به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حمدالله محمدنژاد امروز دوشنبه اظهار کرد: تا ابتدای سال آینده 23 میلیون لیتر بنزین یورو 5 و بیش از 24 میلیون لیتر نفتگاز (گازوییل) تولید و برای عرضه به جایگاهها تحویل خواهیم داد.
به گفته او برای تبدیل بنزین یورو 2 به استاندارد یورو 4 و بالاتر 16 میلیارد دلار سرمایهگذاری شده که در پالایشگاههای تهران، لاوان، شازند، آبادان، تبریز و اصفهان صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه هشت میلیون دلار در پالایشگاه تهران، شازند و بخشی نیز در پالایشگاه آبادان سرمایهگذاری شده است، افزود: با این کار تولید بنزین یورو 4 و یورو 5 را تسریع کردهایم.
بیشتر پالایشگاههای ایران برای بنزین یورو 2 طراحی شدهاند
معاون وزیر نفت با بیان اینکه بنزین یورو 5 آخرین سوخت مصرفی در اروپاست، افزود: بیشتر پالایشگاههای ایران طراحیشان روی تولید بنزین یورو 2 است که اکثرا بیش از 50 سال قدمت دارد.
محمدنژاد در پانزدهمین همایش واحدهای صنعتی و خدماتی سبز ادامه داد: در پروژه «شهاب» در شرکت پالایش و پخش نفت نیز که به اجرا درآمده، 30 درصد پیشرفت داشتهایم که اگر این پروژه کاملا عملیاتی شود، سالانه از مصرف حدود 120 میلیون لیتر بنزین جلوگیری و از آلودگی هوا پیشگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از محورهای مهم فعالیتهای وزارت نفت در کنترل آلایندگیها هدفمندسازی قیمتهای حاملهای انرژی است، افزود: اگر این کار انجام نمیشد، اکنون روزانه بالای 120 میلیون لیتر بنزین مصرف میکردیم، در حالی که با هدفمندی قیمت حاملهای انرژی، این مقدار به 61 میلیون لیتر در روز رسیده که هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ مصرف انرژی کار بسیار با اهمیتی است.
چهار برابر متوسط استاندارد جهانی اسراف انرژی داریم
معاون وزیر نفت با بیان اینکه چهار برابر متوسط استاندارد جهانی اسراف انرژی داریم، افزود: بهینهسازی کیفیت سوخت و مصرف انرژی نیز از دیگر اقدامات مهم وزارت نفت است که در این راستا صورت گرفته است.
محمدنژاد با بیان اینکه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده یکی دیگر از فعالیتهای بسیار مهم در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی است، افزود: عملیات این طرح تاکنون کند بوده و طرح سه سالهای را آماده کردهایم که طی آن تمام خودروهای فرسوده از رده خارج میشود.
به گفته وی، شرکت ایران خودرو و سایپا سالانه بیش از یک میلیون خودرو تولید میکنند که پیشبینی شده 35 درصد تولیدات آنها به جای فروش برای جایگزینی خودروهای فرسوده اختصاص یابد.
مصرف سوخت موتورسیکلتهای ایرانی بیش از دو برابر جهانی است
معاون وزیر نفت با بیان اینکه اکنون بیش از 9 میلیون دستگاه موتورسیکلت در کشور تردد دارند، افزود: مصرف موتورسیکلتها در ایران 3.5 میلیون لیتر در 100 کیلومتر است که استاندارد آن 1.5 میلیون لیتر است.
محمدنژاد ادامه داد: همچنین با وجود آنکه بیش از 40 درصد مصرف انرژی در بخش خانگی است، روی موتورخانهها توجهی نداریم.
وی افزود: اخیرا در شرکت بهینهسازی برنامهریزی کردهایم که ساختمانهای بخشهای دولتی طبق مبحث 19 احداث شوند که نیاز به همکاری و همدلی دارد.
