معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو از جذب دو هزار نفر در مشاغل فنی و تخصصی با مدرک دانشگاهی و یک هزار نفر در مشاغل کارگری در قالب ماده 124 قانون مدیریت خدمات کشوری با مدرک دیپلم خبر داد
خبرگزاری دانشجو، اشتغال: پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، علیرضا قاسمی پور افشار گفت: با توجه به خروج 10 هزار و 243 نفر در طول برنامه چهارم و پیش بینی خروج شش هزار و 21 نفر در طول برنامه پنجم، در مجموع 16 هزار و 264 نفر از وزارت نیرو خارج می شوند.
وی افزود: با توجه به نیاز شرکت های تابعه زیر مجموعه، اطلاعات لازم در سال 90 در اختیار معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری قرار گرفت که پس از بررسی و کنترل های لازم در اردیبهشت ماه سال جاری، موافقت جذب و استخدام نیروهای مورد نیاز در حدود سه هزار نفر به وزارت نیرو ابلاغ شد.
قاسمی پور افشار با تاکید بر این که، نیاز وزارت نیرو به نیروی انسانی بیش از این است ابراز امیدواری کرد: بر اساس قانون به ازای خروج سه نفر در مشاغل تصدیگری و یک نفر در پست های حاکمیتی و برای واحدهای توسعه ای و جدید که به بهره برداری می رسند، نیروی جدید استخدام کنیم.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو همچنین گفت: از تعداد سه هزار نفر مذکور، دو هزار نفر در مشاغل فنی و تخصصی با مدرک دانشگاهی و یک هزار نفر در مشاغل کارگری در قالب ماده 124 قانون مدیریت خدمات کشوری با مدرک دیپلم به کار گرفته می شوند.
وی با بیان این که، این آزمون روزهای 10 و 11 اسفند ماه سال جاری برگزار می شود، گفت: ثبت نام شرکت در آزمون روزهای 8 تا 17 بهمن ماه جاری از طریق پایگاه اینترنتی به نشانی http://www.azmoon-niroo.irانجام می شود و آگهی ثبت نام نیز از طریق روزنامه های سراسری و استانی به اطلاع شرکت کنندگان می رسد.
قاسمی پور افشار اظهار داشت: مطابق برنامه زمانبندی، تا اردیبهشت ماه سال 92 سه برابر نیاز در اجرای قانون برای انجام آزمون دانش مهارتی (مصاحبه) دعوت می شوند.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو در خصوص استخدام های سال گذشته در وزارت نیرو، گفت: در طی برنامه چهارم با حدود دو هزار نفر مجوز استخدام موافقت شد، در حالی که طی برنامه چهارم و پنجم حدود 16 هزار نفر در صنعت آب و برق در حوزه شرکت های دولتی بازنشسته شده و یا به نحوی از سیستم خارج شدند و می شوند.
وی ادامه داد: از مجموع 16 هزار نفر اعلام نیاز وزارت نیرو برای استخدام، دولت تنها برای سه هزار نفر مجوز داده است که از این سه هزار نفر نیز یک هزار نفر (کارگری) پست سازمانی را اشغال نمی کنند و عملا با یک هشتم نیاز وزارت نیرو موافقت شده است.
قاسمی پور افشار همچنین گفت: بر اساس قانون اصلاح بند (و) ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه، 30 درصد آزمون های عمومی متعلق به خانواده شهدا و ایثارگران است که جذب 25 درصد سهم مذکور بدون آزمون و از طریق معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت می گیرد.
وی ادامه داد: برای فرزندان شهدا، جانبازان بالای 25 درصد و آزادگان بالای یک سال اسارت با معرفی بنیاد شهید آزمون برگزار نمی شود.
به گفته این مقام مسئول، پنج درصد دیگر نیز مربوط به جانبازان پایین تر از 25 درصد و سایر ایثارگران و رزمندگان است که از طریق آزمون و رقابت در بین خودشان صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: همچنین سه درصد از سهم استخدامی به معلولان واجد شرایط تعلق می گیرد که در بین خودشان به رقابت می پردازند.
بر اساس اظهارات قاسمی پور افشار، نخبگانی که بتوانند حد نصاب لازم را کسب و در بین ظرفیت اعلام نتایج سه برابر مجوز استخدامی قرار گیرند، در آزمون دانش مهارتی (مصاحبه) امتیازی برای آنان در نظر گرفته می شود.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو در خصوص تبدیل وضعیت ها در وزارت نیرو نیز گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران، کسانی که مشمول تبدیل وضعیت می شدند، در نیمه دوم سال 90 و نیمه نخست امسال تبدیل وضعیت شدند.
وی تصریح کرد: تفاوت وزارت نیرو با سایر دستگاه ها این است که بسیاری از وظایف آن قابل واگذاری است و به همین خاطر برخی از شرکتی ها در قالب تعاونی ساماندهی شدند، زیرا این شرکت ها طبق قانون باید تا پایان سال 93 واگذار شوند.
وی ادامه داد: بر این اساس، افرادی که شرایط بند الف ماده شش مصوبه یکم بهمن ماه 90 هیات وزیران را دارا هستند و در مشاغل تخصصی فعال بوده و شرایط احراز شغل را دارا هستند، به صورت قرارداد کار معین یا ماده 124 قانون مدیریت و سایر نیروهای شرکتی شاغل در شرکت های واگذاری مشمول بند ˈبˈ ماده مذکور در قالب شرکت های تعاونی ساماندهی شدند.
به گفته وی، سهامدار این تعاونی ها خود کارکنان بوده و ساماندهی نیروهای شرکتی در قالب تعاونی خود یک نوع تبدیل وضعیت است.
قاسمی پور افشار همچنین در خصوص اجرای طرح مهرآفرین در وزارت نیرو نیز گفت: طرح مهرآفرین دنباله همان مصوبه های دولت است، اما در گذشته اختیار در معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری بود که در این طرح، اختیارها تفویض شده و این آزمون صرفا بر اساس اعلام نیاز و موافقت و صدور مجوز معاونت توسعه و پیش از طرح مهرآفرین بوده است.
وی تصریح کرد: طرح مهرآفرین در حوزه نظام اداری کشور در بحث تمرکززدایی و تفویض اختیار در چارچوب ضوابط قانونی دیده شده و اختیاراتی در اجرای اصل 126، 127 و 138 قانون اساسی به وزیران و عالی ترین مقام دستگاه های اجرایی واگذار شده است و قرار نیست کاری خارج از قانون و مقررات انجام شود.
به گفته معاون وزیر نیرو، مغایرت قانونی در طرح مهرآفرین وجود ندارد و اگر ابهام هایی در آن وجود داشته باشد یا در جاهایی نیاز به اصلاح و توضیح بیشتر باشد، یک ستاد راهبری برای طرح مهرآفرین تشکیل شده که ابهام ها و نحوه اجرای طرح را پیگیری و نظارت می کند.
به زودی جزئیات استخدام وزارت نیرو از طریق سایت وزارت نیرو اطلاع رسانی خواهد شد.