فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در آخرین به روز رسانی وبلاگ «سلمان علی» چنین آمده است:
چند روز مسافرت، باعث شد به یکی از شبکههای ماهوارهای که قبلاً وصفش را شنیده بودم تمرکز کنم. قبلاً در میهمانیهای کوتاهی که به منزل برخی دوستان داشتم با شبکههای افراطی اهل تسنن تا حدودی مواجه شده بودم و اینکه مباحث یک طرفه و بدون حضور طرف مقابل مطرح میشد را در آن شبکهها دیده بودم، اما با توجه به اینکه بزرگان اهل تشیع پیش و بیش از بزرگان اهل تسنن بر لزوم حفظ وحدت بین اهل تسنن و تشیع تأکید دارند، به عنوان یک شیعه، بررسی شبکههای افراطی تشیع و انگیزه گردانندگان آن برایم اهمیت داشت.
شاید کسانی که اهل ماهواره هستند اسم شبکه اهل بیت را شنیده باشند؛ شبکهای که به لحاظ تکنیکی و جلوههای بصری چیزی برای عرضه ندارد اما مطالبی که در آن پخش میشود به لحاظ تأثیر گذاری قابل بررسی و تحلیل است.
در این شبکه یک روحانی نسبتاً جوان در نقش یک شیعه دو آتشه وارد شده و به نام دفاع از تشیع به شدت به خلفای راشدین اهل تسنن (مسلماً به غیر از حضرت علی ع) و عایشه حمله میکند.
اگر چه هیچ شیعهای به خاطر ظلمی که در حق دین اسلام و جهان و جهانیان شد، مرتکیبن را مستحق بخشش نمیشناسد؛ اما ما اعتقاد داریم که بر اساس دستور امام خمینی و رهبر معظم انقلاب و به منظور حفظ وحدت مسلمین در مقابل دشمنان اسلام، توهین و فحاشی به مقدسات اهل تسنن هیچ فایدهای نداشته و تنها موجب تفرقه در جبهه اسلام و کینه توزی و دوری از فضای منطق و بحث علمی و نتیجتاً سوءاستفاده دشمنان اسلام میگردد.
یاد یکی از دستورات خدا (آیه 108 سوره انعام) افتادم که خداوند در آن مؤمنان را نهی میکند که به خدایان دروغین کفار توهین کنند چرا که ایشان نیز در تلافی به خداوند توهین خواهد کرد و اگر این مسئله را با مسئله توهین به مقدسات اهل تسنن مقایسه کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که علمای واقعی در جهت جلوگیری از توهین به مقدسات شیعه نباید به این فضای فحاشی دامن بزنند.
بحث دیگر اینکه اگر قرار باشد کسی را از مذهب اشتباهش برگردانیم، شرط اول این است که به شخصیت مخاطب احترام بگذاریم و این احترام ایجاب میکند که در گام اول به مخاطب و عقاید وی توهین نکنیم تا بتوان بدون کینه توزی و تعصب و لجاجت وارد بحث و گفتگوی منطقی و مباحثه گردید و گرنه بحثی که با توهین و فحاشی و لجاجت انجام شود، جز جدل که مورد نهی بزرگان دین نیز هست، چه نام خواهد داشت؟!
بحثی مفید خواهد بود که احترام به عقاید و مقدسات از سوی طرفین بحث رعایت شود و گرنه منجر به یک مجادله بیفایده خواهد شد که چیزی جز عناد و تفرقه بین مسلمین و تقویت جبهه کفار در پی نخواهد داشت؛ و گرنه مقدمه بحث، دوجینی از اتهامات و انحرافات جنسی به طرف مقابل باشد چه توقعی از ادامه و انتهای بحث میرود؟!
البته شبیه همین شبکه به اصطلاح اهل بیت که به توهین و جسارت به مقدسات تسنن میپردازد، شبکههایی نیز وجود دارند که تماماً مشغول توهین به مقدسات تشیع هستند و وجه مشترک هر دو نوع این شبکهها نیز این است که از سوی استعمار مورد حمایت هستند و این حمایت از گروههای افراطی در زمانی که شبکههای ایران با تحریم از سوی ماهوارهها مواجهند جای تدبر دارد و یا اینکه در همان زمانی که تمام بانکهای انگلیسی فعالیتهای اقتصادی شخصیتهای دولتی و خصوصی ایران و حتی برخی شخصیتهای حقیقی ایران را نیز مورد تحریم قرار دادهاند، معرفی حسابهای بانکی لندن برای اینگونه فعالیتهای تفرقه افکنانه جای بسی تأمل دارد که ای کاش گردانندگان این شبکهها توجه میکردند که در قاموس استکبار و استعمار، تمام امکانات و مباحث اقتصادی مانند بانکداری تا مباحث فرهنگی مانند رسانهها در خدمت حمله به اسلام و تقویت جبهه کفر بسیج میشوند وای کاش اگر صاحبان و گردانندگان این رسانههای افراطی، خائن نیستند کمی در ریشهٔ این مسائل کنکاش میکردند تا لااقل از بغض یکدیگر آب به آسیاب صهیونیزم و کفار نریزند.
فارغ از بررسی مستنداتی که عایشه را مستوجب توهین و یا رد آنها معرفی میکنند، آیا حضرت رسول نسبت به توهین به همسران پیامبر رضایت دارند؟! بحث توهین به عایشه و همسران پیامبر چندی پیش به شدت از سوی رهبر معظم انقلاب مورد نکوهش قرار گرفت.
ولی از گردانندگان شبکهای افراطی شیعی و سنی، جای سؤال است که آیا حضرت امیرالمومنان (که از خلفای راشدین اهل تسنن و امام اول شیعیان و مورد قبول هر دوگروه هستند)، که خار در چشم و استخوان در گلو مصلحت مسلمین را با سکوتی 25 ساله تأمین میکرد، از چنین تفرقه افکنیهای عامیانه در علمای سنی و شیعه راضی هستند؟!
اگر صاحبان این شبکههای افراطی واقعاً عالم هستند، به جای اینکه بحثهای خود را در مجامع و رسانههای عامی طرح کنند چرا رودر روی یکدیگر نمینشنیند و اگر جسارت مباحثه را دارند چرا با احترام به طرف فرصت چنین مناظرهای را به طرف خود نمیدهند؟! و یا شاید اصلاً قرار نیست مناظرهای صورت گیرد تا هریک راحتتر بر طبل تفرقه بکوبند؟!
طی این شبها به تماسهای مخاطبان شبکه به اصطلاح اهل بیت توجه کردم و هرچه در خاطرم مانده از افراد کاملاً عامی از کارگر تا راننده بودند و این مسئله اصلاً اتفاقی نیست چرا که هر تولید کنندهای همیشه در گام اول جامعه هدف یا مشتری خود را تعیین میکند تا بتواند او را جذب کند و این یعنی که این شبکهها بر عکس ادعایشان در جهت تأثیرگذاری بر عوام و ایجاد تفرقه و تزلزل در اسلام هستند نه برای اصلاح و مباحثه با علمای مذهب مقابل.