمام مسائل نهایی تنها از راه مذارکات اساسی و مستقیم بین دو طرف امکان پذیر است.
چهار سناتور آمریکایی از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه پنجشنبه هشدار دادند که فشار لازم را خواهند آورد تا دولت باراک اوباما کمکهای مالی به تشکیلات فلسطینی را بخاطر این اقدام سیاسی، متوقف کند و نمایندگی فلسطینی را در واشینگتن، که به تازگی ارتقای مقام یافته بود، ببندد.
درهمین حال، در صحنه سیاست داخلی اسرائیل، تحلیلگران و منتقدان سیاسی دولت کنونی اسرائیل در روزهای گذشته در رسانههای این کشور تاکید کرده بودند که نظر به این واقعیت که قریب به اتفاق کشورهای آمریکای لاتین، آسیایی و آفریقایی شامل طیف کامل کشورهای عرب و اسلامی و اعضای جنبش عدم تعهد حامی درخواست فلسطینیها بودهاند، انزوای سیاسی اسرائیل را در جامعه جهانی بار دیگر به خوبی به تصویر کشیده است.