به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آیین مراسم افتتاحیه سومین جشنوراه مردمی فیلم عمار سوم دی ماه در سینما فلسطین آغاز شد در این مراسم چهرههایی مانند علی محمد مودب، محمدمهدی سیار، محمود گبرلو، محمد گلریز، ناصر هاشمزاده، ابراهیم صیاد و خانوادههای معزز شهدا و همچنین شخصیتهای فرهنگی، هنری و انقلابی دیگر حضور داشتند.
در افتتاحیه سومی جشنواره مردمی فیلم عمار از بهزاد بهزادپور کارگردان نمایش شب آفتابی و رحیم مخدومی به عنوان فعال فرهنگی در عرصه زبان و ادب فارسی توسط نادر طالبزاده دبیر جشنواره، محمدرضا گلریز داور جشنواره و خانواده شهیدان کرم بابابی و مهدی رجب بیگی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
بهزاد بهزادپور در این مراسم گفت: به دلیل اینکه هیچ خدمت و فعالیتی انجام ندادهام شایستگی این تقدیر و تشکر را ندارم و کارهای زیادی که باید صورت بگیرد هنوز باقی مانده است.
کارگردان نمایش شب آفتابی افزود: فقط دعا کنید شهید شوم و با شهادت از این دنیا بروم و روزی بتوانم نمایش را از صبح عاشورا تا شام غریبان بسازم و در همان جا بمیرم و مردم از دیدن این نمایش لذت ببرند
پناهیان :دلخوشی عمار این است که مورد تقدیر رهبر انقلاب قرار گیرد
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره مردمی فیلم عمار در خصوص ویژگی مردمی بودن این جشنواره سخنرانی کردند.
متن این سخنرانی به شرح زیر است:
ما اگر بخواهیم از انقلاب امام خمینی(ره) الگو بگیریم باید بدانیم که امام سعی کردهاند انقلاب را مردمی و به همان صورت اداره کنند و در صورت مردمی شدن انقلاب به این امر سرعت دادند که در لایههای مختلف ریشه پیدا کرد.
امام خمینی(ره) برای اینکه ریشه یابی معرفتی انجام دهند منتظر حوزه علمیه نماندند و به کار خود ادامه دادند.
در مرحلهای دیگر زمانی که انقلاب در مرحله جنگ تحمیلی قرار گرفت ایشان ماجرای دفاع مقدس را مردمی کردند و توسط مردم این کار را پیش برده و منتظر سپاه و ارتش نماندند.
من یادم هست که هیچ صنفی نمیتوانست اقدامات انقلاب را منحصر به خود معرفی کند و در عرصه مطبوعات از همان ابتدا نیروهای مردمی وارد عمل شدند.
امروز برای حل مشکل عرصه سینما باید به سراغ مردم رفت و به آنها مراجعه کرد و با آموزش، سینماها را به دست مردم سپرد.
امروز هم با کمترین امکانات میتوان حرفهای عمل نمود و پس از آموزش وارد عمل شد و استعدادهای شناسایی شده احساس مسئولیت کرده و به میدان بیایند.
جشنواره عمار جشنوارهای است که هیچ یک از دولتهای سهگانه پیشین در شکلگیری این جشنواره نقشی نداشته و سپاه و سازمان صدا و سیما هم نقشی نداشته و مانند روزهای اول انقلاب این جشنواره به صورت مردمی شکل گرفته است.
هرچه خیر و برکت است با حضور خود مردم در دفاع از انقلاب به وجود آمده است.
چنین حرکتی بی سابقه نیست و در گذشته نیز چشمههایی به این شکل جوشیدند و در کنار جریان سینما و رسانه یک جریان انقلابی شکل گرفت که قرار بود رودی خروشان بیرون بیاید که در آن میان گاهی چشمهها خشک و گاهی چشمهها منشأ رودخانه میشدند.
ما هم امیدواریم جشنواره عمار به چشمهای خروشان تبدیل شده و پیش رود و اگر هم خشک شد مطمئن باشید که جشنواره دیگری با عناوینی مانند مقداد و سلمان و ... به وجود خواهند آمد.
امام نه تنها در یارگیری انقلاب منتظر خواص نشدند بلکه به کسی هم اجازه ندادند که صنف بازی به وجود آید بلکه منتظر و معطل گروهها هم نشدند و ایشان آن قدر این رودخانه خروشان را پیش برد که هنوز آن افراد هنوز آن برگههای ایراد خود را در دست دارند و در زیر خروارهای تاریخ جای ماندند.
در حوزه، دانشگاه و سینما هرکه همراه انقلاب نشد باید برای متقاعد شدن آنها مدت کمی را صرف کنیم و باید ادامه دهنده راه باشیم.
ما بدون آنها هم میتوانیم راه را ادامه دهیم امیدوارم سینماگران امروز که افراد شرافتمندی هستند از جشنواره عمار جای نمانند.
هرجا هرکسی ادا و اطوار صنفی درآورد زیر خروارها مدفون خواهد شد و سرعت این انقلاب بیش از آن است و امیدوارم جشنواره عمار راه خود را به درستی پیدا کند.
اگر کسی از من بپرسد که فرق جشنواره عمار با برخی از جشنوارههای دیگر چیست؟ میگویم شاید یکی از تفاوتهای اساسی این است که در جشنوارههای دیگر آثار خود را ارائه می دهند که به دنبال ثبت افتخار در پرونده خود و چشم داشت به پاداش هستند که این نیز معقول است اما در جشنواره عمار افراد به دنبال ثبت افتخار در انقلاب اسلامی هستند.
