به گزارش گروه اجتماعی«خبرگزاری دانشجو»، ابراهیم رضی افزود: پنج گروهی که در رابطه با آلودگی هوا در معرض بیشترین خطر قرار دارند، کودکان، سالمندان، بیماران ریوی، بیماران قلبی و خانم های باردار هستند.
وی با اشاره به این که خانم های باردار و جنین در سه ماه نخست بارداری بیشترین تاثیر را از آلودگی می پذیرند، اظهار کرد: عدم خروج از منزل، نخستین توصیه ای است که به این گروه از شهروندان و سایر گروه های در معرض خطر می توان ارائه داد.
رضی با اعلام این که بسیاری از شهروندان هنگام تعطیلی شهر و مدارس بر اثر آلودگی هوا به جای ماندن در منزل، به اتفاق فرزندانشان برای تفریح بیرون می روند، تصریح کرد: خیلی از مردم تعطیلی آلودگی هوا را با زنگ تفریح اشتباه می گیرند.
وی با بیان این توصیه به شهروندان که حتی المقدور در محدوده مرکزی شهر تردد نکنند، اضافه کرد: اصولاً ماسک ها در جلوگیری از ورود آلاینده ها به ریه شهروندان تاثیری ندارند و در این میان تنها ماسک های استاندارد فیلتردار، اندکی موثرند.
رضی با تاکید بر این که آلودگی هوا بیشترین تاثیر را بر ریه ها بر جای می گذارد، گفت آسم، برونشیت، بیماری های انسدادی و سرطان ریه از جمله آثار آلاینده های هواست، ضمن این که آلودگی هوا در ایجاد بیماری های قلبی نیز نقش دارد.
وی با اشاره به این که آلودگی هوا در قسمت های فوقانی دستگاه تنفس بیشترین تاثیر را می گذارد، افزود: آثار بیماری در بیماران ریوی به صورت حاد و مزمن در درازمدت باقی می ماند و این افراد سال های سال باید آثار و عوارض این بیماری ها را تحمل کنند.
وی با اعلام این که بروز اختلالات رفتاری از جمله آثار و عوارض آلاینده های هوا به شمار می آید، اظهار کرد: آلودگی هوا باعث عصبانیت و پرخاشگری شهروندان تهرانی شده و یکی از عواملی است که تهرانی ها را عصبانی تر و پرخاشگرتر کرده است.
رضی با بیان اثبات تاثیر منوکسید کربن در بروز اختلالات رفتاری، تصریح کرد: اخیراً سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوا را به همراه بیماری هایی همچون فشار خون، چربی خون و قند خون در فهرست عوامل خطرساز سلامت انسان قرار داده است.
وی با تاکید بر این نکته آلودگی هوا علاوه بر ریه افراد بیمار ریه افراد سالم را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، اضافه کرد: علاوه بر افزایش ابتلا به بیماری های انسدادی ریه، مردم تهران بالاترین میزان ابتلا به آسم در کشور را نیز به خود اختصاص داده اند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی در پایان با تاکید بر این که آلودگی هوا متوجه همه افراد به ویژه کودکان، سالمندان و بیماران است، خاطرنشان کرد: استفاده از وسایل نقلیه عمومی به جای وسیله نقلیه شخصی، از جمله راهکارهای کاهش آلودگی هواست.