شش پروژه CDM در دست اجراست
معاون وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه شش پروژه CDM در دست اجرا قرار دارد، افزود: سه پروژه در سازمان ملل تایید و سه پروژه دیگر نیز در سازمان محیط زیست مورد بررسی قرار گرفته است که به زودی نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه اخیرا پروژه HSE مشترکی با کشور ژاپن داشتهایم، افزود: هدف از انجام این پروژه، تقویت منابع زیست محیطی در حوزه خلیجفارس است.
محمدنژاد با بیان اینکه بهینهسازی کیفیت سوخت با استفاده از فناوریهای نوین و استقرار نظام HSE صورت میگیرد، افزود: صنعت نفت برای مدیریت در تمام حوزههای مهندسی و عملیاتی، نظام HSE را برقرار کرده است تا شرایط بسیار مطلوبی از نظر محیط زیست ایجاد شود.
وی با بیان اینکه پالایشگاههای پلرینگ موجود در آینده به نوپلرینگ تبدیل خواهند شد، افزود: در عسلویه نیز تمام طرحهای در دست اجرا با سیستم نوپلرینگ احداث خواهند شد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه 530 میلیون دلار در طرح "آماک" هزینه کردهایم، افزود: نتیجه این سرمایهگذاری این است که از 240 میلیون فوت مکعب گازی که فلور میشد، جلوگیری و شش میلیون تولید سالانه دی اکسید کربن نیز متوقف شد.
او با بیان اینکه دو میلیون دلار در پروژه جزیره خارگ و بهرگان سرمایهگذاری کردهایم، افزود: با وجود آنکه در شرایط فعلی تامین اعتبارات بسیار مهم است، این طرح حدود 50 درصد پیشرفت داشته و در یونیسف ثبت شده است و اگر عملیاتی شود، از تولید 14 میلیون CO2 جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه سوخت کوره پالایشگاهها و مجتمعها در گذشته مازوت بود، افزود: با طرحی که طی چند سال گذشته بهویژه در پالایشگاه تهران اجرا شد، سوخت آنها تبدیل به گاز طبیعی شده و از استفاده مازوت جلوگیری شد.
تولید روزانه 95 میلیون لیتر گازوئیل در ایران
معاون وزیر نفت با بیان اینکه حدود 95 میلیون لیتر گازوئیل به صورت روزانه تولید میکنیم، افزود: این سوخت برای ما بسیار با ارزش بوده و به عنوان میان تقطیر استفاده میشود و برای آنکه آن را تبدیل به نفت کوره کنیم، باید گوگرد آن را حذف کنیم.
محمدنژاد با بیان اینکه سال آینده پروژه تجهیز پالایشگاهها به تصفیهخانه پساب صنعتی کامل خواهد شد، افزود: تاکنون در اجرای این طرح 50 درصد پیشرفت داشتهایم و از آنجا که دکلها در کنار دریا قرار دارند، با این کار میتوانیم از ورود پساب به دریا جلوگیری کنیم.
به گفته وی، در عسلویه روی موضوع پسماند مطالعاتی انجام شده که طبق آن دو محفظه دفع پسماند در ماهشهر راهاندازی شده است.
جلوگیری از آلودگی خاک با بازیافت 190 هزار بشکه نفت
معاون وزیر نفت در ادامه گفت: طبق آخرین گزارشها، با تفکیکهایی که در مناطق نفتخیز داشتهایم، با بازیافت 190 هزار بشکه نفت، توانستهایم از آلودگی خاک منطقه جلوگیری کنیم.
به گفته وی، سهم وزارت نفت در چشمانداز 20 ساله، 28 درصد تولید ناخالص داخلی، 84 درصد درآمد ارزی و بیش از 95 درصد تامین انرژی است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در سواحل منطقه ماهشهر برای حفاظت محیط زیست، هشت میلیون اصله نهال درخت حرا کاشتهایم، افزود: این جنگلها میتواند به لحاظ ذخیره کربن، غنیترین جنگلها باشد.
وی ادامه داد: بیش از 40 درصد فضای پالایشگاهها و 4500 هکتار از فضای تاسیسات نیز به فضای سبز اختصاص داده شده است.