زمانی که میگوییم انقلاب یک الگو را معرفی میکند من به عماریون پیشنهاد میکنم که کتاب خاطرات دکتر حسابی را مورد مطالعه قرار دهند زیرا ایشان از مفاخر دانشگاهی کشور هستند.
انقلاب حسابی از جنس روحیه دکتر حسابی که در فقر مطلق در کشوری غریب و در محرومیت شدید درس خوانده تا انیشتن پای درس او نشسته و برای اولین بار به او دانشمند گفته بود که درایران آن قدر زجر کشیده که به نظر من عماریون ذرهای از آن را هم نکشیدهاند.
دکتر حسابی روحیه انقلابی داشت و ما باید از او الگو بگیریم و از زندگی او فیلم بسازید اما هنوز دست هیچ فیلمسازی به این کتاب نرسیده است زیرا میترسند که کار خوبی تولید نشود.
وقتی که این کتاب را میخوانید احساس میکنید گوهری بینظیر پیدا کردهاید پس اولین ویژگی دوستان جشنواره عمار این است که به دنبال افتخار در عرصه هنر و رسانه نیستند.
نکته آخر عطشی است که در جامعه و جامعه جهانی است به این گونه که دوستان عمار بدانند بعضی اوقات کارهای شما میتواند ذهنیت دانشمندان را نیز اصلاح کند و حتی افراد حوزه از این جریان درس میگیرند و شما میتوانید آیینه ای باشید برای این جامعه و دانشمندان.
شما می توانید آیینه ای برای انعکاس حقایق بزرگ باشید.
امام علی (ع) میفرمایند: همه با کلام و اندیشه ایمان نمیآوردند بلکه بعضیها با چشم ایمان میآورند به عنوان مثال کسی آمد نزد پیامبر و گفت: اگر شما درخت را جابهجا کردید من ایمان میآورم که پیامبر (ص) چنین کردو او ایمان آورد.
رسانه میتواند حقایق را برای اندیشمندان جامعه به گونه ای به تصویر بکشد که تکامل پیدا کند.
امیدوارم اهالی سینما و رسانه به وظایف خود واقف باشند.
تنها دلخوشی عمار این است که روزی مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار بگیرد و عماریون اگر سیره آوینی را داشته باشند که زمانی که در محضر حضرت آقا حضور پیدا کردند میگفت که نگویید اینها کار من است.
انشاءالله ما کارمان بتواند با این گونه کارها مورد قبول پروردگار قرار بگیرد
طالبزاده :مستندساز در حد و اندازه انقلاب تربیت نکردهایم
دبیرسومین جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: ما برای پرورش و تربیت نیروهای انقلابی در بخشهای مختلف هیچگونه تلاشی در حد و اندازه انقلاب نکردهایم.
طالب زاده: جشنواره عمار فرصت بسیار مناسبی برای تمرکز بر روی انقلاب اسلامی و سیاستگذاری و ایدئولوژیهای این انقلاب است.
وی افزود: جشنواره عمار با عقبه خوبی که دارد در طی دو سال گذشته در زمینه آموزش کارگردانان در رشتههای مستندسازی تلاشهای بسیاری کرده است که نتیجه آن در دانشگاهها درخشیدند.
دبیر جشنواره با طرح این سوال که ما برای پرورش نیروهای حزب اللهی برای بخش فیلم داستانی چقدر تلاش کردهایم، اضافه کرد: یکی از معضلات ما در برنامههای ماه رمضان به عنوان ویترین سریالها این است که تنها ده درصد روحیه و ایدئولوژی و افق انقلاب اسلامی در آثار ما وجود دارد.
طالبزاده با بیان اینکه به فکر تربیت نیروهای حزباللهی در کشور نبودهایم گفت: مردم، مسئولان، قشر متعهد و انقلابی و همگان از این جهت بسیار نالان هستند.
دبیر جشنواره تصریح کرد: ما برای یافتن قویترین استعدادهای داستانساز تصویری، هیچ اقدامی انجام ندادهایم که خروجی ما در دانشگاهها به این گونه بوده است که 50 درصد آنها سکولار و20 درصد دیگر معتقد به اسلام شدهاند که نسلهای ما را در صداوسیما و سینما تشکیل میدهند که بیانگر آن است که به تربیت نیروها توجه نکردهایم.
وی بیان کرد: زمانی که تربیت نیرو نداشتهایم نباید توقعی از نیروهای خاص در حد انقلاب اسلامی داشته باشیم زیر به دنبال گزینش و پیدا کردن افراد حزب اللهی نبودهایم.
وی ادامه داد: ما سریال و سینمای با عقبه حزباللهی نداریم و برای نسل امروز باید آموزش و استعداد یابی صورت بگیرد.
طالبزاده این جشنواره را جشنواره حزباللهی با افق جمهوری اسلامی دانست و گفت: جشنواره مردمی فیلم عمار جشنوارهای است که بر جشنوارههای دیگر تأثیر خواهد گذاشت و امیدوارم که بخش بینالملل آن نیز به جشنواره اضافه گردد.
طالب زاده خطاب به مسئولان افزود: از این فرصت استفاده کنیم زیرا برای انتخاب افراد مستندساز انقلابی کاری نکردهایم که در حد و اندازه انقلاب باشد.
طالب زاده در پایان ضمن بیان اینکه انقلاب اسلامی پدیدهای است که در جهان رخ داده و میوه آخرالزمانی و متفاوتی در جهان دارد خاطرنشان کرد: میوه و هنر این انقلاب نیز باید با سیاستگذاریهای جدی در جهان بدرخشد...