به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی نژاد نوری ظهر امروز در نشست خبری که در وزارت علوم برگزار شد، ضمن تبریک حماسه 22 بهمن و قدردانی از حضور حماسهساز مردم ایران، در خصوص دوازدهمین جلسه شورای عالی عتف گفت: این جلسه با ریاست دکتر دانشجو، نایب رئیس شورا و حضور اکثریت اعضا با موضوع ارائه گزارش از برخی طرحهای منتخب کلان ملی برگزار شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: در حال حاضر 38 طرح کلان ملی مصوب شورای عالی عتف داریم که 60 دانشگاه به شکل گروهی با کارفرمایی دستگاههای اجرایی در حال عملیاتی کردن آنها هستند.
وی در خصوص امنیت این طرحها گفت: بنا بر گفته دانشگاههای مجری طرحها، هدفمند کردن پژوهشهای دانشگاهی و تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و شکلگیری فرهنگ کاری جدید تحت عنوان همکاری بین دانشگاهی از مهمترین اثرات طرحهای کلان ملی است.
مهدی نژاد نوری ادامه داد: پیش از این عمده فعالیتهای پژوهشی، استادمحور بودند، ولی طرحهای کلان ملی نه تنها همکاری درون دانشگاهی را تقویت کرده، بلکه موجب همکاری بین دانشگاهی نیز شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: البته در این خصوص چالشهایی هم وجود دارد و آن اینکه برخی دستگاههای اجرایی هنوز نمیتوانند این همکاری را بپذیرند و باور آن برایشان سخت است.
وی در ادامه به ارائه گزارش دوازدهمین جلسه شورای عالی عتف پرداخت و گفت: در این جلسه جزئیات دو طرح کلان ملی ارائه شد.
مهدی نژاد نوری گفت: اولین گزارش مربوط به ساخت هواپیمای جت 100 تا 150 نفره بود که طبق گزارش ارائه شده، طراحی هواپیما مشخص شده و جزئیات انجام کار تا مراحل انتهای یعنی ساخت نمونه و امتحان نمونه برنامه ریزی گردیده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: گزارش بعدی در خصوص ساخت خودروی ملی بود که قرارگاه خاتم الاوصیا به عنوان سومین سازنده خودرو در کشور، حامی این طرح است.
وی گفت: تیمهای عملیاتی کردن طرح، شکل گرفته و مشخصات خودروی مورد نظر مشخص شده است.
مهدی نژاد نوری افزود: نمونه ماکت اولیه خودرو آماده و سال گذشته رونمایی شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم پس از آن بر مسئله مورد تأکید اعضای شورا مبنی بر تداوم این حرکت مهم با جذب منابع مالی، علاوه بر ردیف مستقل بودجه دولت که به آن اختصاص دارد و استفاده از سایر مکانیزمهای مالی مانند وام گرفتن و غیره اشاره کرد و گفت: با توجه به نظر اعضا، تعداد این طرحها با توجه به اولویتها و نقشه جامع علمی باید تا صد طرح افزایش یابد تا بتوانیم اکثریت دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور را در این حوزه متمرکز کنیم.
وی ادامه داد: دو طرح کلان ملی جدید در کمیسیون شوراها مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در کمیسیون دائمی شورا تصویب شد.
مهدی نژاد نوری در خصوص جزئیات این دو طرح مهم گفت: موتورهای کراسینیک یا موتورهای حامل ماهواره که بخشی از کلیت موشک حامل ماهواره می باشد، طرح کلان ملی جدیدی است که با محوریت دانشگاه شریف و همکاری دانشگاههای امیرکبیر، دانشگاه تبریز و دیگر دانشگاهها انجام میشود.
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: این طرح میتواند توان ما را در قرار دادن ماهوارههای با وزن یک تا سه تن در مدارهای بالا در جو بالا ببرد.
وی گفت: طرح موتور حامل ماهواره با رای بالاتفاق اعضا تایید شد که باید ظرف پنج سال آینده بتوانیم طراحی و ساخت موتور را رقم زده و به مرحله تست آن برسیم.
مهدی نژاد نوری در خصوص طرح کلان ملی جدید دیگر گفت: پروژه بعدی در حوزه علوم انسانی و تحت عنوان «نظام حکومتی الگو» است.
معاون پژوهشی وزارت علوم بیان داشت: این پروژه در سال 89 با عنوان طرح برتر توسط رئیس جمهور رونمایی شد که در پی ارائه نظریه بر اساس تجربههای موفق نظام برای پیشبرد آرمانهای نظام و ارائه به کشورهای دیگر است.
وی افزود: با توجه به بیداری اسلامی و آمادگی دیگر کشورها ما نیازمند شناخت تجربیات انقلاب و ارائه نظریهای نوین مبتنی بر قانون اساسی، بیانات مقام معظم رهبری و دیدگاههای امام خمینی (ره) هستیم تا با تدوین نظام حکومتی نوین آن را به دیگر کشورها ارائه دهیم.
مهدی نژاد نوری در ادامه با توجه به اهمیت جایگاه پژوهش در نظام جمهوری اسلامی، به افزایش بودجه پژوهشی در سال 92 اشاره کرد و گفت: اخباری که در این راستا به ما داده میشود، دلگرم کننده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم در پایان گفت: تا به حال برای 38 طرح کلان ملی، 61 میلیارد تومان پرداخت شده است که برای سال آینده نیز بودجه ویژهای برای طرحهای کلان ملی در نظر گرفته میشود.