به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در نشست اقتصادی با موضوع تحریم نفتی ایران و بحران اقتصادی جهان که در دانشگاه علوم اقتصادی برگزار شد، پروفسور رادنی شکسپیر، استاد مدعو دانشگاه اندونزی و مفسر مشهور تلویزیونی و دکتر ژولین پلیسیه، استاد دانشگاه علوم اقتصادی سخنرانی کردند.
پلیسیه گفت: اگر چه ایران قربانی و هدف تحریمها قرار دارد اما این فقط در مورد ایران نیست و تحریم به روشی تبدیل شده برای کشورهای غربی.
وی افزود: غرب در حالی این تحریمها را اعمال میکند که مخالف عقاید اقتصادی رایج و مشهور آنها است. تحریم نقطه مقابل یک بازار آزاد و تجارت بین الملل است.
استاد دانشگاه علوم اقتصادی خاطرنشان کرد: این سیاست، روش جدیدی نیست و پیشینیه تاریخی دارد و امپراتور روم و مشرکین در مکه از این روش استفاده کردند.
پلیسیه گفت: تحریم ابزاری است برای فشار آوردن به دیگر کشورها و متوجه نیازهای مردم است و این یک مسئله اقتصادی صرف نیست و یک مسئله سیاسی نیز هست.
وی ادامه داد: از نظر اخلاقی هم تحریم توجیه پذیر نیست، چون بسیاری از افراد بی گناه تاوان این سیاست را میپردازند.
در ادامه پروفسور رادنی شکسپیر در خصوص نحوه فاشیستی شدن آمریکا و احترام به تحریم بر علیه دیگر کشورها توضیح داد.
شکسپیر گفت: در آمریکا حکومت و رسانهها فاسد شدهاند و شرکتهای بزرگ با حکومت هم پیمان میشوند و دولت بر علیه شهروندان خودش جاسوسی میکنند.
وی ادامه داد: بیکاری در آمریکا 25 درصد است و این رقم برای سیاهان تا 50 درصد هم میرسد. فاصله طبقاتی بین ثروتمندان و فقیران خیلی زیاد است و 47 میلیون نفر تحت پوشش کوپن غذا هستند. خدمات اجتماعی و بیمه برای فقرا وجود ندارد.
این استاد دانشگاه تریساکتی اندونزی افزود: همه این مشکلات نیاز به یک مسئول دارد و آنها مسلمانان و به خصوص ایران را عامل این شرایط معرفی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها برای پیشبرد این سیاست خود حادثه 11 سپتامبر را ایجاد کردند. در روز یازدهم سپتامبر، وقتی ساعت 5 دقیقه به 10 بود، خبرنگار رویترز مشغول خواندن گزارش فروریختن برجها بود در حالیکه آنها هنوز سرجایشان بودند. این برجها نابود شدند تا جنگی علیه اسلام آغاز شود.
این فعال ضد جنگ گفت: وضع تحریمها علیه ایران نیز در همین راستا است و همه این بحرانها ساختگی است.
شکسپیر گفت: با وجود همه این سیاست های آمریکا، وضعیت جهان در حال تغییر است، قدرت اقتصادی از غرب به شرق منتقل میشود و مرکز قدرت سیاسی نیز غرب نیست. فلسطین در سازمان ملل به عنوان کشور ناظر علیرغم مخالفت آمریکا پذیرفته شد و آمریکا به صورت روزافزون جایگاه اخلاقی و فکری خود را از دست میدهد. غیرمتعدها تأثیرگذارتر شدهاند واتحادهای منطقهای پدید آمده و نقش دلار کمرنگتر میشود.
وی ادامه داد: جهان به یک نظام چند قطبی تبدیل میشود و در این روند ایران بسیار شجاعت نشان داده و به یک نمونه تبدیل شده است و باور به خدا در این زمینه بسیار موثر بوده است.
شکسپیر در ادامه گفت: نظام اقتصادی غرب تنها بر مبنای سود است و عدالت در آن جایی ندارد. به جای این نظام، میتوان از نظریه اقتصاددوگانه استفاده کرد که در آن واسطهها میان مردم و بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات حذف میشوند و بانک مرکزی با سود پایین و یا صفر به مردم نیازمند تسهیلات ارائه میکند.
وی گفت: با این روش همه مردم به مرور مالک و سهامدار خواهند شد و شکاف طبقاتی موجود از بین میرود و عدالت اجتماعی شکل می گیرد.
رئیس کمیته مخالف شکنجه در بحرین خاطرنشان کرد: بانکداری اسلامی چهل سال قدمت دارد اما هنوز نتوانسته نقش خود را ایفا کند و اصول اسلامی را کاملاً پیاده کند.